Change your language to English English | Change your language to Greek Greek | Bookmark this page Bookmark | Φόρμα Επικοινωνίας

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟ
ΝΑΥΠΛΙΟ, 21100 ΝΟΜΟΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
Tel: 27523-62117-120 27520-27337
Fax: 27520-23548
e-Mail: info@argolida.gr tourismos@argolida.gr
Web Site: http://www.argolida.gr
 
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

 

Η πολιτιστική κληρονομιά του Νομού είναι καταπληκτική.
Έχουν αναγνωρισθεί επίσημα
110 αρχαιολογικοί χώροι & μνημεία εξαιρετικού ενδιαφέροντος.

Στο Νομό υπάρχουν τρία παγκοσμίου φήμης  θέατρα (Επίδαυρος, μικρό θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου, Αρχαίο Θέατρο Άργους ), δύο Μουσεία (Ναύπλιο και Άργος), μεγάλης ακτινοβολίας αρχαιολογικοί χώροι ( Μυκήνες - Τίρυνθα ) αλλά και μικρότεροι  (π.χ. Αρχαίο Ηραίο - Δενδρά - Κάστρο Μιδέας - Πυραμίδα Ελληνικού - Αρχαία γέφυρα Αρκαδικού - Προσύμνη κλπ), Βυζαντινά μνημεία (Αγία Τριάδα - Νέο Ηραίο - Ανυφί - Αγία Μονή - Λυγουριό - Αδάμι - Μονή Αυγού κλπ) και άλλα πολλά.

Καταμεσίς ενός ονειρικού μα και συνάμα σκληρού τοπίου -που μαλακώνει όμως νότια, προς τον κόλπο του Άργους- η μυθική ακρόπολη των Μυκηνών ξεπροβάλλει σαν προκατακλυσμιαίος βράχος. Τ' άγριο θέαμα που προσφέρει στον ταξιδιώτη, το κωνικό υψωμάτων Μυκηνών, με τα βαθιά κι απότομα φαράγγια να το περιτριγυρίζουν, χωρίζοντάς το απ' τα τεράστια βράχια που η φύση έσπειρε ολόγυρα στην περιοχή, μοιάζει με το ιδανικότερο σκηνικό για το σκοτεινό αιματοβαμμένο δράμα της φοβερής οικογένειας των Ατρειδών.


Όταν ο Θεός των Θεών Δίας, επισκέφθηκε μεταμορφωμένος σε χρυσή βροχή, την όμορφη τρισέγγονη του Δαναού, Δανάη γεννήθηκε ο ιδρυτής των Μυκηνών, ο ήρωας Περσέας, που αποκεφάλισε τη φριχτή Μέδουσα κι απελευθέρωσε την, μετέπειτα γυναίκα του, Ανδρομέδα.

Όταν ο γιος του Περσέα Σθέναλος, βασίλευσε στις Μυκήνες, οι διωγμένοι από τον Πέλοπα -πατέρα τους- Πελοπίδες, Ατρέας και Ορέστης, πήραν το θρόνο των Μυκηνών που θα περάσει στα χέρια, του γιου του Ατρέα, Αγαμέμνονα. Κι είναι αυτός, που θα ηγηθεί της εκστρατείας των Ελλήνων ενάντια στην Τροία? εκστρατείας που θ' αποτελέσει τροφή ζώσα για τα συγκλονιστικά έπη του Ομήρου.

Αυτά ακριβώς τα έπη, θα χρησιμοποιήσει, μετά από χιλιάδες χρόνια, ως οδηγό για τις ανασκαφές του, ο Γερμανός αρχαιολόγος Ερρίκος Σλήμαν, αποδεικνύοντας ότι πίσω από τους ευφάνταστους πανάρχαιους μύθους κρυβόταν ένας μεγαλειώδης και σημαντικός -άγνωστος μέχρι τότε- πολιτισμός.

Σήμερα, πολύ κοντά στο σύγχρονο χωριό των Μυκηνών και όχι μακριά από τον δρόμο Κορίνθου - Άργους οι μεγαλόπρεπες Μυκήνες στέκουν ανάμεσα στα δύο φαράγγια του Χάβου και της Κοκορέτσας, έτοιμες να δεχτούν το σύγχρονο επισκέπτη και να τον μυήσουν σ' έναν κόσμο μαγικό.

Η μοναδική Πύλη των Λεόντων και ο Ταφικός Κύκλος Α΄ -που αποτέλεσε το νεκροταφείο της Μυκηναϊκής περιόδου- το Μυκηναϊκό μέγαρο με τα συνεχόμενα διαμερίσματα και το πλήθος των οικιών με τα πλούσια ευρήματα, ο Ταφικός Κύκλος Β΄ με τους 24 συνολικά τάφους, εκ των οποίων οι 14 βασιλικοί, ο περίφημος θησαυρός του Ατρέα ή Τάφος του Αγαμέμνωνα αλλά και πλήθος άλλων κτισμάτων, αγκαλιάζουν τον επισκέπτη και τον ταξιδεύουν χιλιάδες χρόνια πίσω, στην εποχή που 'οι θεοί περπατούσαν στη γη', καθιστώντας το 'προσκύνημα' στις Μυκήνες, μια μοναδική εμπειρία ζωής .

Σήμερα, γνωρίζοντας μια νέα ακμή ως αγροτικό, βιομηχανικό και εμπορικό κέντρο της Αργολίδας, το Άργος καλωσορίζει τον επισκέπτη παρέχοντας του τη μοναδική, ιστορική του προίκα: την Ακρόπολη της Λάρισας, το Ιερό του Πυθίου Απόλλωνα και της Αθηνάς Οξυδερκούς, το Μυκηναϊκό νεκροταφείο της Δειράδας, την -χτισμένη πάνω στο αρχαίο ιερό της Ήρας Ακραίας- 'Παναγία του Βράχου' το Νυμφαίο, το 20.000 θέσεων λαξευτό Aρχαίο Θέατρο (όπου έλαβε χώρα η Δ΄ Εθνοσυνέλευση), τις Ρωμαϊκές Θέρμες, την Αρχαία Αγορά, το Ωδείο, το Ιερό της Αφροδίτης αλλά και μνημεία της νεώτερης ιστορίας: τις Εκκλήσίες του Πολιούχου Αγίου Πέτρου και του Αγίου Ιωάννη, τους Στρατώνες του Καποδίστρια και τα πολλά και αξιόλογα Νεοκλασσικά, ένα εκ των οποίων -αυτό του Καλλέργη- στεγάζει σήμερα -και με τη βοήθεια ενός σύγχρονου κτιρίου- ένα από τα σημαντικότερα μουσεία της Ελλάδας, το Μουσείο του Άργους.

Στο Άργος, εξάλλου, ο ταξιδιώτης θα 'χει την ευκαιρία να δοκιμάσει τους φυσικούς καρπούς της Αργολικής γης, με την ιδιαίτερη γεύση, όπως τα περίφημα εσπεριδοειδή, τα νόστιμα βερύκοκκα, τα εξαιρετικής ποιότητας λαχανικά.

Στον δρόμο που συνδέει το Άργος με το Ναύπλιο, βρίσκεται χτισμένη πάνω σε βραχώδες ύψωμα, η αρχαία ακρόπολη της Τίρυνθας, μιας από τις σημαντικότερες μυκηναϊκές πόλεις, που συνέδεσε το όνομά της με τον μυθικό κύκλο του Ηρακλή.
Η πόλη, ιδρύθηκε από τον ομώνυμο ήρωα Τίρυνθα, γιο του Άργου κι εγγονό του Δία, που σύμφωνα με τη μυθολογία, έχτισε τα απόρθητα τείχη με την βοήθεια των Κυκλώπων.

Κατοικημένη ήδη από την Πρωτοελλαδική εποχή, η πολιτεία της Τίρυνθας, γνώρισε μεγάλη ακμή μέχρι και την κάθοδο των Δωριέων, ενώ καταστράφηκε το 460 π.Χ. από τους Αργείους.

Σήμερα, ο επισκέπτης θα θαυμάσει τα μυθικά κυκλώπεια τείχη, τις μοναδικές σήραγγες, καθώς και το -διακοσμημένο με υπέροχες παραστάσεις- μέγαρο των ανακτόρων με την αίθουσα, τον πρόδρομο και το κυρίως μέγαρο.

Η παραπάνω φράση δείχνει να συνοψίζει με τον πιο απλό τρόπο την επικρατούσα ανά την Ελλάδα - αλλά και το εξωτερικό- άποψη, που θέλει την πολιτεία τ' Αναπλιού να θεωρείται ως μια από τις ομορφότερες πόλεις της Ηπειρωτικής Ελλάδας.

Σ' αυτόν τον όμορφο τόπο πρωτοείδε ο Θεός Ποσειδώνας την πανέμορφη κόρη του Δαναού Αμυμώνη και την ερωτεύθηκε. Από την ένωση τους γεννήθηκε σε κάποια ακτή της Εύβοιας, ο Ναύπλιος που σαν ανδρώθηκε, έφτασε με το καράβι του στο μυχό του Αργολικού κόλπου και ίδρυσε εκεί την -φέρουσα τ' όνομα του- αρχαία πόλη της Ναυπλίας.

Ολάκερη ένα μουσείο σήμερα κι όμως τόσο ζωντανή, η υπέροχη παλιά πόλη τ' Αναπλιού ξεκουράζεται -θαρρείς- απ' τις χιλιόχρονες περιπέτειές της, ξαπλωμένη νωχελικά κάτω απ' τη σκιά του κάστρου και της Ακροναυπλίας, ατενίζοντας απ' το λιμάνι της τον Αργολικό κόλπο.

Αρχιτεκτονικό σύμπλεγμα, από κτίρια φράγκικα, ενετικά και τουρκικά, λαϊκά και νεοκλασικά, διάσπαρτο με φαρδιούς δρόμους μικρές και μεγάλες πλατείες, οθωμανικές κρίνες, κανόνια, μνημεία, αγάλματα κι όμορφα πάρκα, το Ναύπλιο, κατακτά τον επισκέπτη, πριν το κατακτήσει εκείνος.

Κατοικημένος ήδη από τους προϊστορικούς χρόνους, ο βράχος της Ακροναυπλίας, προσφέρει θέα, κυριολεκτικά πανοραμική: 360 μοιρών! Απ' τη μια η παλιά πόλη με τις αμέτρητες κεραμοσκεπές να διακόπτονται εδώ κι εκεί απ' τις κορφές δένδρων υπεραιωνόβιων και τα καμπαναριά των εκκλησιών και με το μοναδικό Μπούρτζι, να στέκεται σαν καράβι ακίνητο καταμεσής των νερών του ακυμάτιστου λιμανιού και από την άλλη μεριά -την φορτωμένη φραγκόσυκα που κρέμονται βαριά απ' τα βράχια- η μαγευτική θέα στον κόλπο του Ναυπλίου και την παραλία Αρβανιτιά να λουφάζει κάτω από τον επιβλητικό όγκο του Παλαμηδιού, που θα 'ναι και ο επόμενος σταθμός μας...

Αν σας ακούγονται πολλά τα 999 σκαλοπάτια, μην αποθαρρύνεστε καθώς υπάρχει ασφαλτοστρωμένος δρόμος που φτάνει ως την κορυφή και τη μια είσοδο του κάστρου. Αν, πάλι, αποφασίσετε ν' ανεβείτε με τα πόδια, να 'στε σίγουροι ότι τόσο το εντυπωσιακό και καλοδιατηρημένο ενετικό φρούριο, όσο και η άπλετη θέα σ' όλο τον αργολικό κάμπο, θα σας αποζημιώσουν με τον καλύτερο τρόπο. Αφόυ κάνετε μια βούτιά στην Αρβανιτιά ή και στην κοντινή Καραθώνα, ξεκουραστείτε μ' ένα καλό φαγητό σε μια απ' τις πολλές και καλές ταβέρνες του Ναυπλίου αλλά και έναν σύντομο μεσημεριανό υπνάκο, γιατί το απόγευμα η πόλη μετατρέπεται σε μιαν απέραντη πασαρέλλα κι εσείς πρέπει να είστε εκεί.

Συνηθισμένος περίπατος ανθρώπων απ' όλον τον κόσμο, σήμερα, το μαγευτικό Τολό αποτελεί ένα από τα γνωστότερα τουριστικά θέρετρα όλης της Ελλάδας.
Βοηθητικό λιμάνι του Ναυπλίου -από τους βυζαντινούς κιόλας χρόνους- το Τολό ακολούθησε την τύχη του, περνώντας απ' τα χέρια των Φράγκων, Ενετών και Οθωμανών.

Ο καλά προστατευμένος κόλπος του με το ασφαλές λιμάνι, θα αποτελέσουν το ορμητήριο της εκστρατείας του αρχηγού των συμμαχικών δυνάμεων -Ενετών, Γερμανών και Πολωνών- αντιναυάρχου Μοροζίνη, για την κατάληψη του τουρκοκρατούμενου Ναυπλίου. Μετά την επιτυχή έκβαση της εκστρατείας και μέχρι το 1718 που η περιοχή έπεσε ξανά στα χέρια των Τούρκων, το Τολό θα χρησιμοποιηθεί ως υποσταθμός του Ενετικού Στόλου. Με την απελευθέρωση από τους Τούρκους και με ψήφισμα του Κυβερνήτη Καποδίστρια, τμήματα γης στον κόλπο του Τολού θα παραχωρηθούν σε Κρήτες αγωνιστές π' αναγκάστηκαν ν' αφήσουν το νησί τους και να βρουν καταφύγιο στην Ελεύθερη Ελλάδα.

Η φυσική ομορφιά του κόλπου και η ηρεμία με την οποία γεμίζει τον επισκέπτη το υπέροχο περιβάλλον τοπίο, θα μετατρέψουν το κάποτε γραφικό ψαροχώρι σ' ένα υπερσύγχρονο τουριστικό θέρετρο με περίπου σαράντα ξενοδοχεία συνολικής δυναμικότητας 7.000 κλινών!

Με τους κατοίκους του να ασχολούνται με την γεωργία και την κτηνοτροφία αλλά και με την ναυτιλία και το εμπόριο, το Κρανίδι αρχίζει να αναπτύσσεται γύρω από το εκκλησάκι του Αγ. Ιωάννη του Προδρόμου -σημερινή Μητρόπολη του Κρανιδίου- φτάνοντας σε μεγάλη οικονομική ακμή, που θα του επιτρέψει να πρωτοστατήσει στην εθνική προσπάθεια για ανεξαρτησία, διαθέτοντας στον Αγώνα, μέρος του στόλου του, υλικούς πόρους αλλά και έμψυχο υλικό, καθώς εδώ γεννήθηκε ο περίφημος ιερομόναχος και αγωνιστής του '21, Παπαρσένης Κρέστας, που -επικεφαλής του τάγματος των κρανιδιωτών- συμμετείχε στην άλωση του Παλαμηδίου.

Ιδρυμένη από τον Ερμιώνα -εγγονό του βασιλιά του Άργους, Φορωνέα- η αρχαία Ερμιόνη, γνώρισε την ακμή από τους ομηρικούς κιόλας χρόνους. Οι κάτοικοί της, φιλειρηνικοί από την φύση τους, αξιοποίησαν την πορφύρα, ανέπτυξαν το εμπόριο, ανέδειξαν ποιητές και μουσικούς.
Χτισμένη στην ανατολική πλαγιά του αρχαίου λόφου Πρώνα, η σημερινή Ερμιόνη υποδέχεται τον επισκέπτη με σύγχρονες εγκαταστάσεις αλλά και μια φιλοξενία μοναδική. Ιδιαίτερα γραφική και με έντονο νησιωτικό χρώμα, προσφέρεται για ξεκούραση, μπάνια και αναψυχή.

Εδώ, στην προεξέχουσα χερσόνησο Μπίστι, ο επισκέπτης θα θαυμάσει τα ερείπια της αρχαίας πολιτείας και θα περιηγηθεί στην σημερινή πόλη με τον Μητροπολιτικό Ναό των Ταξιαρχών -όπου δίπλα του έλαβε χώρα η 3η Εθνοσυνέλευση- το Καποδιστριακό, τον Ναό της Αγίας Ερμιόνης με την πανοραμική θέα και τα μοναδικά Μαντράκια με τις υπέροχες ταβέρνες και τα μπαράκια.

Δίπλα στα ερείπια των Αλιέων, το Πορτοχέλι χρωστά το όνομά του σε παραφθορά του ονόματος της αρχαίας πολιτείας. Προάστιο εξάρτημα της Ερμιόνης οι αρχαίοι Αλιείς, όφειλαν το όνομά τους στην κύρια δραστηριότητα των κατοίκων τους, που ήσαν αλιείς πορφύρας και τεχνίτες στην επεξεργασία της. Στο πέρασμα του χρόνου, το Αλιείς έγινε Χαλιείς, Χέλι και τελικά Πόρτο-Χέλι καθώς και η πόλη ήταν -και είναι- χτισμένη σε φυσικό λιμάνι.

Με τα ερείπια της αρχαίας πολιτείας να σώζονται ακόμη και σήμερα -τόσο στην ξηρά με την Ακρόπολη των Αλιέων, όσο και στον πυθμένα της θάλασσας με τα τείχη του αρχαίου λιμανιού και τον ναό του Απόλλωνα- αλλά και καταμεσής ενός τοπίου αξεπέραστου φυσικού κάλους, το Πορτοχέλι, είναι σήμερα ένας τόπος μαγευτικός.

Αυτό ακριβώς το μοναδικό τοπίο, σε συνδυασμό με το υπέροχο κλίμα και την ανοιχτή -κι όμως τόσο ήρεμη- θάλασσα, οδήγησαν εδώ ένα πλήθος επωνύμων καθώς μεγαλοβιομήχανοι, εφοπλιστές και καλλιτέχνες επέλεξαν το Πορτοχέλι, ως τόπο μόνιμης κατοικίας τους.

Απ' όπου κι αν προσεγγίσει κανείς την περιοχή της Επιδαύρου, είτε από βορρά με την μαγευτική παραθαλάσσια διαδρομή από την Κόρινθο, είτε από το Ναύπλιο μέσω του Λυγουριού, δεν μπορεί παρά να θαυμάσει την χαρισματική φυσική καλλονή που τράβηξε σε τούτον δω τον τόπο θεούς κι ανθρώπους.
Στις ράχες του βουνού Άκρα και με τα πεύκα να κατεβαίνουν απ' τις πλαγιές μέχρι τα νερά του ομώνυμου κόλπου της Επιδαύρου, η Αρχαία Επίδαυρος είναι χτισμένη στη θέση όπου αναπτύχθηκε ο αρχαίος πολιτισμός της Επιδαύρου, όχι μακριά από το ιερό του Ασκληπιού και το γνωστό σε όλους, Aρχαίο Θέατρο.

Στην ίδια περιοχή της χερσονήσου ανακαλύφθηκε το θαυμάσια διατηρημένο και μόλις πρόσφατα παραδομένο στο κοινό, μικρό θέατρο της Επιδαύρου με τις 6.000 θέσεις που μοιάζουν λίγες για τα υψηλής καλλιτεχνικής αξίας δρώμενα που φιλοξενεί σήμερα.
Σήμερα όλα αυτά τα μοναδικά ευρήματα, σε συνδυασμό με τις φυσικές καλλονές της περιοχής αλλά και το θαυμάσιο κλίμα, έχουν μετατρέψει την Αρχαία Επίδαυρο σε μαγευτικό θέρετρο που προσφέρει ιδανική διαμονή στη θάλασσα, με δυνατότητες για κάθε είδους αναψυχή και διασκέδαση, καθώς έχει αναπτύξει σημαντική τουριστική υποδομή, διαθέτοντας ξενοδοχεία, διαμερίσματα, ενοικιαζόμενα δωμάτια, campings, ταβέρνες με φρέσκα θαλασσινά, καφέ, bars και clubs ενώ προσφέρεται ιδανικά γι' αυτούς που αγαπούν τα θαλάσσια σπορ και το trekking.

 

 

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ » ΟΤΑ - ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα για να επικοινωνήσουμε μαζί σας, για περισσότερες πληροφορίες.

Όνομα:
Επώνυμο:
Διεύθυνση:
Τ.Κ.:
Πόλη:
Χώρα:
Τηλ:
Fax:
Email:
Μήνυμα:
 

id: 34632
URL URL: http://www.wiw.gr/greek/nafplio_prefecture_of_argolida/
ΑΝ ΚΑΠΟΙΟ ΑΠΟ ΤΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ, ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ.