wiw.gr | ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ | ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΚΑΡΙΕΡΑΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

www.wiw.gr
 
Language: Change your language to English | Change your language to Greek
 

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - ΘΑΣΟΣ
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - ΘΑΣΟΣ
ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ
ΘΑΣΟΣ
ΝΟΜΟΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ
ΝΟΜΟΣ ΔΡΑΜΑΣ
ΝΟΜΟΣ ΗΜΑΘΙΑΣ
ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΝΟΜΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ
ΝΟΜΟΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
ΝΟΜΟΣ ΚΙΛΚΙΣ
ΝΟΜΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ
ΝΟΜΟΣ ΠΕΛΛΑΣ
ΝΟΜΟΣ ΠΙΕΡΙΑΣ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΝΟΜΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
ΝΟΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
Ατζέντα
Περισσότερα...
Κεντρικές Κατηγορίες
ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ - ΒΙΟΤΕΧΝΙΑ
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ - ΑΓΟΡΑ
ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ
ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
Διαφημιστικά
 

 

 

 

 

 

 
Πληροφορίες Περιοχών
ΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟΣ
ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
ΕΠΤΑΝΗΣΑ
ΗΠΕΙΡΟΣ
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
ΘΡΑΚΗ - ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ
ΚΡΗΤΗ
ΚΥΚΛΑΔΕΣ
ΚΥΠΡΟΣ
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - ΘΑΣΟΣ
ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
ΣΠΟΡΑΔΕΣ
ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ & ΕΥΒΟΙΑ
Χρήσιμες Πληροφορίες
Για ταξιδιώτες
Χρήσιμα Τηλέφωνα
ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ
ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ
ΡΑΔΙΟ - ΤΑΞΙ ΑΘΗΝΩΝ
ΡΑΔΙΟ - ΤΑΞΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Η Εταιρεία
H Εταιρεία μας
Εκδόσεις
Υπηρεσίες
Νομικά
Επικοινωνία
Τιμοκατάλογος
Βρίσκεστε εδώ: Who Is Who » Πληροφορίες Περιοχών » ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - ΘΑΣΟΣ
Αναζήτηση - Επιλέξτε ένα από τα tabs και συμπληρώστε τα πεδία που σας ενδιαφέρουν
Γρήγορη Αναζήτηση
  Τομέας Αναζήτησης:

 
Λέξεις Κλειδιά:

π.χ. Επωνυμία Επιχείρησης ή τ.κ 17653 ή περιοχή Αττική στον τομέα Κατάλογος Επιχειρήσεων & O.T.A.
 
Αναλ. Επιχειρήσεων & OTA
Αναλυτική Ξενοδοχείων
Αναλυτική Διασκέδασης

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - ΘΑΣΟΣ

Πληροφορίες | Φωτογραφίες | Χάρτης

ΓΕΝΙΚΑ

Το διαμέρισμα με τους 14 νομούς που βρέχεται από το Αιγαίο, με πρωτεύουσα την... συμπρωτεύουσα της Ελλάδας Θεσσαλονίκη, με το μοναστικό κέντρο του Αθω και με τις δεκάδες χιλιάδες τετραγωνικών χιλιομέτρων, δε θα μπορούσε (με την ιστορία μάλιστα που διαθέτει) παρά να είναι...ανεξάντλητο.

ΙΣΤΟΡΙΑ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Αδύνατον να σκιαγραφηθεί η ιστορία ενός τόπου, που μόνο το όνομά του, φέρνει στο νου δεκάδες ιστορικά γεγονότα. Σαν μια προσπάθεια σύνοψης (προχειρότατης, είναι η αλήθεια), αναφέρουμε ότι η Μακεδονία πρωτοκατοικήθηκε στους Προϊστορικούς χρόνους και ως τους Νεολιθικούς χρόνους, οικισμοί είχαν κατακλύσει όλο το μήκος και πλάτος του διαμερίσματος.

Πολλές πόλεις άκμασαν έχοντας ανοίξει εμπορικές και "διπλωματικές" σχέσεις με άλλες Ελληνικές περιοχές και έχοντας με επιτυχία στραφεί στην γεωργία και το εμπόριο. Ευρήματα από διάφορα σημεία δείχνουν επίσης ότι από πολύ νωρίς (και αφότου επικράτησε το "μακεδονικό" από τα υπόλοιπα φύλλα) οι Μακεδόνες είχαν αισθητικές, θρησκευτικές και καλλιτεχνικές ανησυχίες. Από τον 6ο αι.π.Χ. σημειώνεται ραγδαία ισχυροποίηση των Μακεδόνων που μετά τους Περσικούς πολέμους κορυφώνεται με την Βασιλεία του Φιλίππου Β" (359-336 π.Χ.) που αφού συνένωσε την Μακεδονία, επέβαλε την κυριαρχία του σε όλη την Ελλάδα.

Χρυσές σελίδες στην ιστορία έγραψε και ο γιος του Μέγας Αλέξανδρος (336-323 π.Χ.) με την μεγάλη εκστρατεία του που έφτασε ως τα βάθη της ανατολής. Παρά την σταδιακή αποδυνάμωση πολιτικά και στρατιωτικά μετά τον θάνατο του Μ. Αλεξάνδρου, η Μακεδονία ευημερούσε ακόμα και μετά την υποταγή της στους Ρωμαίους (168 π.Χ.), έχοντας μάλιστα σαν Ρωμαϊκή επαρχία εδάφη και από Θεσσαλία - Ήπειρο.

Στα κατοπινά χρόνια αναδείχθηκαν σημαντικά κέντρα (Αμφίπολη, Έδεσσα, Βέροια και φυσικά η Θεσσαλονίκη) με την κατασκευή της περίφημης "Εγνατίας Οδού" (2ος αι.π.Χ.), σπουδαίας οικονομικής και πολιτιστικής αρτηρίας της αρχαιότητας.

Λίγο πριν αλλά και κατά τη διάρκεια των Βυζαντινών χρόνων, η Θεσσαλονίκη αναδείχθηκε σε μητρόπολη του βορρά με σπουδαία οικονομική και πνευματική δραστηριότητα μεγάλης αίγλης, την ίδια περίοδο που η Ανατολική και η Δυτική Μακεδονία μαστιζόταν από επιδρομές και αναστατώσεις.

Σταθμός της Μακεδονικής ιστορίας υπήρξε αναμφισβήτητα η ίδρυση του μοναστικού κέντρου του "Αγίου Όρους" τον 10 αι.μ.Χ. που συνέπεσε με την αρχή της ανάκαμψης για τις Ανατολικές και Δυτικές περιοχές του τόπου σε όλους τους τομείς (Πρέσπες, Καστοριά, Αιανή αλλά και Χριστούπολη, Μελένικο, Σέρρες κ.α.).

Επόμενος ιστορικός σταθμός, η σκοτεινή τουρκοκρατία μετά την πτώση της Θεσσαλονίκης (1430), που όμως δεν σταμάτησε την εμπορική δραστηριότητα της πρωτεύουσας αλλά και άλλων περιοχών όπως η Χαλκιδική, οι Σέρρες, η Καβάλα, η Καστοριά, η Κοζάνη κ.α. Αναμφισβήτητη ήταν και η προσφορά όλων των περιοχών της Μακεδονίας στον απελευθερωτικό αγώνα του 1821.

Ο εχθρός όμως για τους Μακεδόνες δεν ήταν μόνο οι Τούρκοι αλλά και οι Βούλγαροι γι" αυτό μετά από σκληρούς αγώνες και δοκιμασίες, η Μακεδονία απελευθερώθηκε οριστικά το 1912-13.

Τέλος, μετά την μικρασιατική καταστροφή, πολλά σημεία του διαμερίσματος δέχθηκαν πρόσφυγες, εμπλουτίζοντας έτσι το πληθυσμιακό "μωσαϊκό" που στο παρελθόν είχε δεχθεί Εβραίους, Αθηναίους και άλλους σε μικρότερες ποσότητες.

Στο κλείσιμο αυτής της ενότητας, πρέπει να τονισθεί το ότι η Μακεδονία άλλαξε κατά καιρούς σύνορα και δεν εννοείται με τη λέξη η σημερινή έκταση της περιοχής, αλλά μια εκτεταμένη σε Γιουγκοσλαβία, Βουλγαρία και Θράκη περιοχή που αυξομειωνόταν ανάλογα με τις ιστορικές περιστάσεις.

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

Διεθνής είναι η ακτινοβολία των αξιοθέατων της Μακεδονίας που είναι αδύνατον να χωρέσουν σε έναν τουριστικό οδηγό. Η φύση έχει προικίσει την περιοχή με ποικιλία και ποιότητα μορφολογίας ζηλευτή.

Βρίσκει κανείς από υποαλπικά τοπία στο Βέρμιο, το Γράμμο, τον Σμόλικα και στα άλλα δυτικά όρη, μέχρι δαντελένιες παραλίες στα νότια του διαμερίσματος και τη Χαλκιδική.

Το μοναδικό "κράτος" μοναστηριών του Αγίου όρους, η θρυλική και σεβάσμια συμπρωτεύουσα Θεσσαλονίκη, οι Πρέσπες, ποτάμια σαν τον Στρυμόνα, τον Αξιό και τον Αλιάκμονα, μοναδικής γνησιότητας ορεινά χωριά σε όλα τα υψώματα, λίμνες απείρου κάλους σαν τη Βόλβη, την Κορωνεία, την Κερκίνη ή αυτή της Καστοριάς και αμέτρητα παρθένα δάση κάθε είδους είναι μόνο η αρχή στο "φυσιολογικό βιογραφικό" της Μακεδονίας.

Όσο για μνημεία: Βεργίνα, Αιανή, Αιγές, Ολυνθος, Αμφίπολη και Πέλλα είναι μόνο οι κεφαλαιώδεις αρχαίες πόλεις των οποίων σημαντικότατα ερείπια σώζονται, ενώ αμέτρητοι είναι οι Προϊστορικοί οικισμοί, τα λείψανα τειχών και οι διαφόρων εποχών τάφοι που έχουν έρθει στο φως.

Εκτός όλων αυτών, περισσεύουν τα Βυζαντινά και τα Μεσαιωνικά μνημεία, τα γεφύρια (Γρεβενά) και τα ανατολίτικα απομεινάρια που εντυπωσιάζουν τον επισκέπτη σε όποιο σημείο της Μακεδονίας κι αν βρίσκεται.

Διαβάζοντας τον κάθε νομό χωριστά, θα συνειδητοποιήσει κανείς πόσο πολλές και ενδιαφέρουσες είναι οι επιλογές του είτε αυτές αφορούν αρχαία, είτε μνημειακά, είτε φυσικά, είτε σύγχρονα αξιοθέατα.

ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ - ΣΠΟΡ - ΑΓΟΡΕΣ

Η Μακεδονία είναι ικανή να φιλοξενήσει κάθε είδος τουρισμού. Διαθέτει περιοχές ιδανικές για χειμερινές περιηγητικές, αλλά και κοσμοπολίτικες διακοπές, για θερινές ήσυχες αλλά και πολύβουες διακοπές και για... αστικές διακοπές (Θεσσαλονίκη).

Η ποικιλία του τοπίου, το καλό οδικό δίκτυο και η (αλλού λιγότερο, αλλού περισσότερο) καλή τουριστική οργάνωση των νομών δίνουν "αέρα" στις επιλογές και του πιο συνειδητοποιημένου τουρίστα. Τα περισσότερα αστικά κέντρα είναι εξοπλισμένα με πλήρεις αγορές, πολλούς χώρους διασκέδασης και αναψυχής και πλειάδα ξενοδοχείων.

Φυσικά, ηγέτιδα πόλη σε όλα αυτά, είναι η πρωτεύουσα Θεσσαλονίκη, που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από μια μεγάλη ευρωπαϊκή πόλη, με ιδιαίτερα εξέχουσα την νυχτερινή της ζωή που φημίζεται πανευρωπαϊκά.

Αλλά και στα σπορ, το διαμέρισμα είναι αντάξιο των προσδοκιών: Πέντε χιονοδρομικά κέντρα (νομοί: Γρεβενών, Φλώρινας, Ημαθίας, Καβάλας, Σερρών), πολλά γήπεδα όλων των δημοφιλέστερων σπορ, αθλητικά κέντρα, ορειβατικά καταφύγια αλλά και επαρκής εξοπλισμός θαλάσσιων σπορ στα παράλια, είναι διεσπαρμένα στους νομούς της Μακεδονίας.

Ικανές είναι και οι εσωτερικές συγκοινωνίες, αλλά με ιδιόκτητο αυτοκίνητο (ή... ενοικιαζόμενο), η περιήγηση στη χώρα του Μ. Αλεξάνδρου παίρνει άλλη διάσταση. Τέλος, οι τοπικές εκδηλώσεις, οι τοπικές αγορές και οι τοπικές "σπεσιαλιτέ" των 14 νομών, θα αφήσουν αξέχαστες εντυπώσεις και αξίζει τον κόπο η επισταμένη ενασχόληση μαζί τους.

Συμπερασματικά, επαφίεται στη διάθεση και την προετοιμασία του επισκέπτη το πόσο καλά θα περάσει, μια και η Μακεδονία δεν αφήνει περιθώρια αμφισβητήσεων - μόνο κάποιων "παρατηρήσεων" που εύκολα ξεπερνά κάθε καλοπροαίρετος.

Φωτογραφίες
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - ΘΑΣΟΣ <!--1-->ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - ΘΑΣΟΣΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - ΘΑΣΟΣ <!--1-->ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - ΘΑΣΟΣΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - ΘΑΣΟΣ <!--1-->ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - ΘΑΣΟΣΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - ΘΑΣΟΣ <!--1-->ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - ΘΑΣΟΣ
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - ΘΑΣΟΣ <!--1-->ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - ΘΑΣΟΣΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - ΘΑΣΟΣ <!--1-->ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - ΘΑΣΟΣΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - ΘΑΣΟΣ <!--1-->ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - ΘΑΣΟΣΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - ΘΑΣΟΣ <!--1-->ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - ΘΑΣΟΣ
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - ΘΑΣΟΣ <!--1-->ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - ΘΑΣΟΣΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - ΘΑΣΟΣ <!--1-->ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - ΘΑΣΟΣΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - ΘΑΣΟΣ <!--1-->ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - ΘΑΣΟΣΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - ΘΑΣΟΣ <!--1-->ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - ΘΑΣΟΣ
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - ΘΑΣΟΣ <!--1-->ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - ΘΑΣΟΣΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - ΘΑΣΟΣ <!--1-->ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - ΘΑΣΟΣΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - ΘΑΣΟΣ <!--1-->ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - ΘΑΣΟΣΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - ΘΑΣΟΣ <!--1-->ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - ΘΑΣΟΣ
Σχετικός Χάρτης
Κατάλογος Επιχειρήσεων
Κεντρικές Κατηγορίες
ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ - ΒΙΟΤΕΧΝΙΑ
ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ
ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ - ΑΓΟΡΑ
ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
Επιλογές Σελίδας
« Πίσω στην Αρχική | Print this page Εκτύπωση | Bookmark this page Προσθήκη στα Αγαπημένα | Αποστολή σε Φίλο | Questionnaire Ερωτηματολόγιο | Feedback Ενημέρωση Λάθους
URL URL: https://www.wiw.gr/...
Ειδησεογραφία
ΠΡΩΙΝΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ
ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ
ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ
ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ
ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ
ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ
ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ
ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ
ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ
ΑΣΙΑΤΙΚΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ
ΑΥΣΤΡΑΛΕΖΙΚΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ
ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ
ΞΕΝΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ
ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Διαφημιστικά
 
 
Κατάλογος Internet
ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ - ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ
e-Banking - ΤΡΑΠΕΖΙΚΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ
ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ON LINE ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ
ΈΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΝΑΠΤΥΞΗ - ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
ΚΡΑΤΟΣ - ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΡΧΕΣ
ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ
ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΑ
ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ
ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
ΑΓΟΡΕΣ & ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΕΣ
ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ
ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ
ΛΕΞΙΚΑ
ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ
ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ


« Home ^ TOP OF PAGE
  © 2006-2017 Who Is Who Group. All rights reserved. | Όροι Χρήσης | Δήλωση Απορρήτου | Επικοινωνία Created by Vistoweb