Change your language to English English | Change your language to Greek Greek | Bookmark this page Bookmark | Φόρμα Κρατήσεων

ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΟΡΕΣΤΗ, ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΣ ΞΕΝΩΝΑΣ

ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΟΡΕΣΤΗ, ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΣ ΞΕΝΩΝΑΣ

ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΟΡΕΣΤΗ, ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΣ ΞΕΝΩΝΑΣ


ΑΝΩ ΠΕΔΙΝΑ, 44007 ΝΟΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Tel: 26530-71202
Fax: 26530-71922
e-Mail: contact@orestishouse.gr
Web Site: http://www.orestishouse.gr
 
Παροχές:barcafe parking restaurant roomservice
Κατηγορία: A
Αριθμός Δωματίων: 9
Περίοδος Λειτουργίας: 01 - 12
ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΟΡΕΣΤΗ, ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΣ ΞΕΝΩΝΑΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΟΡΕΣΤΗ, ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΣ ΞΕΝΩΝΑΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΟΡΕΣΤΗ, ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΣ ΞΕΝΩΝΑΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΟΡΕΣΤΗ, ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΣ ΞΕΝΩΝΑΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΟΡΕΣΤΗ, ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΣ ΞΕΝΩΝΑΣ

 

"..Διάπλατες πέρα οι εκκλησιές ολόφωτες και φτάναν
απ´ τ´ ανοιχτά παράθυρα στα σπίτια μας οι θρήνοι
σεμνοί κι αντιθρηνούσανε στου χριστιανού τα χείλη:
«Ζωή εν τάφω...Έαρ γλυκύ... Γλυκύτατόν μου τέκνον..»
Μπρος στην πεζούλα του σπιτιού, της γειτονιάς μελίσσι
κι εμείς, αγόρια αγίνωτα κι αστάλωτες παιδούλες,
ο ύπνος δε μας έπαιρνε, προσμέναμε την ώρα
της εκκλησιάς...»

Κωστής Παλαμάς

 

 

 

Ο Ξενώνας

Το Σπίτι του Ορέστη είναι ένα από τα πιο παλαιά αρχοντικά του χωριού Άνω Πεδινά. Πήρε το όνομά του από τον τελευταίο του ιδιοκτήτη και αποτελεί συγκρότημα από δύο λιθόκτιστα διώροφα κτήρια που χτίστηκαν πριν 150 χρόνια.

Το παλιό αρχοντικό αποκαταστάθηκε και μετατράπηκε σε τουριστικό κατάλυμα τα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του '80 και είναι από τους πιο παλιούς ξενώνες που λειτούργησαν στην περιοχή.

Βασική πρόθεση κατά την αποκατάσταση του ήταν να κρατηθεί κατά το δυνατό ο αρχικός χαρακτήρας του κτηρίου ώστε ο επισκέπτης να έχει την αίσθηση ότι φιλοξενείται σε σπίτι.

Τα δύο κτήρια που βρίσκονται το ένα απέναντι από το άλλο κλείνουν ανάμεσά τους μια μικρή, λιθόστρωτη αυλή η οποία χωρίζεται σε δύο επίπεδα, δημιουργώντας όμορφα παρτέρια με λουλούδια.

Ο ξενώνας αποτελείται από οκτώ δωμάτια των οποίων ο διάκοσμος, με λιτά τζάκια και χτιστά ξύλινα κρεβάτια (μπάσια), παραμένει πιστός στη ζαγορίσια παράδοση.

Στο ισόγειο του ενός κτηρίου λειτουργεί εστιατόριο-αναψυκτήριο όπου ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει πρωινό με σπιτικές μαρμελάδες καθώς και γεύσεις από την τοπική κουζίνα.

Δύο νέα πρόσωπα θα σας υποδεχθούν στο Σπίτι του Ορέστη.

Ο Κώστας και η Ντίνα που πρόσφατα εγκατέλειψαν την Αθήνα και αποφάσισαν να ζήσουν στο χωριό, είναι οι νέοι οικοδεσπότες του ξενώνα.

 

Τα δωμάτια

Το Σπίτι του Ορέστη διαθέτει τρία δίκλινα, δύο τρίκλινα και δύο δίχωρες σουίτες.

Κύριο χαρακτηριστικό των εσωτερικών χώρων είναι η διακόσμηση με αυθεντικά στοιχεία και αντικείμενα, πολλά από τα οποία αποτελούσαν εξοπλισμό του παλιού αρχοντικού.

Στα περισσότερα δωμάτια έχουν διατηρηθεί και λειτουργούν τα παλιά πέτρινα τζάκια του σπιτιού.

Ζητήστε να δείτε το χειμερινό μαγειριό το οποίο έχει μετατραπεί σε δωμάτιο.

Εκεί έχουν διατηρηθεί ο παλιός πέτρινος φούρνος και το μαρμάρινο βρυσάκι.

 

Το Εστιατόριο

Στο κεντρικό κτήριο του ξενώνα, στο παλιό κατώι, λειτουργεί το εστιατόριο του Ορέστη.

Σε ένα ζεστό περιβάλλον σερβίρονται καθημερινά μεζέδες μαγειρεμένοι με μεράκι από την Ντίνα με αγνά υλικά της γύρω περιοχής.

Το πρωινό που σερβίρεται στον ίδιο χώρο περιλαμβάνει σπιτικές μαρμελάδες ντόπιο βούτυρο γάλακτος και μέλι, ενώ κάθε μέρα σας περιμένει και κάτι διαφορετικό.

Η Ντίνα σας προτείνει:

Μελιτζάνες με φρέσκια ντομάτα και φέτα, χοιρινές μπουκίτσες με πιπεριές και γραβιέρα Δωδώνης και πολλούς ακόμα μεζέδες από ντόπια υλικά.

 

 

Περιήγηση

Το Κεντρικό Ζαγόρι προσφέρεται για πολλές δραστηριότητες για όλα τα γούστα και απαιτήσεις. Μοναδικά μονοπάτια για περίπατο, ορειβασία, λαογραφικά μουσεία, μοναστήρια και εκκλησιές Ζαγορίσιας αρχιτεκτονικής, κανόε καγιάκ, ράφτινγκ και άλλα.

Στο σπίτι του Ορέστη θα βρείτε έντυπα με προτάσεις που έχουμε ετοιμάσει για σας για την καλύτερη διαχείριση του χρόνου σας. Ενδεικτικά μπορείτε να κάνετε τα εξής:

Διαδρομές

Επίσκεψη στα χωριά του κεντρικού Ζαγορίου, Βίτσα, Μονοδένδρι. Εκεί θα συναντήσετε το μοναστήρι της Αγίας Παρασκευής που βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού, στην αρχή του Φαραγγιού του Βίκου. Από κει ξεκινά και ένα μονοπάτι που διασχίζει το φαράγγι έως το χωριό Βίκος ή και για το χωριό Κήπους Απαραίτητη η επίσκεψη σας στην περιοχή Οξιά, στο ψηλότερο σημείο του φαραγγιού 1200 μέτρα.

 

Δίλοφο -Κουκούλι - Κήποι. Εκεί θα συναντήσετε μερικά από τα πιο ονομαστά γεφύρια, του Κόκκορη, το Καλογερικό, του Κοντοδήμου. Οι Κήποι είναι ένα χωριό χτισμένο αμφιθεατρικά. Στους Κήπους μπορείτε να επισκεφθείτε το λαογραφικό μουσείο του Αγάπιου Τόλη.

 

Επίσκεψη στα χωριά του Δυτικού Ζαγορίου, Μικρό και Μεγάλο Πάπιγκο, Αρίστη και Βίκος. Στο χωριό Βίκος είναι η άλλη άκρη του φαραγγιού. Στο Μικρό και Μεγάλο Πάπιγκο η μαγεία της Γκαμήλας θα σας συνεπάρει καθώς θα απλώνεται επιβλητικά πάνω από τα κεφάλια σας. Για τους πιο τολμηρούς ανάβαση στη Δρακόλιμνη, μια διαδρομή περίπου 4 ωρών σε ένα σχετικά δύσκολο μονοπάτι!

Πρέπει να δείτε

Μονή Σπηλιώτισσας. Κατηφορίζοντας από την Αρίστη στο δρόμο για το Πάπιγγο 500 μ πριν από την γέφυρα του Βοιδομάτη ξεκινάει αριστερά μονοπάτι για την Μονή Σπηλιώτισσας.

Κολυμπήθρες στο Πάπιγγο. Στον δρόμο από το μεγάλο προς το μικρό Πάπιγγο σχεδόν δίπλα στον δρόμο βρίσκονται οι κολυμπήθρες. Είναι φυσικοί σχηματισμοί που λάξευσε το νερό και έχουν γίνει κοιλώματα τα οποία το καλοκαίρι χρησιμοποιούνται σαν πισίνες

Το μοναστήρι της Αγίας Παρασκευής στο Μονοδένδρι. Κυριολεκτικά στο χείλος του γκρεμού!

Το γεφύρι του Πλακίδα ή Καλογαιρικό στους Κήπους. Ίσως το πιο όμορφο πέτρινο γεφύρι στην Ελλάδα!

Σκάλα του Βραδέτου. Το πιο εντυπωσιακό καλντερίμι στην Ήπειρο. Η σκάλα του Βραδέτου ήταν ο μοναδικός δρόμος επικοινωνίας του χωριού με τον έξω κόσμο μέχρι το 1974.

 

 

 

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ » ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα για να ελέγξουμε την διαθεσιμότητα για την περίοδο που επιθυμείτε. Κατόπιν θα επικοινωνήσουμε μαζί σας για περισσότερες πληροφορίες.

Όνομα:
Επώνυμο:
Διεύθυνση:
Τ.Κ.:
Πόλη:
Χώρα:
Τηλ:
Fax:
Email:
Ενήλικες (ετών 12+):
Παιδιά (0-12):
Διανυκτερεύσεις:
Ημερ.Αφιξης: / /
Ημερ.Αναχώρισης: / /
Σημειώσεις:

id: 23901
URL URL: https://www.wiw.gr:443/greek/ano_pedina_oresti_s_house_traditional_inn/
ΑΝ ΚΑΠΟΙΟ ΑΠΟ ΤΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ, ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ.