wiw.gr | Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου 2021 ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ | ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΚΑΡΙΕΡΑΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

www.wiw.gr
 
Language: Change your language to English | Change your language to Greek
 

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - ΘΑΣΟΣ
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - ΘΑΣΟΣ
ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ
ΘΑΣΟΣ
ΝΟΜΟΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ
ΝΟΜΟΣ ΔΡΑΜΑΣ
ΝΟΜΟΣ ΗΜΑΘΙΑΣ
ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΝΟΜΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ
ΝΟΜΟΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
ΝΟΜΟΣ ΚΙΛΚΙΣ
ΝΟΜΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ
ΝΟΜΟΣ ΠΕΛΛΑΣ
ΝΟΜΟΣ ΠΙΕΡΙΑΣ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΝΟΜΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
ΝΟΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
Ατζέντα
Περισσότερα...
Κεντρικές Κατηγορίες
ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ - ΒΙΟΤΕΧΝΙΑ
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ - ΑΓΟΡΑ
ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ
ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
Θυμήσου
Σήμερα γιορτάζουν:
Ζήνων
Διαφημιστικά
 

 

 

 

 

 

 
Πληροφορίες Περιοχών
ΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟΣ
ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
ΕΠΤΑΝΗΣΑ
ΗΠΕΙΡΟΣ
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
ΘΡΑΚΗ - ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ
ΚΡΗΤΗ
ΚΥΚΛΑΔΕΣ
ΚΥΠΡΟΣ
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - ΘΑΣΟΣ
ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
ΣΠΟΡΑΔΕΣ
ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ & ΕΥΒΟΙΑ
Χρήσιμες Πληροφορίες
Για ταξιδιώτες
Χρήσιμα Τηλέφωνα
ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ
ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ
ΡΑΔΙΟ - ΤΑΞΙ ΑΘΗΝΩΝ
ΡΑΔΙΟ - ΤΑΞΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Η Εταιρεία
H Εταιρεία μας
Εκδόσεις
Υπηρεσίες
Νομικά
Επικοινωνία
Τιμοκατάλογος
Βρίσκεστε εδώ: Who Is Who » Πληροφορίες Περιοχών » ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - ΘΑΣΟΣ
Αναζήτηση - Επιλέξτε ένα από τα tabs και συμπληρώστε τα πεδία που σας ενδιαφέρουν
Γρήγορη Αναζήτηση
  Τομέας Αναζήτησης:

 
Λέξεις Κλειδιά:

π.χ. Επωνυμία Επιχείρησης ή τ.κ 17653 ή περιοχή Αττική στον τομέα Κατάλογος Επιχειρήσεων & O.T.A.
 
Αναλ. Επιχειρήσεων & OTA
Αναλυτική Ξενοδοχείων
Αναλυτική Διασκέδασης

ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Πληροφορίες | Φωτογραφίες | Χάρτης

 

Θεσσαλονίκη

Έρωτας με την πρώτη ματιά..... και ως την τελευταία!

 

 

Η Θεσσαλονίκη έχει αρχίσει να κάνει την Αθήνα ν' ανησυχεί! Εκτός του ότι αποτελεί αγαπημένο προορισμό των απανταχού Ελλήνων, έχει κερδίσει και τις καρδιές των ξένων επισκεπτών - τα τελευταία χρόνια, όλο και περισσότεροι ταξιδιώτες ανακαλύπτουν τη γοητεία αυτής της απίστευτης πόλης. Και είναι απόλυτα λογικό. Η Θεσσαλονίκη είναι όμορφη, ζωντανή, γευστικότατη, ζωηρή, πολυποίκιλη, ακούραστη και πάνω απ'  όλα  ατμοσφαιρική. Δεν υπάρχει κάτι που να μην μπορεί να σου προσφέρει-μόνο ένα μάλλον: δεν μπορεί να προσφέρει άγχος...οπότε μην το αναζητήσετε εδώ!!

Ας ξεκινήσουμε από την ιστορία της πόλης. Κάνοντας μία μεγάλη βόλτα στη Θεσσαλονίκη, θα δείτε πολλά μνημεία από όλες τις ιστορικές περιόδους της.

Ο Λευκός Πύργος είναι το σύμβολο της πόλης. Δεσπόζει στην παραλία και φιλοξενεί τώρα, ως μουσείο, πλούσιες συλλογές που αφορούν την βυζαντινή ιστορία της Θεσσαλονίκης.

Προχωρώντας στο κέντρο της πόλης θα ανακαλύψετε τα μνημεία που οικοδόμησε ο Καίσαρας του «Ανατολικού Τμήματος» της Μακεδονίας Γαλέριος: Την Αψίδα του Θριάμβου του (Καμάρα), το Ανάκτορο του, ένα επιβλητικό κτιριακό συγκρότημα που ίχνη του υπάρχουν στη σημερινή πλατεία Ναυαρίνου (Οκτάγωνο), καθώς και ένα τεράστιο κυκλικό κτίσμα τη Ροτόντα, ίσως ως ναό του Δία ή του Κάβειρου, με σωζόμενα εξαιρετικά ψηφιδωτά με τα οποία την διακόσμησε δύο αιώνες αργότερα (395 μ.Χ.) ο αυτοκράτορας Θεοδόσιος, όταν τη μετάτρεψε σε χριστιανικό ναό.

Αρκετά χρόνια πριν, είχε οικοδομηθεί η αναστηλωμένη σήμερα Ρωμαϊκή Αγορά, εμπορικό, διοικητικό και κοινωνικό κέντρο του τέλους του 2ου μ.Χ. αιώνα, αλλά και αρκετά άλλα σημαντικά κτιριακά και μνημειακά συγκροτήματα, όπως η περίφημη Στοά των Ειδώλων, ως είσοδος στη Ρωμαϊκή Αγορά, γνωστή με την ονομασία «Las incantadas», που της έδωσαν πολύ αργότερα οι Ισπανοεβραίοι. Δεν υπάρχουν σήμερα ίχνη της στην πόλη, ωστόσο τμήμα της διασώζεται στο Μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι.

Αφού βρίσκεστε στο κέντρο, αξίζει να ρίξετε μια ματιά και στο παλιό τουρκικό λουτρό το Μπέη Χαμάμ που έκτισε τον 15ο αιώνα ο σουλτάνος Μουράτ ο Β'. Και βέβαια μετά μπορείτε να ανηφορίσετε προς την Άνω Πόλη και να δείτε τη Θεσσαλονίκη από τα Κάστρα της, τον Πύργο του Τριγωνίου και το Επταπύργιο.

Έξω από τη Θεσσαλονίκη στην περιοχή Δερβένι ανακαλύφθηκαν, πριν από 50 χρόνια περίπου, αρκετοί τάφοι του 4ου αιώνα με πρωτόγνωρα σε πλούτο και ποικιλία κτερίσματα τα οποία μπορείτε να δείτε στο αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης.

Η Σίνδος επίσης είναι μια ανάλογη περιοχή κοντά στη Θεσσαλονίκη, που μπορεί να αναφερθεί για τον ίδιο λόγο. Κι εδώ τα τελευταία χρόνια ανακαλύφθηκαν πολύτιμα ευρήματα που στεγάζονται στο ίδιο μουσείο

Ακόμα μπορεί η επίσκεψη σας στην πόλη να συμπέσει με διάφορες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις όπως είναι οι συναυλίες του Μεγάρου Μουσικής, της Κρατικής και Δημοτικής Ορχήστρας, οι παραστάσεις του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, οι Γιορτές Ανοιχτού Θεάτρου, τα Φεστιβάλ Κινηματογράφου και Βιβλίου, οι παραστάσεις της Όπερας Δωματίου, το Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου, το Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου, τα Δημήτρια - εκτός από αυτά, σε ολόκληρο το Νομό Θεσσαλονίκης, όλο το χρόνο, μπορεί κανείς να ανακαλύψει λαογραφικές εκδηλώσεις με μεγάλο ενδιαφέρον.

 

Τα μουσεία της Θεσσαλονίκης είναι πολλά και σημαντικά:

Μουσείο Αθλητισμού, Κινηματογράφου, Παιδικό Μουσείο, Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, Λευκός Πύργος, Μουσείο Ραδιοφωνίας, Τεχνικό Μουσείο, Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας, Μουσείο Φωτογραφίας, ένας ατέλειωτος, χορταστικός πολιτισμικός κατάλογος! Πράξτε κατά βούληση....

Κι έπειτα, όταν πέφτει το σκοτάδι, η έντονη νυχτερινή ζωή, οι γαστριμαργικές αποκαλύψεις, το υπέροχο λιμάνι με τα ατέλειωτα , γουστόζικα μαγαζιά που όλο και πληθαίνουν (ωστόσο δεν επηρεάζουν αρνητικά τη φυσιογνωμία της πόλης) τα σημαντικά θεάματα που παρουσιάζονται συχνότατα και η τρέλα εν τέλει αυτής της πόλης, δεν μπορεί παρά να σε παρασύρει, Ξαναγίνεσαι έφηβος εδώ σε αυτή την πόλη, φοιτητής ξέγνοιαστος. Ανεμελιά στο έπακρο! Η και κοσμική ζωή στο έπακρο-η Θεσσαλονίκη δεν κάνει διακρίσεις και ευνοεί το... «ανακάτεμα».

Τα Λαδάδικα, η Στοά Μοδιάνο, το Γεντί Κουλέ και φυσικά το Μπιτ Μπαζάρ, μερικές από τις πανέμορφες, must περιοχές για διασκέδαση  ατέλειωτες γαστριμαργικές απολαύσεις-βάλτε τα στη λίστα σας!

 

Γεύσεις:

Στη Θεσσαλονίκη θα γευτείτε την παραδοσιακή μπουγάτσα (με τυρί ή γλυκιά κρέμα), τα διάφορα σιροπιαστά, το εκμέκ καταϊφι, το καζάν ντιπί, το σεκέρ παρέ, τις τουλούμπες, το δροσιστικό αριάνι και βέβαια τα φημισμένα τρίγωνα Πανοράματος.

Στις περισσότερες ταβέρνες θα βρείτε διάφορα ψητά, αλλά και εφευρετικές συνθέσεις όπως είναι το κοντοσούβλι, το κεμπάπ, ο τζιγεροσαρμάς, τα γιαπράκια, οι γαρδούμπες, οι γεμιστές σπλήνες ενώ αν προτιμάτε τα θαλασσινά , απίστευτα είναι το μυδοπίλαφο, η σαρδέλα στη σχάρα, τα φρούτα της θάλασσας, οι γαρίδες σαγανάκι και το γεμιστό καλαμάρι

Αλλά και σε άλλες περιοχές του Νομού μπορείτε να γευτείτε εξαιρετικές νοστιμιές με κύριο έδεσμα τις διάφορες πίτες με ότι μπορείτε να φανταστείτε (τυρόπιτα, γαλατόπιτα, κρεμμυδόπιτα, κολοκυθόπιτα, με σπανάκι, με πράσο, με λάχανο κ.α.).

Στην Άσσηρο οι πατάτες με κρέας στο «σίδερο» είναι ονομαστές, τα μπομπάρια (γεμιστό έντερο γουρουνιού) και οι μπάμπες (γεμιστό έντερο γουρουνιού) επίσης, οι ποντιακές τυρόπιτες, και το χοιρινό με άγρια χόρτα.

Την παράδοση της Θεσσαλονίκης στο καλό φαγητό συμπληρώνει η απόλαυση του καλού κρασιού. Αυτό που εδώ και αιώνες αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο του ελληνικού πολιτισμού. Οι εκλεκτές ποικιλίες των μακεδονίτικων σταφυλιών δίνουν κρασιά με απαλές βελούδινες γεύσεις και σπάνια αρώματα.

Ο ερωτισμός αυτής της πόλης είναι διάχυτος παντού. Μόνο προσέξτε μην ξελογιαστείτε και από την αγορά της-είναι πανεύκολο! Στις κεντρικές αρτηρίες, τα καταστήματα είναι πολλά και πλούσια, αντάξια των αγορών των μεγάλων ευρωπαϊκών πόλεων.   Στις οδούς Τσιμισκή, Μητροπόλεως, Ερμού, Εγνατία Αγίου Δημητρίου και την Παραλιακή Λεωφόρο Νίκης, που τους διακόπτουν κάθετοι όπως η Αγίας Σοφίας, η Αριστοτέλους, η Βενιζέλου και η Παλαιών Πατρών Γερμανού και γύρω από αυτούς, θα βρείτε οτι πιο μοντέρνο και νέο που αφορά στα ρούχα, στα παπούτσια, στα κοσμήματα, στα αξεσουάρ, στα γουναρικά...Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι σκεπαστές παραδοσιακές αγορές τροφίμων Μοδιάνο, Καπάνι και Βλάλη.

 

Η διασκέδαση στην πόλη, δεν χρειάζεται συστάσεις. Τα μπαρ, τα κλαμπ και οι μουσικές σκηνές της Θεσσαλονίκης, πολλές και προκλητικές. Αναζητείστε τες μέσα στην πόλη ή στο λιμάνι. Δεν έχει σημασία το «ύφος» και το γούστο σας-εδώ θα τα βρείτε όλα και θα θέλετε να τα κάνετε όλα! Φυσικά με το που θα φτάσετε στην πόλη, θα πρέπει οπωσδήποτε να αγοράσετε έναν οδηγό διασκέδασης-είναι τόσα πολλά αυτά που συμβαίνουν εδώ, που σίγουρα δεν θα θέλετε να χάσετε λεπτό!

 

 

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ

 

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ( + 30 2310 )

ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ: 253340

ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ: 554871

ΔΗΜΟΣ: 375200

ΤΡΟΧΑΙΑ: 531504

ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ: 531504

ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ: 522100

ΤΑΞΙ: 551756

ΡΑΔΙΟ ΤΑΞΙ: 214841 - 214900

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ: 993111 - 837921 - 357602

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΝΟΙΑ: 223602

 

 

 

Φωτογραφίες
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - ΘΑΣΟΣ ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - ΘΑΣΟΣ ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Σχετικός Χάρτης
Κατάλογος Επιχειρήσεων
Κεντρικές Κατηγορίες
ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ - ΒΙΟΤΕΧΝΙΑ
ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ
ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ - ΑΓΟΡΑ
ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
Επιλογές Σελίδας
« Πίσω στην Αρχική | Print this page Εκτύπωση | Bookmark this page Προσθήκη στα Αγαπημένα | Αποστολή σε Φίλο | Questionnaire Ερωτηματολόγιο | Feedback Ενημέρωση Λάθους
URL URL: https://www.wiw.gr/...
Ειδησεογραφία
ΠΡΩΙΝΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ
ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ
ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ
ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ
ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ
ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ
ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ
ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ
ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ
ΑΣΙΑΤΙΚΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ
ΑΥΣΤΡΑΛΕΖΙΚΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ
ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ
ΞΕΝΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ
ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Διαφημιστικά
 
 
Κατάλογος Internet
ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ - ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ
e-Banking - ΤΡΑΠΕΖΙΚΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ
ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ON LINE ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ
ΈΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΝΑΠΤΥΞΗ - ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
ΚΡΑΤΟΣ - ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΡΧΕΣ
ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ
ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΑ
ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ
ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
ΑΓΟΡΕΣ & ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΕΣ
ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ
ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ
ΛΕΞΙΚΑ
ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ
ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ


« Home ^ TOP OF PAGE
  © 2006-2017 Who Is Who Group. All rights reserved. | Όροι Χρήσης | Δήλωση Απορρήτου | Επικοινωνία Created by Vistoweb