Change your language to English English | Change your language to Greek Greek | Bookmark this page Bookmark | Φόρμα Επικοινωνίας

ΚΑΡΑΛΗΣ Α.Ε.

ΚΑΡΑΛΗΣ Α.Ε.
ΚΑΡΑΛΗΣ Α.Ε.

ΚΑΡΑΛΗΣ Α.Ε.

9ο χλμ. ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΔΟΥ ΑΡΤΑΣ - ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
ΑΡΤΑ, 47042 ΝΟΜΟΣ ΑΡΤΑΣ
Tel: 26810-52393
Fax: 26810-52387
e-Mail: karalis@karalis.gr
Web Site: http://www.karalis.gr
 
ΚΑΡΑΛΗΣ Α.Ε.ΚΑΡΑΛΗΣ Α.Ε.ΚΑΡΑΛΗΣ Α.Ε.ΚΑΡΑΛΗΣ Α.Ε.ΚΑΡΑΛΗΣ Α.Ε.ΚΑΡΑΛΗΣ Α.Ε.ΚΑΡΑΛΗΣ Α.Ε.ΚΑΡΑΛΗΣ Α.Ε.ΚΑΡΑΛΗΣ Α.Ε.ΚΑΡΑΛΗΣ Α.Ε.ΚΑΡΑΛΗΣ Α.Ε.ΚΑΡΑΛΗΣ Α.Ε.

 

Η Εταιρεία

 

    Η βιομηχανία γάλακτος Καράλης Α.Ε. προέρχεται από την μετεγκατάσταση του τυροκομείου που λειτουργούσε στην Πέτρα Πρέβεζας περισσότερο από 50 χρόνια, αλλά ήταν ξεπερασμένης τεχνολογίας. Το σημερινό τυροκομείο είναι σύγχρονης κατασκευής και τεχνολογίας, με ημερήσια δυναμικότητα επεξεργασίας 40 τόνων γάλακτος.

    H γαλακτοβιομηχανία Καράλης Α.Ε. είναι η μεγαλύτερη βιομηχανία παραγωγής και εξαγωγής Κεφαλογραβιέρας Π.Ο.Π. Ξεκίνησε και συνεχίζει να επεξεργάζεται το πρόβειο γάλα της Ηπείρου και να παράγει τα γνωστά παραδοσιακά τυριά Ηπείρου. Σε αυτά τα χρόνια βελτιώνει συνεχώς την υγιεινή των προϊόντων της και ακολουθεί τις επιθυμίες της αγοράς για νόστιμα και θρεπτικά παραδοσιακά προϊόντα, σε διάφορες συσκευασίες. Παρ' όλο που έχει μετατραπεί σε Ανώνυμη Εταιρεία, μέτοχοι παραμένουν η οικογένεια Καράλη η οποία και έχει την διοίκηση σε όλα τα επίπεδα. Κύριο συγκριτικό πλεονέκτημα της εταιρίας είναι η πείρα που έχει στην τυροκομία, η καλή σχέση με τους προμηθευτές της και η καλή φήμη που έχει δημιουργήσει και διαφημίσει σε όλο το κόσμο για τα τυριά Ηπείρου.

    Η σχέση της οικογένειας Καράλη με την τυροκομία έχει ιστορία τριών γενεών. Ο κύριος Κωνσταντίνος Καράλης, μεγαλωμένος σε κτηνοτροφική τυροκομική οικογένεια ακολούθησε το επάγγελμα του τυροκόμου.
    Το πρώτο σύγχρονο τυροκομείο το έστησε το 1965 στην Πέτρα Πρεβέζης από όπου και το 1982 ξεκίνησε τις εξαγωγές. Αρχικά οι εξαγωγές ήταν στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και στον Καναδά και αμέσως μετά στην Αυστραλία. Το 1998 δημιούργησε στην Φιλοθέη Άρτας μια νέα υπερσύγχρονη γαλακτοβιομηχανία σε έκταση 5.000 τ.μ., η οποία μπορεί να επεξεργάζεται 80.000 κιλά πρόβειο γάλα την ημέρα.

    Οι ίδιοι οι άνθρωποι που εργάζονται στην βιομηχανία με υψηλή κατάρτιση, γνώση και μεράκι είναι αυτοί που συνεχίζουν καθημερινά την παράδοση της οικογενείας, ενώ προσπαθούν να αναπτύξουν αυτή τη δραστηριότητα σε αρμονία με το περιβάλλον της περιοχής δημιουργώντας τις λιγότερες δυνατές επιπτώσεις στο περιβάλλον.

    Οι εξαγωγές της εταιρείας Καράλης Α.Ε. καλύπτουν το 65% των συνολικών πωλήσεων. Το υπόλοιπο 35% αφορά πωλήσεις στην εσωτερική αγορά. Από το 1982 εξάγει τα προϊόντα της στις ΗΠΑ, στον Καναδά, στην Αυστραλία, στην Αγγλία, στη Γαλλία, στη Γερμανία, στη Σουηδία και στο Βέλγιο.

 

* Για την εξαγωγική της δραστηριότητα έχει βραβευτεί από την πολιτεία.

* Σεβασμός στην παράδοση είναι το σύνθημα ενός μικρού οικογενειακού παραδοσιακού τυροκομείου που εξελίχθηκε σε Βιομηχανία Γάλακτος Ηπείρου.

 

Βραβεύσεις

    Χρυσά βραβεία γεύσης αποκόμισε η εταιρεία μας, στις δύο κατηγορίες που διαγωνίστηκε, Φέτα Π.Ο.Π. & Κεφαλογραβιέρα Π.Ο.Π., στον διαγωνισμό Ελληνικών Τυριών, που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του Φεστιβάλ Ελληνικού Γάλακτος & Τυριού στις 5 - 6 & 7 Οκτωβρίου 2007 στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

    Το Φεστιβάλ Ελληνικού Γάλακτος & Τυριού που έγινε για πρώτη φορά στην Χώρα μας έχει σαν στόχο να καταστεί θεσμός και να αποτελέσει κάθε δύο χρόνια τη σημαντικότερη εκδήλωση στο χώρο των γαλακτοκομικών προϊόντων στην Ελληνική και Διεθνή αγορά.

    Το πρώτο αυτό Φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και το διοργάνωσαν το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Περιφερειακής Ανάπτυξης, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Στρατηγικού Σχεδιασμού, ο Ελληνικός Οργανισμός Γάλακτος, το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Γαλακτοκομικό ΤΕΕ Ιωαννίνων ΟΓΕΕΚΑ «ΔΗΜΗΤΡΑ».

    Αξιοσημείωτο είναι ότι η κριτική επιτροπή του διαγωνισμού απαρτιζόταν από διεθνούς φήμης σεφ που ήρθαν από διάφορες χώρες της Ευρώπης ειδικά γι' αυτή την εκδήλωση. Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης, υπουργοί και στελέχη των αρμόδιων υπουργείων καθώς και καθηγητές πανεπιστημίων, εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δήμαρχοι, νομάρχες και πρόεδροι επιμελητηρίων από όλες τις περιοχές της Ελλάδας.

    Η απονομή των χρυσών βραβείων έγινε το Σάββατο 6 Οκτωβρίου σε λαμπρή τελετή που διοργανώθηκε για το σκοπό αυτό στο Ζάππειο Μέγαρο.

    Τέλος σημαντικό είναι να αναφέρουμε ότι η εταιρεία μας ήταν η μοναδική εταιρεία του κλάδου που βραβεύτηκε με 2 χρυσά βραβεία για τα προϊόντα της.

 

 

ΠΡΟΪΟΝΤΑ

    Μεγάλη σημασία για την εταιρία έχει η ποιότητα και η υγιεινή των προϊόντων της. Η άριστη ποιότητα των προϊόντων της επιτυγχάνεται με τον αυστηρό έλεγχο της ποιότητας του γάλακτος αλλά και με τις παραδοσιακές μεθόδους παραγωγής, οι οποίες είναι προσαρμοσμένες στη σημερινή τεχνολογική εξέλιξη.

    Η εταιρεία εφαρμόζει τις πιο σύγχρονες μεθόδους ποιοτικού ελέγχου, τόσο στην διαδικασία παραλαβής των πρώτων υλών που προέρχονται αποκλειστικά από την ορεινή περιοχή της Ηπείρου, με αυστηρό έλεγχο, όσο και κατά την διαδικασία παραγωγής των προϊόντων. Η Βιομηχανία έχει πιστοποιηθεί με τα συστήματα HACCP, ανάλυση επικινδυνότητας στα κρίσιμα σημεία ελέγχου για κάθε γραμμή παραγωγής, ώστε να διασφαλίζεται πλήρως η ασφάλεια των προϊόντων.

    Τα προιόντα μας περιλαμβάνουν την Φέτα, Κεφαλογραβιέρα, Γραβιέρα, Κεφαλοτύρι, Ανθότυρο, Μυζήθρα ξηρή, Γιαούρτι παραδοσιακό, Γαλοτύρι, Φρέσκο βούτυρο, Στραγγιστό γιαούρτι, Μυζήθρα.

Φέτα

    Το πιο γνωστό παραδοσιακό Ελληνικό τυρί. Αποτελεί σημαντικό τμήμα του διαιτολογίου των Ελλήνων και σχετίζεται με την ιστορία και τις παραδόσεις τους. Παρασκευάζεται από πρόβειο γάλα η μίγματα του με κατσικίσιο. Έχει ελαφρά αλμυρή και υπόξινη γεύση και φυσικό λευκό χρώμα. Μπορεί να χαρακτηριστεί "βιολογικό προϊόν" επειδή παράγεται από γάλα ζώων που διατρέφονται με ελεύθερη βόσκηση, όπου δεν χρησιμοποιούνται εντομοκτόνα, ζιζανιοκτόνα η άλλοι ρυπαντές. Καταναλώνεται σαν τυρί επιτραπέζιο και σαγανάκι ενώ χρησιμοποιείται στην χωριάτικη σαλάτα και σε τυρόπιτες.

Κεφαλογραβιέρα

    Παραδοσιακό Ελληνικό σκληρό τυρί. Παρασκευάζεται από πρόβειο γάλα, καταναλώνεται κυρίως σαν επιτραπέζιο και είναι ιδανικό για σαγανάκι.

Κεφαλοτύρι

    Παραδοσιακό Ελληνικό σκληρό τυρί. Παρασκευάζεται από αιγοπρόβειο γάλα, με ευχάριστη αλμυρή γεύση και πλούσιο άρωμα. Καταναλώνεται σαν επιτραπέζιο, ιδανικό για σαγανάκι.

Γραβιέρα

    Εκλεκτό επιτραπέζιο τυρί από πρόβειο γάλα με ευχάριστη υπόγλυκη γεύση, πλούσιο άρωμα και χαμηλή περιεκτικότητα σε αλάτι.

Διάφορα προιόντα

Ανθότυρο, φρέσκο τυρί από πρόβειο γάλα και τυρόγαλο
Βούτυρο, αγνό πρόβειο βούτυρο.
Γιαούρτι, παραδοσιακό γιαούρτι από φρεσκοαρμεγμένο πρόβειο γάλα
Γαλοτυρι, μαλακό επιτραπέζιο κρεμμώδες τυρί που συνδυάζει τη δροσερή γεύση και το άρωμα του γιαουρτιού
Μυζήθρα, σκληρό τυρί τυρογάλακτος, ιδανικό για τρίψιμο.

 

 

 

 

 

ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ - ΒΙΟΤΕΧΝΙΑ » ΕΙΔΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ » ΓΑΛΑ - ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ - ΓΙΑΟΥΡΤΙ - ΤΥΡΙΑ

ΠΑΡΑΓΩΓΗ & ΕΞΑΓΩΓΗ ΤΥΡΟΚΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ / ΤΥΡΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ/ ΤΥΡΙΑ/ ΦΕΤΑ/ ΓΡΑΒΙΕΡΑ/ ΚΕΦΑΛΟΓΡΑΒΙΕΡΑ/ΚΕΦΑΛΟΤΥΡΙ/ ΑΝΘΟΤΥΡΟΣ/ ΓΑΛΟΤΥΡΙ/ ΓΙΑΟΥΡΤΙ/ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΤΥΡΙΑ/ ΠΟΠ/

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα για να επικοινωνήσουμε μαζί σας, για περισσότερες πληροφορίες.

Όνομα:
Επώνυμο:
Διεύθυνση:
Τ.Κ.:
Πόλη:
Χώρα:
Τηλ:
Fax:
Email:
Μήνυμα:
 

id: 39415
URL URL: http://www.wiw.gr/greek/arta_karalis_sa/
ΑΝ ΚΑΠΟΙΟ ΑΠΟ ΤΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ, ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ.