wiw.gr | Τρίτη, 23 Απριλίου 2024 ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ | ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΚΑΡΙΕΡΑΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

www.wiw.gr
 
Language: Change your language to English | Change your language to Greek
 

ΚΡΗΤΗ
ΚΡΗΤΗ
ΝΟΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
ΝΟΜΟΣ ΛΑΣΙΘΙΟΥ
ΝΟΜΟΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ
ΝΟΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ
Ατζέντα
Περισσότερα...
Κεντρικές Κατηγορίες
ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ - ΒΙΟΤΕΧΝΙΑ
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ - ΑΓΟΡΑ
ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ
ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
Θυμήσου
Σήμερα γιορτάζουν:
Γεώργιος, Αναστάσιος, Αναστασία, Λάμπρος, Λαμπρινή, Πασχάλης
Αύριο γιορτάζουν:
Αχιλλέας, Ελισσάβετ, Βαλεντίνη
Διαφημιστικά
 

 

 

 

 

 

 
Πληροφορίες Περιοχών
ΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟΣ
ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
ΕΠΤΑΝΗΣΑ
ΗΠΕΙΡΟΣ
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
ΘΡΑΚΗ - ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ
ΚΡΗΤΗ
ΚΥΚΛΑΔΕΣ
ΚΥΠΡΟΣ
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - ΘΑΣΟΣ
ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
ΣΠΟΡΑΔΕΣ
ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ & ΕΥΒΟΙΑ
Χρήσιμες Πληροφορίες
Για ταξιδιώτες
Χρήσιμα Τηλέφωνα
ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ
ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ
ΡΑΔΙΟ - ΤΑΞΙ ΑΘΗΝΩΝ
ΡΑΔΙΟ - ΤΑΞΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Η Εταιρεία
H Εταιρεία μας
Εκδόσεις
Υπηρεσίες
Νομικά
Επικοινωνία
Τιμοκατάλογος
Βρίσκεστε εδώ: Who Is Who » Πληροφορίες Περιοχών » ΚΡΗΤΗ
Αναζήτηση - Επιλέξτε ένα από τα tabs και συμπληρώστε τα πεδία που σας ενδιαφέρουν
Γρήγορη Αναζήτηση
  Τομέας Αναζήτησης:

 
Λέξεις Κλειδιά:

π.χ. Επωνυμία Επιχείρησης ή τ.κ 17653 ή περιοχή Αττική στον τομέα Κατάλογος Επιχειρήσεων & O.T.A.
 
Αναλ. Επιχειρήσεων & OTA
Αναλυτική Ξενοδοχείων
Αναλυτική Διασκέδασης

ΚΡΗΤΗ

Πληροφορίες | Φωτογραφίες | Χάρτης

ΓΕΝΙΚΑ

Το νοτιότερο διαμέρισμα της Ελλάδας είναι η νήσος Κρήτη. Ένα πανέμορφο και μεγάλο νησί με αξιόλογη ιστορία, τουρισμό και μορφολογία. Χωρίζεται σε τέσσερις νομούς (Χανίων, Λασιθίου, Ηρακλείου, Ρεθύμνης), ενώ πρωτεύουσα πόλη είναι το Ηράκλειο με 130.000 κατοίκους περίπου.

ΙΣΤΟΡΙΑ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η ιστορία της Κρήτης αρχίζει από το 7000 π.Χ. περίπου, όπου υπολογίζεται βάσει ευρημάτων ότι κατοικήθηκε.

Ο πρώτος και ίσως ο σημαντικότερος σταθμός στην ιστορία του νησιού τοποθετείται από το 3000 π.Χ. ως το 1400 π.Χ. περίπου. ΄Ήταν τότε που άνθισε ο πασίγνωστος Μινωικός πολιτισμός, γνωστός από σωζόμενα ευρήματα όπως τα ανάκτορα της Κνωσού, το δίσκο και την πόλη της Φαιστού κ.α.

Αυτήν την περίοδο η Κρήτη γνώρισε την ακμή στην οικονομία, τη ναυτιλία, τις επιστήμες, αλλά κυρίως στις τέχνες. Ειδώλια, σκεύη, αγγεία και δεκάδες άλλα ευρήματα προστίθενται στα σωζόμενα θαύματα αρχιτεκτονικής και διακόσμησης, τα ανάκτορα, τους ναούς και τους τάφους, φανερώνοντας έναν πολιτισμό που προκαλεί δέος. Το τέλος αυτής της περιόδου ήρθε με τις μετακινήσεις πληθυσμών, που έφεραν αναστάτωση και νέα δεδομένα (1400-600π.Χ.), αφήνοντας μόνο την τέχνη της πλαστικής σχετικά ακμάζουσα.

Σε αντίθεση με την υπόλοιπη Ελλάδα, δεν παρατηρείται ακμή στον νησί κατά τους Κλασικούς και τους Ελληνιστικούς χρόνους (500-70 π.Χ.). Αυτό οφείλεται στις εσωτερικές πολιτικές διαμάχες των πόλεων για την επικράτησή τους έναντι των άλλων.

Επίσης, ακμή δεν παρατηρείται ούτε στους Ρωμαϊκούς, ούτε στους Βυζαντινούς χρόνους, γιατί οι συνεχείς πειρατικές επιδρομές και η πολιτική αστάθεια (Άραβες, Ρωμαίοι, Βυζαντινοί, πειρατές, Βενετοί), υπήρξαν ανασταλτικοί παράγοντες.

Η Τουρκοκρατία ήρθε το 1669 μ.Χ. μετά από πολύχρονη αντίσταση ενωμένων ντόπιων και Βενετών, και διήρκεσε ως το 1898, όταν οι μεγάλες δυνάμεις επενέβησαν και κατέστησαν ανεξάρτητο το νησί, δίνοντας την ύπατη αρμοστεία στον πρίγκιπα στης Ελλάδας Γεώργιο. Μετά από λίγα χρόνια και πολλές ταραχές, η Κρήτη πέρασε στην Ελληνική κατοχή το 1913. Το γεγονός αυτό οδήγησε στην ανταλλαγή πληθυσμών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, που έφερε Έλληνες Μικρασιάτες σε πολλές περιοχές της Μεγαλονήσου.

Κλείνοντας τη σύντομη αυτή αναφορά στην πορεία του νησιού μέσα στους αιώνες, αξίζει να σημειωθεί και η σθεναρή αντίσταση των κατοίκων ενάντια στη γερμανική κατοχή (1941-1945), δείγμα της οποίας αποτελεί και η περίφημη "Μάχη της Κρήτης" το 1941.

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

Ο τέλειος συνδυασμός ηπειρωτικής και νησιωτικής γης αποτελεί ένα από τα βασικότερα ατού της Κρήτης.

Η καλή τουριστική οργάνωση μαζί με τη φυσική ομορφιά και την ζωντανή παράδοση είναι ακόμα μερικά συστατικά της γοητείας της. Δεν είναι τυχαίο πως όποιος πάει μια φορά στην Κρήτη, αφ' ενός θέλει οπωσδήποτε να ξαναπάει και αφ' ετέρου αισθάνεται.. λίγο Κρητικός κατά την παραμονή του!

Είναι αδύνατο να αναφέρει κανείς όλα τα αξιοθέατα σε μια γενική προσέγγιση. Τόσα αρχαία, τόσα μουσεία, τόσα σπήλαια, τόσα ερείπια κάστρων, τόσες μοναδικές ακρογιαλιές και τοπία, που κανείς θα πίστευε ότι δεν χωράνε σε ένα κομμάτι γης του μεγέθους της Κρήτης.

Κεφαλαιώδη πάντως θεωρούνται, το φαράγγι της Σαμαριάς μήκους 18χλμ, η Αρχαία πόλη της Κνωσού λίγο έξω από το Ηράκλειο, η Αρχαία Φαιστός, το Φοινικόδασος στο Βάι στο νομό Λασιθίου, το μοναστήρι του Αρκαδίου στο νομό Ρεθύμνης, οι σπηλιές στα Μάταλα Ηρακλείου και βέβαια το Αρχαιολογικό μουσείο του Ηρακλείου με μοναδικά εκθέματα.

Θα ήταν άδικο όμως για τα υπόλοιπα δεκάδες αξιοθέατα, που δεν αναφέρονται σ' αυτές τις γραμμές, να μην υπογραμμίσουμε ότι και αυτά (παραλίες, φαράγγια, σπήλαια, μονές, κάστρα) είναι αξιοθέατα με όλα τα γράμματα κεφαλαία!!!

ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ - ΣΠΟΡ - ΑΓΟΡΕΣ

Λόγω της ιδιαίτερα ανεπτυγμένης τουριστικότητας του νησιού, αλλά και λόγω του συνδυασμού σχετικά μικρών αποστάσεων με καλό οδικό δίκτυο, ο επισκέπτης δεν θα αντιμετωπίσει ποτέ πρόβλημα περιορισμένων επιλογών όσον αφορά τη διασκέδαση και τα σπορ του, ιδιαίτερα αν έχει μεταφορικό μέσο.

Στα πολυάριθμα τουριστικά μέρη του νησιού, πλεονάζουν οι ταβέρνες, τα club, τα bar, οι κινηματογράφοι και κάθε λογής... διασκεδαστήρια! Επίσης, η ιδιωτική πρωτοβουλία έχει εξοπλίσει την Κρήτη με ότι πιο σύγχρονο και πλήρες γύρω από τα θαλάσσια σπορ και παιχνίδια.

Και όπως σε κάθε μέρος που κρατά τις παραδόσεις του ζωντανές (και η Κρήτη είναι ένα κατ" εξοχήν τέτοιο μέρος), υπάρχουν εκατοντάδες τοπικές εκδηλώσεις που θα προσθέσουν χρώμα, ζεστασιά και Ελληνικότητα στη διασκέδαση του φιλοξενούμενου.

Στον τομέα των αγορών, τα αστικά κέντρα φροντίζουν ώστε να μη λείψει τίποτα από κανέναν, ενώ η λίστα των τοπικών, παραδοσιακών ή αναμνηστικών προϊόντων προς αγορά είναι πλουσιότατη. Σ' αυτήν την τελευταία κυριαρχούν αξεσουάρ παραδοσιακών φορεσιών, έργα λαϊκής τέχνης και νοστιμιές, όπως τα "σκαλτσούνια", τα "μπουρέκια", το γιαούρτι με το μέλι, τα παξιμάδια, το κρασί, τα διάφορα τοπικά τυριά και όλα τα αγροτικά προϊόντα σε πολύ καλές ποιότητες.

Αυτό που πρέπει να έχει κανείς υπόψη, είναι ότι σε κάθε χωριό υπάρχουν τουλάχιστον δύο "σπεσιαλιτέ", οι περισσότερες από τις οποίες είναι για επιτόπου κατανάλωση, ενώ η γευστικότητα τους αμφισβητείται μόνο από... εκκεντρικούς ουρανίσκους.

ΠΩΣ ΦΤΑΝΟΥΜΕ

Αεροπορικώς από Αθήνα για τα τρία αεροδρόμια της Κρήτης στο Ηράκλειο, την Σούδα (Χανιών) και τη Σητεία Λασιθίου αντίστοιχα. Οι πτήσεις είναι τακτικές όλο το χρόνο και πυκνότερες το καλοκαίρι.

Οδικώς εκτελούνται δρομολόγια λεωφορείων ΚΤΕΛ από Θεσσαλονίκη προς τα Χανιά, το Ρέθυμνο, τον Άγιο Νικόλαο και το Ηράκλειο. Τα λεωφορεία μεταφέρονται με φεριμπότ από το λιμάνι του Πειραιά στα αντίστοιχα λιμάνια, και από 'κει συνεχίζουν προς τον σταθμό τους.

Η θαλάσσια πρόσβαση που είναι και η πιο συνήθης, γίνεται με φεριμπότ από τον Πειραιά προς όλα τα λιμάνια της Κρήτης, ενώ από τη Θεσσαλονίκη υπάρχει σύνδεση όλο το χρόνο με το λιμάνι του Ηρακλείου.

Φωτογραφίες
ΚΡΗΤΗ <!--1-->ΚΡΗΤΗΚΡΗΤΗ <!--1-->ΚΡΗΤΗΚΡΗΤΗ <!--1-->ΚΡΗΤΗΚΡΗΤΗ <!--1-->ΚΡΗΤΗ
ΚΡΗΤΗ <!--1-->ΚΡΗΤΗΚΡΗΤΗ <!--1-->ΚΡΗΤΗ
Σχετικός Χάρτης
Κατάλογος Επιχειρήσεων
Κεντρικές Κατηγορίες
ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ - ΒΙΟΤΕΧΝΙΑ
ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ
ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ - ΑΓΟΡΑ
ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
Επιλογές Σελίδας
« Πίσω στην Αρχική | Print this page Εκτύπωση | Bookmark this page Προσθήκη στα Αγαπημένα | Αποστολή σε Φίλο | Questionnaire Ερωτηματολόγιο | Feedback Ενημέρωση Λάθους
URL URL: https://www.wiw.gr/...
Ειδησεογραφία
ΠΡΩΙΝΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ
ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ
ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ
ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ
ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ
ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ
ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ
ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ
ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ
ΑΣΙΑΤΙΚΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ
ΑΥΣΤΡΑΛΕΖΙΚΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ
ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ
ΞΕΝΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ
ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Διαφημιστικά
 
 
Κατάλογος Internet
ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ - ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ
e-Banking - ΤΡΑΠΕΖΙΚΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ
ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ON LINE ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ
ΈΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΝΑΠΤΥΞΗ - ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
ΚΡΑΤΟΣ - ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΡΧΕΣ
ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ
ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΑ
ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ
ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
ΑΓΟΡΕΣ & ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΕΣ
ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ
ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ
ΛΕΞΙΚΑ
ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ
ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ


« Home ^ TOP OF PAGE
  © 2006-2017 Who Is Who Group. All rights reserved. | Όροι Χρήσης | Δήλωση Απορρήτου | Επικοινωνία Created by Vistoweb