wiw.gr | Πέμπτη, 17 Ιουνίου 2021 ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ | ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΚΑΡΙΕΡΑΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

www.wiw.gr
 
Language: Change your language to English | Change your language to Greek
 

ΗΠΕΙΡΟΣ
ΗΠΕΙΡΟΣ
ΝΟΜΟΣ ΑΡΤAΣ
ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
ΝΟΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
ΝΟΜΟΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
Ατζέντα
Περισσότερα...
Κεντρικές Κατηγορίες
ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ - ΒΙΟΤΕΧΝΙΑ
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ - ΑΓΟΡΑ
ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ
ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
Θυμήσου

Αύριο γιορτάζουν:
Αγίων Πάντων
Διαφημιστικά
 

 

 

 

 

 

 
Πληροφορίες Περιοχών
ΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟΣ
ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
ΕΠΤΑΝΗΣΑ
ΗΠΕΙΡΟΣ
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
ΘΡΑΚΗ - ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ
ΚΡΗΤΗ
ΚΥΚΛΑΔΕΣ
ΚΥΠΡΟΣ
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - ΘΑΣΟΣ
ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
ΣΠΟΡΑΔΕΣ
ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ & ΕΥΒΟΙΑ
Χρήσιμες Πληροφορίες
Για ταξιδιώτες
Χρήσιμα Τηλέφωνα
ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ
ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ
ΡΑΔΙΟ - ΤΑΞΙ ΑΘΗΝΩΝ
ΡΑΔΙΟ - ΤΑΞΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Η Εταιρεία
H Εταιρεία μας
Εκδόσεις
Υπηρεσίες
Νομικά
Επικοινωνία
Τιμοκατάλογος
Βρίσκεστε εδώ: Who Is Who » Πληροφορίες Περιοχών » ΗΠΕΙΡΟΣ
Αναζήτηση - Επιλέξτε ένα από τα tabs και συμπληρώστε τα πεδία που σας ενδιαφέρουν
Γρήγορη Αναζήτηση
  Τομέας Αναζήτησης:

 
Λέξεις Κλειδιά:

π.χ. Επωνυμία Επιχείρησης ή τ.κ 17653 ή περιοχή Αττική στον τομέα Κατάλογος Επιχειρήσεων & O.T.A.
 
Αναλ. Επιχειρήσεων & OTA
Αναλυτική Ξενοδοχείων
Αναλυτική Διασκέδασης

ΗΠΕΙΡΟΣ

Πληροφορίες | Φωτογραφίες | Χάρτης

 

ΓΕΝΙΚΑ

Το πιο ορεινό διαμέρισμα της επικρατείας η Ήπειρος, διακρίνεται για την άγριας ομορφιά φύση της, την πλούσια λαογραφία της και το βροχερό της κλίμα.

Πρόκειται για μια περιοχή που διαφοροποιείται σε αρκετές παραμέτρους από την υπόλοιπη Ελλάδα, προσθέτοντας της την πολυσυνθετότητα και την σπάνια εναλλαγή τοπίου που μεταξύ άλλων τη χαρακτηρίζει.

Όσοι περιηγητές έχουν εξερευνητική προσωπικότητα, δε πρέπει να παραλείψουν να επισκεφθούν την Ήπειρο. Είναι σίγουρο ότι θα τους αποζημιώσει.

ΙΣΤΟΡΙΑ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η ιστορία της Ηπείρου - ίσως και λόγω της μορφολογίας της - έμεινε σχετικά μακριά από τον κλασσικό Ελληνικό πολιτισμό.

Ανθρώπινη παρουσία υπήρχε από τους προϊστορικούς χρόνους και πολλά φύλα "παρέλασαν" από την Ήπειρο, εκτοπίζοντας το ένα το άλλο. Επικρατέστεροι κατά τον 7ο αι.π.Χ. ήταν οι Μολοσοί που ανέλαβαν τα νησιά στην περιοχή.

Αργότερα, τον 4ο αιώνα π.Χ. ίδρυσαν μια ομοσπονδία που γρήγορα μπήκε κάτω από τον Μακεδονικό ζυγό, τον οποίο όμως αποτίναξε λίγα χρόνια αργότερα. Τότε δημιουργήθηκε ένα σπουδαίο κράτος που υπό τη βασιλεία του Πύρρου (296 π.Χ.) ήκμασε οικονομικά, στρατιωτικά και πολιτιστικά.

Το 230 π.Χ. στην Ήπειρο εγκαταστάθηκε δημοκρατία, φέρνοντας έτσι ισορροπία μεταξύ των ετερόκλητων φύλων που την κατοικούσαν.

Κατά τους Ρωμαϊκούς χρόνους, η φιλομακεδονική στάση του Ηπειρωτικού κράτους, προκάλεσε την καταστροφή 70 πόλεων, που σηματοδότησε την αφετηρία μιας μακράς παρακμής, που διαιωνίστηκε από τις αλλεπάλληλες λεηλασίες και επιδρομές κατά σειρά από Σκλαβηνούς, Γότθους, Σλάβους και μεταγενέστερους από Βούλγαρους και Νορμανδούς (11ος αι.).

Μικρή αναλαμπή ανεξαρτησίας για την Ήπειρο ήρθε το 1204 περίπου, οπότε αποτέλεσε αυτόνομο ελληνικό κράτος, ως τις αρχές του 13 ου αι. όπου έχασε οριστικά την ανεξαρτησία της, και περιήλθε κατά σειρά στους Ενετούς, στους Ναπολιτάνους, στους Σέρβους, στους Αλβανούς, και τελικά (1450) στους Τούρκους, ακολουθώντας σ' αυτό το σημείο της ιστορίας, τη μοίρα όλων των Ελληνικών περιοχών.

Καθ' όλη την περίοδο της Τουρκοκρατίας, οι Ηπειρώτες αντιδρούσαν δυναμικά με λαμπρό και γνωστό παράδειγμα τους Σουλιώτες, που καταπνίγηκαν μόλις στα τέλη του 17ου αι. από τον θρυλικό Αλη-Πάσα.

Η Ήπειρος δεν κατόρθωσε να βοηθήσει στην επανάσταση του '21, βοήθησε όμως στον Ρωσοτουρκικό πόλεμο το 1854, όπου μετά από σημαντικές επιτυχίες, υπέκυψε.

Δεν πρέπει όμως να ξεχνά κανείς ότι η Ήπειρος είναι η γενέτειρα των Τσακάλωφ και Σκουφά, των 2/3 δηλαδή της Φιλικής Εταιρίας.

Τέλος, μετά από τους Βαλκανικούς πολέμους, η Ήπειρος με συνθήκη περιλήφθηκε στην Ελληνική επικρατείας, κάτι που δεν έγινε και με το Βόρειο τμήμα της που εκχωρήθηκε στο Αλβανικό κράτος.

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

Μια περιοχή με τόσο άγρια και πλούσια φύση, με ζωντανές τις παραδόσεις και με αξιόλογη ιστορία, δε θα μπορούσε να είναι φτωχή σε αξιοθέατα. Η πλούσια λαογραφία, εκτεθειμένη στις πόλεις και τα χωριά σε μεγάλες δόσεις, δε θα λείψει στιγμή από τα μάτια του επισκέπτη.

Από κει και πέρα, η φύση φροντίζει να εκστασιάζει συχνά τους φυσιολάτρες, με επιβλητικά όρη, δάση, βιότοπους, λίμνες, ακρογιαλιές, και φυσικά πολλά ποτάμια και πηγές.

Όσον αφορά τον αρχαιολογικό πλούτο, η Ήπειρος προσφέρει λίγα αλλά καλά, με μνημεία όπως η Αρχαία Νικόπολις στην Πρέβεζα, το θρυλικό γεφύρι της Άρτας, το Αρχαίο Θέατρο της Αμβρακίας στην Άρτα, το μαντείο της Δωδώνης, και τα μουσεία στην Πρέβεζα και τα Ιωάννινα.

Τα αξιοθέατα με τη μεγαλύτερη φήμη στην Ήπειρο, είναι το φαράγγι του Βίκου, η Λίμνη και η πόλη των Ιωαννίνων και τα πανέμορφα Ζαγοροχώρια (46 τον αριθμό ) ενώ δεκάδες άλλα, μη ονομαστά αλλά σπάνια σε ομορφιά τοπία και χωριά, είναι εκεί για να ανταμείψουν την περιέργεια του περιηγητή.

ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ - ΣΠΟΡ - ΑΓΟΡΕΣ

Η Ήπειρος διαθέτει ικανά αστικά κέντρα όπως η Άρτα, τα Ιωάννινα, η Πρέβεζα και η Ηγουμενίτσα, όπου μπορεί κανείς να βρει κάθε είδους κέντρα διασκέδασης, ενώ εναλλακτικές λύσεις βρίσκονται εύκολα στα δεκάδες χωριά και κωμοπόλεις με τις τοπικές εκδηλώσεις και τα φιλόξενα παραδοσιακά πανηγύρια.

Οι επισκέπτες της Ηπείρου με αθλητική προσωπικότητα θα μένουν ικανοποιημένοι από τις δυνατότητες που προσφέρονται στα αστικά και όχι μόνο κέντρα, για ορειβασία κωπηλασία (Ιωάννινα), ποδόσφαιρο, μπάσκετ, θαλάσσια σπορ (Πάργα, Ηγουμενίτσα, Πρέβεζα και αλλού), αλλά και χειμερινό σκι στα χιονοδρομικά κέντρα της Πίνδου.

Επίσης, η πλούσια πανίδα, προσφέρει ευκαιρίες για Κυνήγι σε πάμπολλες ορεινές τοποθεσίες.

Στον τομέα των αγορών, οι προαναφερθείσες πόλεις διαθέτουν αρκετά περισσότερα από τα απαραίτητα, χωρίς κάποια αγορά να ξεχωρίζει για την πληρότητα της γκάμας της.

Αντίθετα η λίστα των λεγόμενων παραδοσιακών ή αναμνηστικών αγορών, είναι μακριά, περιλαμβάνοντας μεταξύ άλλων: υφαντά, είδη χειροτεχνίας, ασημικά, μπακίρια, φλοκάτες, χαλιά και πολλά διακοσμητικά.

Φυσικά, κανείς δεν πρέπει να ξεχάσει τις τοπικές νοστιμιές, όπου εδώ σαν μη εξαιρετέες θα αναφέρουμε το κόκκινο κρασί, τα γλυκά ταψιού, το ούζο, τα φημισμένα τυριά, τις νόστιμες πίτες στα Ζαγοροχώρια, τα ψητά ποταμόψαρα, και τέλος τις μπουγάτσες και τις τυρόπιτες των Ιωαννίνων.

ΠΩΣ ΦΤΑΝΟΥΜΕ

Οδικώς από το εθνικό και επαρχιακό δίκτυο και με λεωφορεία ΚΤΕΛ από Αθήνα και Θεσσαλονίκη για Άρτα, Ηγουμενίτσα, Ιωάννινα, Πρέβεζα, Πάργα, Θεσπρωτικό, Φιλλιπιάδα.

Αεροπορικώς υπάρχει πρόσβαση με τακτικές πτήσεις από Αθήνα και Θεσσαλονίκη για τα αεροδρόμια Ιωαννίνων και Πρεβέζης (Άκτιο).

Θαλάσσια πρόσβαση υπάρχει για Ηγουμενίτσα από την Πάτρα το καλοκαίρι.

 

 

Φωτογραφίες
ΗΠΕΙΡΟΣ <!--1-->ΗΠΕΙΡΟΣΗΠΕΙΡΟΣ <!--1-->ΗΠΕΙΡΟΣΗΠΕΙΡΟΣ <!--1-->ΗΠΕΙΡΟΣΗΠΕΙΡΟΣ <!--1-->ΗΠΕΙΡΟΣ
Σχετικός Χάρτης
Κατάλογος Επιχειρήσεων
Κεντρικές Κατηγορίες
ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ - ΒΙΟΤΕΧΝΙΑ
ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ
ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ - ΑΓΟΡΑ
ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
Επιλογές Σελίδας
« Πίσω στην Αρχική | Print this page Εκτύπωση | Bookmark this page Προσθήκη στα Αγαπημένα | Αποστολή σε Φίλο | Questionnaire Ερωτηματολόγιο | Feedback Ενημέρωση Λάθους
URL URL: https://www.wiw.gr/...
Ειδησεογραφία
ΠΡΩΙΝΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ
ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ
ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ
ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ
ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ
ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ
ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ
ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ
ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ
ΑΣΙΑΤΙΚΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ
ΑΥΣΤΡΑΛΕΖΙΚΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ
ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ
ΞΕΝΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ
ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Διαφημιστικά
 
 
Κατάλογος Internet
ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ - ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ
e-Banking - ΤΡΑΠΕΖΙΚΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ
ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ON LINE ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ
ΈΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΝΑΠΤΥΞΗ - ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
ΚΡΑΤΟΣ - ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΡΧΕΣ
ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ
ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΑ
ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ
ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
ΑΓΟΡΕΣ & ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΕΣ
ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ
ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ
ΛΕΞΙΚΑ
ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ
ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ


« Home ^ TOP OF PAGE
  © 2006-2017 Who Is Who Group. All rights reserved. | Όροι Χρήσης | Δήλωση Απορρήτου | Επικοινωνία Created by Vistoweb