wiw.gr | Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου 2022 ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ | ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΚΑΡΙΕΡΑΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

www.wiw.gr
 
Language: Change your language to English | Change your language to Greek
 

ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
ΑΣΤΥΠΑΛΑΙΑ
ΚΑΛΥΜΝΟΣ
ΚΑΡΠΑΘΟΣ
ΚΑΣΟΣ
ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟ
ΚΩΣ
ΛΕΙΨΟΙ
ΛΕΡΟΣ
ΠΑΤΜΟΣ
ΡΟΔΟΣ
ΣΥΜΗ
ΤΗΛOΣ
ΧΑΛΚΗ
ΝΙΣΥΡΟΣ
Ατζέντα
Περισσότερα...
Κεντρικές Κατηγορίες
ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ - ΒΙΟΤΕΧΝΙΑ
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ - ΑΓΟΡΑ
ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ
ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
Διαφημιστικά
 

 

 

 

 

 

 
Πληροφορίες Περιοχών
ΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟΣ
ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
ΕΠΤΑΝΗΣΑ
ΗΠΕΙΡΟΣ
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
ΘΡΑΚΗ - ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ
ΚΡΗΤΗ
ΚΥΚΛΑΔΕΣ
ΚΥΠΡΟΣ
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - ΘΑΣΟΣ
ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
ΣΠΟΡΑΔΕΣ
ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ & ΕΥΒΟΙΑ
Χρήσιμες Πληροφορίες
Για ταξιδιώτες
Χρήσιμα Τηλέφωνα
ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ
ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ
ΡΑΔΙΟ - ΤΑΞΙ ΑΘΗΝΩΝ
ΡΑΔΙΟ - ΤΑΞΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Η Εταιρεία
H Εταιρεία μας
Εκδόσεις
Υπηρεσίες
Νομικά
Επικοινωνία
Τιμοκατάλογος
Βρίσκεστε εδώ: Who Is Who » Πληροφορίες Περιοχών » ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Αναζήτηση - Επιλέξτε ένα από τα tabs και συμπληρώστε τα πεδία που σας ενδιαφέρουν
Γρήγορη Αναζήτηση
  Τομέας Αναζήτησης:

 
Λέξεις Κλειδιά:

π.χ. Επωνυμία Επιχείρησης ή τ.κ 17653 ή περιοχή Αττική στον τομέα Κατάλογος Επιχειρήσεων & O.T.A.
 
Αναλ. Επιχειρήσεων & OTA
Αναλυτική Ξενοδοχείων
Αναλυτική Διασκέδασης

ΚΩΣ

Πληροφορίες | Φωτογραφίες | Χάρτης

 

Κώς

το νησί του Ιπποκράτη

 

 

Η Κως, το νησί του Ιπποκράτη, του πατέρα της ιατρικής. Το εύφορο κλίμα της, οι βουνοκορφές με τις καταπράσινες πλαγιές μέσα στις οποίες προβάλλουν παραδοσιακοί οικισμοί με ολόλευκα σπίτια πνιγμένα στα λουλούδια, οι υπέροχες παραλίες με τα κρυστάλλινα νερά, τα μνημεία συνδεδεμένα αρμονικά με τις ανέσεις και την κοσμοπολίτικη αύρα του παρόντος, συνθέτουν την εικόνα του νησιού που τόσο χαρακτηριστικά είχαν αποδώσει χιλιάδες χρόνια πριν οι αρχαίοι μας πρόγονοι: "Μακάρων νήσος".

 

Ιστορία

Η Κως κατοικήθηκε ήδη από τους προϊστορικούς χρόνους σύμφωνα με τα ευρήματα που ανακαλύφθηκαν στην σπηλιά Άσπρη Πέτρα. Στην πόλη της Κω η πρώτη εγκατάσταση κατοίκων υπολογίζεται περίπου 2300-2000 π.Χ.  Γεννήθηκε στην Κω ο πατέρας της ιατρικής Ιπποκράτης (460-377 π.Χ.), γόνος οικογένειας περίφημων ιατρών, ο οποίος ύστερα από πολλά ταξίδια, συλλογή στοιχείων και μελετών επέστρεψε στο νησί όπου ίδρυσε και δίδαξε στην Ιατρική του Σχολή. Τα επιστημονικά του συγγράμματα τα οποία αποτελούν αντικείμενο μελέτης έως σήμερα είναι γνωστά με τον τίτλο "Ιπποκρατική Συλλογή". Το 332 π.Χ. και ύστερα από μια σύντομη περσική κατοχή η Κως απελευθερώνεται από τον Μέγα Αλέξανδρο. Στην Ελληνιστική Περίοδο το νησί ανήκε στο κράτος των Πτολεμαίων και κατά την περίοδο της συγκρούσεως Ρωμαίων και Φιλίππου Ε' υποστήριξε τον δεύτερο ενώ υπέστη και τις ληστρικές επιδρομές του Μιθριδάτη. Από το 82 π.Χ. η Κως αποτέλεσε Ρωμαϊκή επαρχία. Κατά τους Βυζαντινούς Χρόνους γνώρισε μια νέα περίοδο ακμής όταν έγινε έδρα επισκόπου, ενώ υπέστη σημαντικές καταστροφές τόσο από επιδρομές όσο και από σεισμούς με χειρότερο εκείνον του 553. Το νησί πέρασε για λίγο στον διαδοχικό έλεγχο των Βενετών, Γενοβέζων για να καταλήξει το 1315 στους Ιππότες του Τάγματος του Αγίου Ιωάννη, οι οποίοι οικοδόμησαν και ισχυρά φρούρια σε μια προσπάθεια να διασφαλίσουν την κατοχή του απέναντι στην τουρκική απειλή. Τελικά το 1523 ύστερα από προηγηθείσες ανεπιτυχείς προσπάθειες η Κως κατελήφθη από τους Τούρκους. Η τουρκική κυριαρχία διατηρήθηκε έως το 1912. Η ιταλική κατοχή διήρκησε μέχρι το 1943 οπότε μετά την παράδοση της Ιταλίας και την συμπαράταξη της με τους Συμμάχους, γερμανικά στρατεύματα αποβιβάστηκαν από θαλάσσης και αέρος και κατέλαβαν την Κω στις 3 Οκτωβρίου. Με το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου επακολούθησε την διετία 1945-1947 Βρετανική κατοχή μέχρι την Ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου στην Ελλάδα το 1948.

 

Αξιοθέατα

Στην πόλη της Κω τα μνημεία της αρχαίας εποχής χωρίζονται σε 3 ζώνες: τις ανασκαφές του λιμένα, την κεντρική και την δυτική ζώνη. Τα ευρήματα στην πρώτη ζώνη περιλαμβάνουν: Στοά, το ιερό του Ηρακλή, το μικρό ιερό, το διπλό ιερό της Πανδήμου και Ποντίας Αφροδίτης, την Αγορά και τέλος τον περίφημο Πλάτανο του Ιπποκράτη που αποτελεί παραφυάδα του αρχικού δένδρου στη σκιά του οποίου, κατά την παράδοση, δίδασκε και έγραψε πολλά από τα συγγράμματα του ο πατέρας της ιατρικής. Στην κεντρική ζώνη υπάρχουν λείψανα μυκηναϊκού οικισμού της Γεωμετρικής περιόδου.
Σε απόσταση 3,5 χλμ νοτιοδυτικά της Κω υπάρχει το πιο φημισμένο και μακροβιότερο μνημείο της Κω, το Ασκληπιείο. Κατά την αρχαιότητα τα Ασκληπιεία ήσαν ιερά θεραπευτήρια και το συγκεκριμένο θεωρείται από τα σπουδαιότερα επειδή είχε διάρκεια πολλών αιώνων. Στο Πυλί υπάρχει ο λεγόμενος τάφος του Χαρμύλου, σύνολο 12 τάφων σε θολωτό κτίσμα. Στόν Κέφαλο, ακόμη, υπάρχουν τα ερείπια ελληνιστικού θεάτρου, στην τοποθεσία Παλάτια.

Στην πόλη της Κω ακριβώς στην είσοδο του λιμένα υπάρχει το Κάστρο των Ιπποτών το οποίο χτίστηκε επάνω στα υπολείμματα αρχαίου φρουρίου. Το Κάστρο συνδέεται με την πόλη με μία γέφυρα που διασχίζει τη Λεωφόρο Φοινίκων. Η Γέφυρα του Κάστρου όχι μόνο αποτελεί τη σύνδεση με την πόλη, αλλά και τη σύνδεση με τον Πλάτανο, ένα από τα γηραιότερα δέντρα του κόσμου, που κατά την παράδοση κάτω από τη σκιά του δίδασκε ο Ιπποκράτης ο Κώος, γνωστός ως ο Πατέρας της Ιατρικής. Στην Αντιμάχεια, νοτιοανατολικά του χωριού υπάρχει ένα εξαιρετικά καλοδιατηρημένο μεσαιωνικό κάστρο. Αρκετά πλούσια σε αξιόλογες εκκλησίες είναι η περιοχή του Κεφάλου με τα ερείπια της Παλαιοχριστιανικής Βασιλικής του Αγίου Στεφάνου με μωσαϊκά δάπεδα και κίονες που χρονολογείται από τον 6ο αιώνα.

Η Αντιμάχεια είναι κτισμένη στο κέντρο του νησιού. Πρόκειται για ένα πανέμορφο χωριό με μεγάλη ιστορία. Σε κοντινή απόσταση από το χωριό βρίσκεται το ομώνυμο βενετσιάνικο κάστρο. Κατά την επίσκεψή σας στο Λαογραφικό μουσείο του χωριού, θα πάρετε αρκετές πληροφορίες για την ιδιαίτερη κουλτούρα και τον τρόπο ζωής των κατοίκων.

Ο υδροβιότοπος στο Ψαλίδι είναι ιδανικό μέρος για χαλάρωση και επαφή με τη φύση. Σπάνια είδη πουλιών βρίσκουν καταφύγιο στην πλούσια χλωρίδα της περιοχής, ενώ οι πανέμορφες παραλίες του Ψαλιδίου αποτελούν παράδεισο για όσους λατρεύουν την ηρεμία.

 Τα Θερμά, που πήραν την ονομασία τους από τις θερμές πηγές που υπάρχουν στην περιοχή είναι άξια επίσκεψης. Τα νερά καταλήγουν στη θάλασσα, και η μεγάλη περιεκτικότητά τους σε θειάφι τα έχει κάνει πασίγνωστα για τις ιαματικές τους ιδιότητες. Τα Θερμά, απομονωμένα ανάμεσα σε βράχους και θάλασσα αποτελούν μια ανάσα ομορφιάς, απομονωμένη από τον υπόλοιπο κόσμο.

 

Παραλίες

Το Τιγκάκι και το Μαρμάρι είναι τα πρώτα παραθαλάσσια χωριά που συναντά κανείς βγαίνοντας από την πόλη της Κω. Οι αμμουδιές στις παραλίες είναι βελούδινες και τα νερά κρυστάλλινα.

Στα Καρδάμαινα η ζωή εδώ ακολουθεί τους γρήγορους ρυθμούς της πόλης και οι επιλογές για διασκέδαση είναι πολλές. Η παραλία της είναι η πιο πολυσύχναστη του νησιού. Μια ατέλειωτη χρυσαφένια αμμουδιά και γαλάζια καθαρά νερά συνθέτουν ένα ονειρεμένο τοπίο. Πρόκειται για μια οργανωμένη πλαζ στην οποία θα χαρείτε και τα θαλάσσια σπορ.

Το Μαστιχάρι όπου η ηρεμία και γαλήνη κυριαρχούν σε αυτό το παραθαλάσσιο χωριό βρίσκονται κάποιες από τις πιο όμορφες παραλίες όλου του νησιού.   Η εκτεταμένη παραλία του ξεπερνά σε μήκος τα 5 χλμ. Είναι ιδιαίτερα οργανωμένη και δημοφιλής. Υπάρχει η κατάλληλη υποδομή για την άσκηση όλων των θαλάσσιων σπορ. Οι δυνατοί άνεμοι καθιστούν την παραλία ιδανική για windsurfing.

Η παραλία του Κέφαλου θεωρείται από τις κοσμικότερες και πιο δημοφιλής του νησιού. Χαρακτηριστικό της τα διάφανα πεντακάθαρα νερά και η ατέλειωτη αμμουδιά. Καλά οργανωμένη και πολύβουη.

Η παραλία Λάμπη είναι μια ρηχή πεντακάθαρη παραλία με καλή οργάνωση και  δυνατότητα για θαλάσσια σπορ. Ιδανική επιλογή για όσους έχουν παιδιά ή δεν ξέρουν κολύμπι. 

Παραλία Καμάρι. Πρόκειται για μια αμμώδη παραλία που το μήκος της ξεπερνά τα 5χλμ. Ιδανική για windsurfing και για χαλάρωση.

 

 

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ

 

ΚΩΣ: ( 22420 )

ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ: 22222

ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ: 22444

ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ: 22250

ΔΗΜΟΣ: 28420

ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ: 26594-5

ΤΑΞΙ: 23333

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ: 22300

ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ: 51229

 

 

 

Φωτογραφίες
ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ ΚΩΣΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ ΚΩΣΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ ΚΩΣΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ ΚΩΣ
ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ ΚΩΣΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ ΚΩΣΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ ΚΩΣΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ ΚΩΣ
ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ ΚΩΣΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ ΚΩΣΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ ΚΩΣΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ ΚΩΣ
Σχετικός Χάρτης
Κατάλογος Επιχειρήσεων
Κεντρικές Κατηγορίες
ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ - ΒΙΟΤΕΧΝΙΑ
ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ
ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ - ΑΓΟΡΑ
ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
Επιλογές Σελίδας
« Πίσω στην Αρχική | Print this page Εκτύπωση | Bookmark this page Προσθήκη στα Αγαπημένα | Αποστολή σε Φίλο | Questionnaire Ερωτηματολόγιο | Feedback Ενημέρωση Λάθους
URL URL: https://www.wiw.gr/...
Ειδησεογραφία
ΠΡΩΙΝΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ
ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ
ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ
ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ
ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ
ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ
ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ
ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ
ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ
ΑΣΙΑΤΙΚΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ
ΑΥΣΤΡΑΛΕΖΙΚΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ
ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ
ΞΕΝΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ
ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Διαφημιστικά
 
 
Κατάλογος Internet
ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ - ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ
e-Banking - ΤΡΑΠΕΖΙΚΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ
ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ON LINE ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ
ΈΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΝΑΠΤΥΞΗ - ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
ΚΡΑΤΟΣ - ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΡΧΕΣ
ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ
ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΑ
ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ
ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
ΑΓΟΡΕΣ & ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΕΣ
ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ
ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ
ΛΕΞΙΚΑ
ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ
ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ


« Home ^ TOP OF PAGE
  © 2006-2017 Who Is Who Group. All rights reserved. | Όροι Χρήσης | Δήλωση Απορρήτου | Επικοινωνία Created by Vistoweb