Change your language to English English | Change your language to Greek Greek | Bookmark this page Bookmark | Φόρμα Κρατήσεων

ΧΡΙΣΤΙΝΑ HOTEL

ΧΡΙΣΤΙΝΑ HOTEL

ΧΡΙΣΤΙΝΑ HOTEL


ΑΝΘΗΡΟ, 43065 ΝΟΜΟΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
Tel: 24450-31802 6972-228265
Fax: 24450-31802
e-Mail: info@xristinahotel.gr
Web Site: http://www.xristinahotel.gr
 
Παροχές:barcafe minibar parking restaurant roomservice tv
Κατηγορία: C
Αριθμός Δωματίων: 11
Περίοδος Λειτουργίας: 01 - 12
ΧΡΙΣΤΙΝΑ HOTELΧΡΙΣΤΙΝΑ HOTELΧΡΙΣΤΙΝΑ HOTELΧΡΙΣΤΙΝΑ HOTELΧΡΙΣΤΙΝΑ HOTELΧΡΙΣΤΙΝΑ HOTELΧΡΙΣΤΙΝΑ HOTELΧΡΙΣΤΙΝΑ HOTELΧΡΙΣΤΙΝΑ HOTEL

 

ANΘΗΡΟ Η ΜΠΟΥΚΟΒΙΤΣΑ

Παλιότερα όταν από μια χώρα κάτοικοι εγκαθίστατο σε τόπο έξω από την πατρίδα τους , έδιναν σε αυτόν ονομασία που προέρχονταν από την φυσικότητα και το ανάγλυφο του εδάφους ή από κανένα μεγάλο δέντρο που ήταν στο νέο τόπο ή από δάσος όμοιων δέντρων π.χ Πλάτανος, μεγάλη Οξιά, Καστανιά.

        Έτσι από τις λέξεις ΜΠΟΥΚΑ. που σημαίνει είσοδος π.χ μπούκα του λιμανιού ή μπούκα του κανονιού και 'Βίτσα´´ που σημαίνει πολύ λεπτή βέργα δηλ. Μπουκοβιτσα ονομάζεται τόπος που η είσοδος σ ´ αυτόν είναι τόσο στενή όσο η μπούκα του κανονιού , λεπτή σαν βέργα.

        Ας θυμηθούμε , οι παλιότεροι, την είσοδο του χωριού, στη θέση 'Λούκα´´ στη Μεγάλη Σκάλα, πόσο στενή ήταν.

       Κατά τη διάρκεια της δυναστικής έριδας για τον θρόνο του λιγοστού πια βυζαντινού κράτους μεταξύ των Ιωάννη Στ´ του Κατακουζηνού και του Ιωάννη Ε´ του Παλαιολόγου ( η οποία επεσώρευσε στο Βυζάντιο πολλά δεινά) Ο ηγεμόνας των Σέρβων Στέφανος Δουσαν (1331-1355) εκμεταλλευόμενος τις δραματικές περιπέτειες του εμφύλιου αυτού πολέμου άρχισε την επεκτατική του πολιτική σε βάρος του βυζαντινού κράτους με κύριο στόχο να ιδρύσει μια Σερβοελληνική αυτοκρατορία.
   
     Επιδέξιος διπλωμάτης, ικανός στρατιωτικός, έξυπνος και με μεγάλη θέληση, Στέφανος Δουσαν, κατέκτησε, αρχικά, τη Δυτική Μακεδονία. Αργότερα κατέλαβε την Αλβανία μέχρι το Δυρράχιο και την Αυλώνα. Στη συνέχεια αποσπά από τους Έλληνες την Ήπειρο, προχώρησε στη Μακεδονία και την κατέλαβε μέχρι τη Θεσσαλονίκη και την Χαλκιδική. Το 1346 καταλαμβάνει τις Σέρρες , τους Φιλίππους, τη Δράμα και τη γύρω περιοχή. Το Πάσχα του 1346 στέφθηκε πανηγυρικά στα Σκόπια ' αυτοκράτωρ Σερβίας και Ρωμανίας´´ από τον Πατριάρχη της Σερβικής Εκκλησίας. Δυο χρόνια αργότερα καταλαμβάνει την Ήπειρο και τη Θεσσαλία μέχρι τον Κορινθιακό κόλπο .

       Το κράτος εκτεινόταν από τον Κορινθιακό κόλπο μέχρι το Βελιγράδι και από τις Δαλματικές ακτές μέχρι το Νέστο. Μετά το θάνατο του το Σέρβικο αυτό κράτος διασπάσθηκε σε διάφορες τοπαρχίες. Στις εκστρατείες του χρησιμοποιούσε στρατό απ´ όλη τη Σερβία και από το χωριό Μπούκοβο της Σερβίας κοντά στο Μοναστήρι. Εδώ όταν εγκαταστάθηκαν οι καταγόμενοι από το Μπούκοβο, διατηρούσαν στενούς δεσμούς με την Μητρόπολη ( το Μπούκοβο), υπάγονταν σε αυτήν και κυβερνώντος είτε απ´ ευθείας , είτε δι´ αυτοδιοικήσεως.Για να θυμούνται δε την ιδιαίτερα πατρίδα τους πρόσθεσαν τη συλλαβή - ιτσι στο τέλος της λέξης .Μπουκοβο δηλ. Μπουκοβίτσι ( μικρό Μπούκοβο) που με την πάροδο των χρόνων έγινε Μπουκοβίτσα. Πιο κοντά στην πραγματικότητα είναι η δεύτερη ονομασία.

       Tο Μπούκοβο της Νοτιοσλανίας βρίσκεται στο διαμέρισμα του Μοναστηρίου στις Β . Α πλαγιές του όρους Βαρνούντος .Μισή ώρα από αυτό και στις βόρειες πλάγιες του Βαρνούντος βρίσκονταν η Μονή Μπουκόβου η οποία μεταβλήθηκε σε ερείπια κατά τη διάρκεια του Α´ Παγκοσμίου Πολέμου αφού ήταν μέσα στη ζώνη βολής του πυροβολικού.

       Από παραδόσεις μαθαίνουμε , αλλά και από τα ερείπια που υπάρχουν, φαίνεται ότι πολύ παλιά το χωριό ,η Μπουκοβίτσα , ήταν χτισμένο στη θέση ' Σπηλιά´´ .Από κει , άγνωστο για ποια αιτία , ίσως από σεισμό που έγινε το 1566, εγκαταλείφθηκε και αρχικά οι κάτοικοι εγκαταστάθηκαν στο Κατούσι και από κει κατέβηκαν στη θέση του σημερινού χωριού

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ » ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΘΕΡΜΑΝΣΗ / ΨΥΓΕΙΟ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΚΟΥΖΙΝΑ / ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΔΩΜΑΤΙΑ ΕΧΟΥΝ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ ΘΕΑ / ΣΕΡΒΙΣ ΠΡΩΙΝΟ-ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟ & ΒΡΑΔΥΝΟ / ΑΜΕΣΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ & ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΠΡΟΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΠΕΛΑΤΩΝ/ΑΝΘΗΡΟ/ΜΟΥΖΑΚΙ/ΚΑΡΔΙΤΣΑ/ΞΕΝΩΝΑΣ/
id: 51519

URL URL: https://www.wiw.gr:443/greek/anthiro_hristina_hotel/
ΑΝ ΚΑΠΟΙΟ ΑΠΟ ΤΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ, ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ.