wiw.gr | Κυριακή, 20 Ιουνίου 2021 ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ | ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΚΑΡΙΕΡΑΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

www.wiw.gr
 
Language: Change your language to English | Change your language to Greek
 

ΕΠΤΑΝΗΣΑ
ΕΠΤΑΝΗΣΑ (ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ)
ΖΑΚΥΝΘΟΣ
ΙΘΑΚΗ
ΚΕΡΚΥΡΑ
ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ
ΛΕΥΚΑΔΑ
ΠΑΞΟΙ - ΑΝΤΙΠΑΞΟΙ
Ατζέντα
Περισσότερα...
Κεντρικές Κατηγορίες
ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ - ΒΙΟΤΕΧΝΙΑ
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ - ΑΓΟΡΑ
ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ
ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
Διαφημιστικά
 

 

 

 

 

 

 
Πληροφορίες Περιοχών
ΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟΣ
ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
ΕΠΤΑΝΗΣΑ
ΗΠΕΙΡΟΣ
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
ΘΡΑΚΗ - ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ
ΚΡΗΤΗ
ΚΥΚΛΑΔΕΣ
ΚΥΠΡΟΣ
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - ΘΑΣΟΣ
ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
ΣΠΟΡΑΔΕΣ
ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ & ΕΥΒΟΙΑ
Χρήσιμες Πληροφορίες
Για ταξιδιώτες
Χρήσιμα Τηλέφωνα
ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ
ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ
ΡΑΔΙΟ - ΤΑΞΙ ΑΘΗΝΩΝ
ΡΑΔΙΟ - ΤΑΞΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Η Εταιρεία
H Εταιρεία μας
Εκδόσεις
Υπηρεσίες
Νομικά
Επικοινωνία
Τιμοκατάλογος
Βρίσκεστε εδώ: Who Is Who » Πληροφορίες Περιοχών » ΕΠΤΑΝΗΣΑ
Αναζήτηση - Επιλέξτε ένα από τα tabs και συμπληρώστε τα πεδία που σας ενδιαφέρουν
Γρήγορη Αναζήτηση
  Τομέας Αναζήτησης:

 
Λέξεις Κλειδιά:

π.χ. Επωνυμία Επιχείρησης ή τ.κ 17653 ή περιοχή Αττική στον τομέα Κατάλογος Επιχειρήσεων & O.T.A.
 
Αναλ. Επιχειρήσεων & OTA
Αναλυτική Ξενοδοχείων
Αναλυτική Διασκέδασης

ΚΕΡΚΥΡΑ

Πληροφορίες | Φωτογραφίες | Χάρτης

 

Κέρκυρα

Η αρχόντισσα του Ιονίου

 

 

Το καταπράσινο νησί των Φαιάκων, ο τελευταίος σταθμός του Οδυσσέα πριν την  επιστροφή του στην μακρινή Ιθάκη, είναι το γνωστότερο από τα Ιόνια νησιά.

Στην Κέρκυρα ο επισκέπτης θα συναντήσει τη γοητεία διαφόρων πολιτισμών καθώς και την φυσική ομορφιά με την οποία απλόχερα αυτή έχει προικισθεί. Ο απίστευτος συνδυασμός της πυκνής βλάστησης και των απέραντων δαντελωτών ακτών κάνουν τη Κέρκυρα μαγευτική.

Σε αυτό το κοσμοπολίτικο νησί μπορεί κανείς να συνδυάσει την ξεκούραση με τις γεμάτες βραδιές, το μπάνιο σε εκπληκτικού κάλλους παραλίες, την απίστευτη εναλλαγή στο τοπίο και το πάντρεμα πολλών πολιτισμών.

 

Ιστορία

Η  αρχαία παράδοση ταυτίζει την Κέρκυρα με το ομηρικό νησί των Φαιάκων, το ξακουστό για τη ναυτοσύνη, το βασίλειο του Αλκινόου. Εδώ  έφτασε ναυαγός ο Οδυσσέας και οι Φαίακες τον μετέφεραν στην Ιθάκη. Γνώρισε την κυριαρχία των Ενετών, των Γάλλων και των ’γγλων. Κάθε κατακτητής άφησε τα ίχνη του στη φυσιογνωμία του νησιού. Η μακρόχρονη συνύπαρξη των Κερκυραίων με τους προαναφερόμενους κατακτητές συνέβαλε στη δημιουργία της ιδιαίτερης κουλτούρας που τους διακρίνει.

Το 229 π.Χ. το νησί καταλήφθηκε από τους Ρωμαίους. Υπό ρωμαϊκή εξουσία η Κέρκυρα εξελίσσεται πλέον σε ναυτική βάση.

Η  διεκδίκηση της Κέρκυρας  από τους Νορμανδούς κατακτητές της Κάτω Ιταλίας, υπαγορεύει στην Κωνσταντινούπολη την εγκατάσταση καθώς και την προνομιακή παραχώρηση αγαθών και φοροαπαλλαγών στους καστρινούς και τον τοπικό κλήρο. Παρόλα αυτά οι Νορμανδοί θα γίνουν κύριοι του νησιού τέσσερις φορές μεταξύ 1081-1185. Το 1204 το νησί περνάει στην κυριαρχία των Ενετών. Το 1276, το νησί γνωρίζει ένα νέο κατακτητή. Η κυριαρχία των Ανδηγαυών κράτησε πάνω από 100 χρόνια. Την περίοδο αυτή η Κέρκυρα γνώρισε πολλά δεινά.

Το 1386 οι Ενετοί κατάφεραν να ξαναπάρουν τη κυριαρχία της Κέρκυρας. Διοίκησαν το νησί για περισσότερο από τέσσερις αιώνες. Η κυριαρχία τους είχε ως αποτέλεσμα να μη γνωρίσει η Κέρκυρα την τουρκική κατοχή.

Την περίοδο της ενετοκρατίας κτίστηκε η λεγόμενη σήμερα Παλιά Πόλη, που αποτελεί ένα πραγματικό στολίδι για το νησί αλλά και μια από τις ομορφότερες πόλεις της Ελλάδας.
Την ίδια περίοδο αναπτύχθηκαν πολύ οι τέχνες και τα γράμματα. Το 1797 καταλύεται το βενετικό κράτος και την Κέρκυρα καταλαμβάνουν οι Δημοκρατικοί Γάλλοι. Η  πτώση του Ναπολέοντα το 1814 οδήγησε την Κέρκυρα υπό τον έλεγχο της Βρετανίας. Η Αγγλική Προστασία στην Κέρκυρα διατηρήθηκε  μέχρι το 1863 και τελικά με τη Συνθήκη του Λονδίνου η Κέρκυρα και τα άλλα νησιά ενώθηκαν με την Ελλάδα και παραδόθηκαν στην Ελληνική Κυβέρνηση.

 

Η πόλη

Η πόλη και πρωτεύουσα της Κέρκυρας είναι μια μοναδική εμπειρία. Η βενετσιάνικη αρχιτεκτονική έχει στιγματίσει τη φυσιογνωμία της Παλιάς Πόλης. Κάθε επισκέπτης που διαβαίνει τα καντούνια της, που σεργιανίζει στην περίφημη πλατεία Σπιανάδα τη μεγαλύτερη της Ελλάδας με το κτιριακό συγκρότημα το φημισμένο Λιστόν, αντικρίζοντας το ανάκτορο των Αγίων Μιχαήλ και Γεωργίου και το επιβλητικό Παλιό Φρούριο, μεταφέρεται σε άλλες εποχές που τον μαγεύουν.

Μια επίσκεψη στο περίφημο Μον Ρεπό είναι απαραίτητη.  Το  μέγαρο χτίστηκε το 1824 για να στεγάσει τον ’γγλο ύπατο αρμοστή, μετά πέρασε στην κατοχή της πρώην βασιλικής οικογένειας της Ελλάδας. Ο χώρος σήμερα, μετά την κατάργηση της μοναρχίας το 1975, έχει αποδοθεί στους κατοίκους.

 

Το κανόνι: ένα τουριστικό περίπτερο που πήρε το όνομα του από τους Γάλλους. Από δω αντικρίζει κανείς το Ποντικονήσι, τη μονή των Βλαχερνών, τη λιμνοθάλασσα Χαλκιόπουλου. Η θέα είναι υπέροχη και το ηλιοβασίλεμα μοναδικό. 

 

Ποντικονήσι: με  μία παλιά μικρή εκκλησία αφιερωμένη στον Παντοκράτωρα, κρυμμένη μέσα σε μια συστάδα από έλατα και πεύκα, είναι το μοναδικό κτίσμα που κυριαρχεί στο Ποντικονήσι. Το διάσημο σε όλο τον κόσμο νησάκι. Το νησί του Οδυσσέα, σύμφωνα με το μύθο. Εδώ φτάνει κανείς με βάρκα.

’γιος Σπυρίδων: To ψηλό καμπαναριό, το μαρμάρινο τέμπλο καθώς και τμήματα της οροφής, αποτελούν τα πιο ενδιαφέροντα στοιχεία, της φημισμένης αυτής μονόκλιτης βασιλικής της Κέρκυρας, που κτίστηκε το 1590. Το λείψανο του Αγίου Σπυρίδωνα, προστάτη του νησιού, φυλάσσεται εδώ σε πολυτελή λάρνακα.

 

Σιναράδες: Γραφικό παλιό χωριό στο οποίο μπορεί κανείς να επισκεφθεί το Λαογραφικό Μουσείο, το μοναδικό στην Κέρκυρα. Στεγάζεται σε παραδοσιακό σπίτι και διαθέτει εκθέματα αγροτικής ζωής του 19ου αιώνα.

Στον ορεινό όγκο του Παντοκράτορα υπάρχουν δασικές εκτάσεις, πανοραμική θέα και έντονοι γεωλογικοί σχηματισμοί, όπως τα δύο σπήλαια που βρίσκονται στην Κληματιά και στις Λούτσες. Η ορεινή βλάστηση μεσαίου υψομέτρου περιλαμβάνει δάση δρυός. Ιδιαίτερα επιβλητική είναι η «πετρώδης και βραχώδης» πλευρά του βουνού.

 

Η Ρόδα μαζί με την κοντινή Αχαράβη αποτελούν έναν ιδανικό συνδυασμό βουνού και θάλασσας. Η παραλία είναι από τις ωραιότερες του νησιού, ενώ ο παραδοσιακός οικισμός ?νω Αχαράβη ξεχωρίζει για την αρχιτεκτονική των σπιτιών του.

 

Σιδάρι: Ανοιχτός όρμος με όμορφες ακρογιαλιές. Σαν φυσικά γλυπτά τα αμμώδη υψώματα μέσα στη θάλασσα, δημιουργούν μια φυσική διώρυγα που ονομάζεται Διώρυγα του Έρωτα ή αλλιώς Κανάλ ντ' Αμούρ.

 

’γιος Στέφανος: Το ερημικό ακρωτήρι και ο φάρος, αποτελούν τα αξιοθέατα του μικρού αυτού χωριού, με την αμμουδιά και την όμορφη παραλία για μπάνιο.

Γλυφάδα: Η απέραντη παραλία, κάτω από τον Πελέκα, με χρυσή άμμο και καθαρά ρηχά νερά, κατάλληλη για μικρά παιδιά και όσους δεν ξέρουν μπάνιο.

 

’η Γόρδης: οικισμός με μαγευτική τοποθεσία με γαλανά νερά και χρυσή άμμο, δίκαια μια από τις ωραιότερες παραλίες του νησιού. Από δω μπορεί κανείς να επισκεφθεί το γραφικό χωριό Σιναράδες και το Αερόστατο που πήρε το όνομά του από ένα καφενείο που φαινόταν σαν να είναι κρεμασμένο κυριολεκτικά από τον ουρανό.

 

Δασιά: ανεπτυγμένη περιοχή με πολλές επιλογές για τον επισκέπτη: γαλανά νερά και καθαρές ακτές, ελιές που φτάνουν ως την άκρη της θάλασσας. Αξιοθέατο για τον επισκέπτη αποτελεί η γοτθικού ρυθμού βίλα Μιμπέλι.

 

Γουβιά: Πανέμορφες παραλίες στον όρμο των Γουβιών με μεγάλη τουριστική υποδομή.

Ύψος: Διαθέτει μεγάλη και πανέμορφη παραλία που προσφέρεται για όλα τα θαλάσσια σπορ. Ο επιβλητικός όγκος του όρους Παντοκράτορας με τις ελαιόφυτες πλαγιές του, δίνει στον Ύψο ξεχωριστή γοητεία.

 

Μπενίτσες: Παράκτια περιοχή οι Μπενίτσες, με πυκνή βλάστηση και όμορφες παραλίες να  χαρακτηρίζουν το τοπίο. Λέγεται ότι εδώ ήταν οι κήποι του βασιλιά Αλκίνοου. Στην περιοχή βρίσκονται οι πηγές του Υδραγωγείου της Κέρκυρας καθώς και ερείπια ρωμαϊκών λουτρών με ψηφιδωτά δάπεδα.

Στην πολυτραγουδισμένη Παλαιοκαστρίτσα, το τοπίο είναι μαγευτικό. Εκτός από τη μεγάλη παραλία, μονοπάτια οδηγούν και σε μικρότερους κόλπους, κατάλληλους για κολύμπι. Το μοναστήρι της Παναγίας ιδρύθηκε το 1225. Εδώ υπάρχει μουσείο με βυζαντινές και μεταβυζαντινές εικόνες. Το νησάκι Κολοβρί στην είσοδο του όρμου, σύμφωνα με τον θρύλο, είναι ένα πειρατικό καράβι που πέτρωσε η Παναγία, προστατεύοντας έτσι τη μονή και τον ντόπιο πληθυσμό. 

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ

 

ΚΕΡΚΥΡΑ: ( 26610 )

ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ: 39509

ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ: 30625

ΟΤΕ: 30099

ΔΗΜΟΣ: 42601

ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ: 39604

ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ: 33096

ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΕΝΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ: 21521

ΛΙΜΑΝΙ: 33906 -  23876

ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ: 39040

ΡΑΔΙΟ ΤΑΞΙ: 33811 - 33812 - 41333

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ: 45811 - 5

 

 

 

Φωτογραφίες
ΕΠΤΑΝΗΣΑ ΚΕΡΚΥΡΑΕΠΤΑΝΗΣΑ ΚΕΡΚΥΡΑΕΠΤΑΝΗΣΑ ΚΕΡΚΥΡΑΕΠΤΑΝΗΣΑ ΚΕΡΚΥΡΑ
ΕΠΤΑΝΗΣΑ ΚΕΡΚΥΡΑΕΠΤΑΝΗΣΑ ΚΕΡΚΥΡΑΕΠΤΑΝΗΣΑ ΚΕΡΚΥΡΑΕΠΤΑΝΗΣΑ ΚΕΡΚΥΡΑ
ΕΠΤΑΝΗΣΑ ΚΕΡΚΥΡΑΕΠΤΑΝΗΣΑ ΚΕΡΚΥΡΑΕΠΤΑΝΗΣΑ ΚΕΡΚΥΡΑ
Σχετικός Χάρτης
Κατάλογος Επιχειρήσεων
Κεντρικές Κατηγορίες
ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ - ΒΙΟΤΕΧΝΙΑ
ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ
ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ - ΑΓΟΡΑ
ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
Επιλογές Σελίδας
« Πίσω στην Αρχική | Print this page Εκτύπωση | Bookmark this page Προσθήκη στα Αγαπημένα | Αποστολή σε Φίλο | Questionnaire Ερωτηματολόγιο | Feedback Ενημέρωση Λάθους
URL URL: https://www.wiw.gr/...
Ειδησεογραφία
ΠΡΩΙΝΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ
ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ
ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ
ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ
ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ
ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ
ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ
ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ
ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ
ΑΣΙΑΤΙΚΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ
ΑΥΣΤΡΑΛΕΖΙΚΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ
ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ
ΞΕΝΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ
ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Διαφημιστικά
 
 
Κατάλογος Internet
ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ - ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ
e-Banking - ΤΡΑΠΕΖΙΚΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ
ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ON LINE ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ
ΈΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΝΑΠΤΥΞΗ - ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
ΚΡΑΤΟΣ - ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΡΧΕΣ
ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ
ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΑ
ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ
ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
ΑΓΟΡΕΣ & ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΕΣ
ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ
ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ
ΛΕΞΙΚΑ
ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ
ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ


« Home ^ TOP OF PAGE
  © 2006-2017 Who Is Who Group. All rights reserved. | Όροι Χρήσης | Δήλωση Απορρήτου | Επικοινωνία Created by Vistoweb