wiw.gr | Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου 2021 ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ | ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΚΑΡΙΕΡΑΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

www.wiw.gr
 
Language: Change your language to English | Change your language to Greek
 

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
ΝΟΜΟΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
ΝΟΜΟΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
ΝΟΜΟΣ ΑΧΑΙΑΣ
ΝΟΜΟΣ ΗΛΕΙΑΣ
ΝΟΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
ΝΟΜΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ
ΝΟΜΟΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
Ατζέντα
Περισσότερα...
Κεντρικές Κατηγορίες
ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ - ΒΙΟΤΕΧΝΙΑ
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ - ΑΓΟΡΑ
ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ
ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
Θυμήσου
Σήμερα γιορτάζουν:
Ζήνων
Διαφημιστικά
 

 

 

 

 

 

 
Πληροφορίες Περιοχών
ΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟΣ
ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
ΕΠΤΑΝΗΣΑ
ΗΠΕΙΡΟΣ
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
ΘΡΑΚΗ - ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ
ΚΡΗΤΗ
ΚΥΚΛΑΔΕΣ
ΚΥΠΡΟΣ
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - ΘΑΣΟΣ
ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
ΣΠΟΡΑΔΕΣ
ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ & ΕΥΒΟΙΑ
Χρήσιμες Πληροφορίες
Για ταξιδιώτες
Χρήσιμα Τηλέφωνα
ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ
ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ
ΡΑΔΙΟ - ΤΑΞΙ ΑΘΗΝΩΝ
ΡΑΔΙΟ - ΤΑΞΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Η Εταιρεία
H Εταιρεία μας
Εκδόσεις
Υπηρεσίες
Νομικά
Επικοινωνία
Τιμοκατάλογος
Βρίσκεστε εδώ: Who Is Who » Πληροφορίες Περιοχών » ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Αναζήτηση - Επιλέξτε ένα από τα tabs και συμπληρώστε τα πεδία που σας ενδιαφέρουν
Γρήγορη Αναζήτηση
  Τομέας Αναζήτησης:

 
Λέξεις Κλειδιά:

π.χ. Επωνυμία Επιχείρησης ή τ.κ 17653 ή περιοχή Αττική στον τομέα Κατάλογος Επιχειρήσεων & O.T.A.
 
Αναλ. Επιχειρήσεων & OTA
Αναλυτική Ξενοδοχείων
Αναλυτική Διασκέδασης

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Πληροφορίες | Φωτογραφίες | Χάρτης

ΓΕΝΙΚΑ

Ιστορική, όμορφη, άγρια και ιδιόμορφη η Πελοπόννησος έχει πολλά να πει στην ψυχή του περιηγητή της. Αρχαία μνημεία, φυσικές καλλονές και υπέροχες ακτογραμμές δένουν γοητευτικά με τους ορεινούς όγκους και την τραχύτητα των τοπίων.

Αποτελείται από 7 νομούς (Αργολίδα, Αχαΐα, Κορινθία, Μεσσηνία, Αρκαδία, Λακωνία και Ηλεία), που ο καθένας έχει ιδιαίτερα γνωρίσματα και ρόλο σε κάθε τομέα.

Κοντολογίς, ο περιηγητής της Ελλάδας που θα αφήσει απάτητο αυτό το κομμάτι της, έχει ελλιπέστατη περιήγηση.

ΙΣΤΟΡΙΑ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η Πελοπόννησος πρωτοκατοικήθηκε κατά την Παλαιολιθική εποχή (10.000 π.Χ. και έπειτα), ενώ πυκνότερη κατοίκηση παρατηρείται κατά την Νεολιθική εποχή. Οφείλει το όνομά της στον μυθικό Πέλοπα, ιδρυτή των Ολυμπιακών αγώνων, γιο του Ταντάλου. Πρώτοι κάτοικοί της θεωρούνται οι Πελασγοί, τους οποίους ακολούθησαν οι Αχαιοί και αργότερα εμφανίσθηκαν διάφορα φύλα (μετά το 2000 π.Χ.).

Ιστορικό σημείο ακμής σε αυτή τη φάση είναι αναμφισβήτητα η περίοδος από το 1600 ως το 1100 π.Χ., που ονομάστηκε Μυκηναϊκή, από το σημαντικότερο πολιτιστικό και οικονομικό κέντρο της, τις Μυκήνες.

Ο Μυκηναϊκός πολιτισμός ξεχώρισε, επιβλήθηκε και έτσι επηρέασε όλη τη Μεσόγειο με την ακτινοβολία του.

Μετά το 1000 π.Χ. ήρθαν ανακατατάξεις και μετακινήσεις πληθυσμών, που προήλθαν από την κάθοδο δωρικών φύλων.

Νέα περίοδος ακμής ήρθε τον 5ο αιώνα π.Χ. όταν αναδείχτηκαν σημαντικά κέντρα, όπως η Κόρινθος, η Σπάρτη, με ξεχωριστή κουλτούρα και πολιτισμό. Επίσης, κατά την ίδια περίοδο έλαμψαν ιερά σαν αυτά της Ολυμπίας και της Επιδαύρου, διαδραματίστηκαν πόλεμοι σαν τον Πελοποννησιακό (431-404 π.Χ.) και ξεκίνησε η εκστρατεία του Μ. Αλεξάνδρου από τον Ισθμό, απ" όπου και χρίστηκε αρχιστράτηγος των Ελλήνων.

Την ακμή αυτή ήρθε να τερματίσει σταδιακά η Ρωμαϊκή κατάκτηση (146 π.Χ.). Η κατάληψη της Κορίνθου τότε, σήμανε και την κατάληψη όλης της Ελλάδας, οδηγώντας την Πελοπόννησο, παρά την προνομιακή της μεταχείριση, στο τέρμα.

Σημαντικό ρόλο ωστόσο κατείχε κατά τους Βυζαντινούς χρόνους, όπου με πρωτεύουσα την Κόρινθο και ακμάζουσες πόλεις το ’ργος και το Ναύπλιο συμμετείχε δυναμικά στα πολιτιστικά και οικονομικά δρώμενα της αυτοκρατορίας.

Στην περίοδο της Φραγκοκρατίας, υπετάχθει όλη η Πελοπόννησος εκτός τις Μεθώνη και Κορώνη, που περιήλθαν στους Βενετούς. Δε μπορεί κανείς να μιλήσει για ακμή την περίοδο αυτή, όπου η φεουδαρχία επικράτησε ως σύστημα.  ’ξια αναφοράς εδώ, είναι κάποια μεγαλόπρεπα κάστρα και φυσικά ο Μυστράς, κέντρο τέχνης και πνεύματος για όλη την Πελοπόννησο και όχι μόνο. Μέχρι το τέλος αυτής της εποχής, οι Παλαιολόγοι διοικούσαν όλο το διαμέρισμα, αλλά παρά τις προσπάθειές τους δεν αποφεύχθηκε η υποταγή στους Τούρκους (1458).

Όπως και για όλη την Ελλάδα, έτσι και για την Πελοπόννησο η Τουρκοκρατία ήταν σκοτεινή και αιματηρή. Ο επίλογος, όμως, της Τουρκοκρατίας έφερε μία χρυσή σελίδα στην Ιστορία της Πελοποννήσου.

Πρώτα εκεί, ανέβηκε το θερμόμετρο της επαναστατικότητας, από μυημένους της Φιλικής εταιρείας, με φυσική συνέπεια να αναδειχθούν μορφές που ξεκίνησαν την Επανάσταση, τον Μάρτιο του 1821 από την Καλαμάτα, την Μάνη και τα Καλάβρυτα, δείχνοντας το δρόμο σε όλη την Ελλάδα.

Περιοχές της Πελοποννήσου υπήρξαν και αργότερα σημεία αναφοράς, αφού σ" αυτές διαδραματίστηκαν σημαντικά πολιτικά γεγονότα (συνελεύσεις, δολοφονίες, κλπ.). Μάλιστα, για μικρά χρονικά διαστήματα η Κόρινθος και το Ναύπλιο διατέλεσαν πρωτεύουσες της Ελλάδας, πριν τελικά προτιμηθεί η Αθήνα.

Στον εικοστό αιώνα η Πελοπόννησος δεν αναπτύχθηκε σύμφωνα με τις δυνατότητές της. Η Πάτρα έγινε το σημαντικότερο αστικό κέντρο της και 3η τη τάξη πόλη της Ελλάδας, ενώ σημαντική είναι η γεωργία και η κτηνοτροφία, παρά την αποδυνάμωση που ήρθε με την μετανάστευση (δεκαετίες 60-70).

Τα τελευταία χρόνια ωστόσο, εκμεταλλεύονται τουριστικά οι πολλές ομορφιές της από Ελληνική και αλλοδαπή (κυρίως γερμανική) ιδιωτική πρωτοβουλία.

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

Παρά την ορεινή και άγονη μορφολογία της, η Πελοπόννησος έχει να επιδείξει μία λίστα αξιοθέατων χωρίς τέλος.

Εκατοντάδες χωριά-στολίδια, σκαρφαλωμένα σε επιβλητικούς ορεινούς όγκους, ατελείωτη ακτογραμμή, δεκάδες αρχαία μνημεία (κάποια από αυτά, από τα κορυφαία της Ελλάδας), φιδίσιες διαδρομές μέσα σε δάση κωνοφόρων, σπήλαια, κάστρα και ασημένιοι ελαιώνες είναι κάποιες γενικές αναφορές.

Αν πάντως σ' αυτήν την γενική αναφορά πρέπει να ξεχωρίσουμε ορισμένα αξιοθέατα σαν κεφαλαιώδη, θα αναφέρουμε την Αρχαία Ολυμπία, τις Μυκήνες, τον Ισθμό της Κορίνθου, το μοναδικού κάλους και μεγέθους σπήλαιο του Διρού στη Λακωνία, το κάστρο του Ναυπλίου (Παλαμήδι), την καστροπολιτεία του Μυστρά και τη Μονεμβασιά με την Μάνη, σαν περιοχές με ασύγκριτο χρώμα και μοναδικές ιδιαιτερότητες.

ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ - ΣΠΟΡ - ΑΓΟΡΕΣ

Στα μεγάλα αστικά κέντρα της Πελοποννήσου μπορεί κανείς να κάνει σχεδόν τα πάντα, κι αυτό ισχύει και για τις αγορές του. Από 'κει και πέρα, στις μικρές κωμοπόλεις και τα χωριά υπάρχουν οι πολυάριθμες τοπικές εκδηλώσεις (συνήθως πανηγύρια ή επετειακές παραδόσεις), καθώς και εκατοντάδες χειροτεχνήματα ή νοστιμιές που διαφέρουν από μέρος σε μέρος.

Εκτός από τα αντικείμενα λαϊκής τέχνης, σαν δημοφιλέστερα εδέσματα συνοπτικά αναφέρουμε το μέλι, τα παστέλια και τα λουκούμια, τις ελιές και το λάδι, τα τυριά, τα χειροποίητα ζυμαρικά (χυλοπίτες, τραχανάς κ.α.), τα κρασιά, τα καρύδια, τα παξιμάδια και φυσικά για επιτόπου κατανάλωση κρεατικά (κυρίως ψητά) και τοπικά γλυκά.

Στον αθλητικό επισκέπτη, η Πελοπόννησος θα προσφέρει ευκαιρίες για ορειβασία (ελεύθερη ή οργανωμένη), σκι στα χιονοδρομικά κέντρα του Μαίναλου (Αρκαδία) και του Χελμού (Αχαΐα), καλοκαιρινά θαλάσσια σπορ στις δεκάδες οργανωμένες παραλίες και τέλος, δυνατότητες για τένις, μπάσκετ και ποδόσφαιρο σε ιδιωτικές (ξενοδοχειακές) και δημοτικές εγκαταστάσεις.

ΠΩΣ ΦΤΑΝΟΥΜΕ

Οδικώς από την Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου (παλαιά και νέα) και από 'κει παντού με τους εθνικούς και επαρχιακούς δρόμους.

Με λεωφορεία (ΚΤΕΛ), πυκνά δρομολόγια για όλους τους νομούς από τον σταθμό των ΚΤΕΛ στον Κηφισό.

Με τρένο από Αθήνα ή Πειραιά προς Πάτρα, προς Κυπαρισσία μέσω Πάτρας και προς Καλαμάτα μέσω Τρίπολης ή Κυπαρισσίας, με όλα τα δρομολόγια να έχουν πολλές ενδιάμεσες στάσεις και σχετικά οργανωμένες ανταποκρίσεις άλλων μέσων από τους σταθμούς.

Με πλοίο υπάρχει πρόσβαση με δρομολόγια από τον Πειραιά για τα λιμάνια των Νομών Αργολίδας - Λακωνίας, όλο το χρόνο.

Αεροπορικώς φτάνει κανείς μόνο στην Καλαμάτα, που διαθέτει αεροδρόμιο πολιτικής αεροπορίας και από 'κει παντού με επίγεια μέσα.

Φωτογραφίες
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ <!--1-->ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ <!--1-->ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ <!--1-->ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ <!--1-->ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ <!--1-->ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ <!--1-->ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ <!--1-->ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ <!--1-->ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Σχετικός Χάρτης
Κατάλογος Επιχειρήσεων
Κεντρικές Κατηγορίες
ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ - ΒΙΟΤΕΧΝΙΑ
ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ
ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ - ΑΓΟΡΑ
ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
Επιλογές Σελίδας
« Πίσω στην Αρχική | Print this page Εκτύπωση | Bookmark this page Προσθήκη στα Αγαπημένα | Αποστολή σε Φίλο | Questionnaire Ερωτηματολόγιο | Feedback Ενημέρωση Λάθους
URL URL: https://www.wiw.gr/...
Ειδησεογραφία
ΠΡΩΙΝΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ
ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ
ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ
ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ
ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ
ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ
ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ
ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ
ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ
ΑΣΙΑΤΙΚΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ
ΑΥΣΤΡΑΛΕΖΙΚΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ
ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ
ΞΕΝΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ
ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Διαφημιστικά
 
 
Κατάλογος Internet
ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ - ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ
e-Banking - ΤΡΑΠΕΖΙΚΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ
ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ON LINE ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ
ΈΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΝΑΠΤΥΞΗ - ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
ΚΡΑΤΟΣ - ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΡΧΕΣ
ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ
ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΑ
ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ
ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
ΑΓΟΡΕΣ & ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΕΣ
ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ
ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ
ΛΕΞΙΚΑ
ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ
ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ


« Home ^ TOP OF PAGE
  © 2006-2017 Who Is Who Group. All rights reserved. | Όροι Χρήσης | Δήλωση Απορρήτου | Επικοινωνία Created by Vistoweb