wiw.gr | Κυριακή, 14 Αυγούστου 2022 ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ | ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΚΑΡΙΕΡΑΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

www.wiw.gr
 
Language: Change your language to English | Change your language to Greek
 

ΘΡΑΚΗ - ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ
ΘΡΑΚΗ - ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ
ΝΟΜΟΣ ΕΒΡΟΥ
ΝΟΜΟΣ ΞΑΝΘΗΣ
ΝΟΜΟΣ ΡΟΔΟΠΗΣ
ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ
Ατζέντα
Περισσότερα...
Κεντρικές Κατηγορίες
ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ - ΒΙΟΤΕΧΝΙΑ
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ - ΑΓΟΡΑ
ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ
ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
Θυμήσου

Αύριο γιορτάζουν:
Μαρία, Παναγιώτης, Παναγιώτα, Δέσποινα
Διαφημιστικά
 

 

 

 

 

 

 
Πληροφορίες Περιοχών
ΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟΣ
ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
ΕΠΤΑΝΗΣΑ
ΗΠΕΙΡΟΣ
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
ΘΡΑΚΗ - ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ
ΚΡΗΤΗ
ΚΥΚΛΑΔΕΣ
ΚΥΠΡΟΣ
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - ΘΑΣΟΣ
ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
ΣΠΟΡΑΔΕΣ
ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ & ΕΥΒΟΙΑ
Χρήσιμες Πληροφορίες
Για ταξιδιώτες
Χρήσιμα Τηλέφωνα
ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ
ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ
ΡΑΔΙΟ - ΤΑΞΙ ΑΘΗΝΩΝ
ΡΑΔΙΟ - ΤΑΞΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Η Εταιρεία
H Εταιρεία μας
Εκδόσεις
Υπηρεσίες
Νομικά
Επικοινωνία
Τιμοκατάλογος
Βρίσκεστε εδώ: Who Is Who » Πληροφορίες Περιοχών » ΘΡΑΚΗ - ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ
Αναζήτηση - Επιλέξτε ένα από τα tabs και συμπληρώστε τα πεδία που σας ενδιαφέρουν
Γρήγορη Αναζήτηση
  Τομέας Αναζήτησης:

 
Λέξεις Κλειδιά:

π.χ. Επωνυμία Επιχείρησης ή τ.κ 17653 ή περιοχή Αττική στον τομέα Κατάλογος Επιχειρήσεων & O.T.A.
 
Αναλ. Επιχειρήσεων & OTA
Αναλυτική Ξενοδοχείων
Αναλυτική Διασκέδασης

ΘΡΑΚΗ - ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ

Πληροφορίες | Φωτογραφίες | Χάρτης

ΓΕΝΙΚΑ

Η Θράκη, το ανατολικότερο διαμέρισμα της χώρας χωρίς να είναι αξιοποιημένη τουριστικά, εντούτοις έχει πολλούς "άσσους" στο μανίκι για να κρατήσει τον επισκέπτη. Ειδικά αυτόν που εντυπωσιάζεται από τη λάμψη της απλότητας, της φύσης, της ιστορίας και της παράδοσης.

Μια περιοχή ξεχασμένη από τους κρατούντες, αλλά όχι από τους γνωρίζοντες.

ΙΣΤΟΡΙΑ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ανθρώπινη παρουσία στη Θράκη υπήρχε από τους παλαιολιθικούς, και πιο εκτεταμένη από τους νεολιθικούς χρόνους, σύμφωνα με ευρήματα.

Η ιστορία της όμως ουσιαστικά ξεκινά γύρω στο 1000 π.Χ. οπότε και εμφανίστηκαν τα θρακικά φύλα που έδωσαν και το όνομα τους στην περιοχή. Σ' αυτή τη φάση, πλούσια είναι η μυθολογία και ο αυτόφωτος πολιτισμός των θρακών.

Αργότερα αυτός ο πλούτος ενισχύθηκε από την αποίκηση των παραλιών από νότιους και νησιώτες Έλληνες, που ανέδειξαν σημαντικές πόλεις όπως τα Άβδηρα και τη Μαρώνεια.

Στη δύση του 6ου αι.π.Χ. αυτές οι πόλεις κατακτήθηκαν από τους Πέρσες, και αργότερα πέρασαν στα χέρια της ισχυρής Αθήνας.

Με την γιγάντωση του βασιλείου της Μακεδονίας, η Θράκη μοιραία ενσωματώθηκε σε αυτό, ως το 168 π.Χ. που κατακτήθηκε από τους Ρωμαίους.

Οι Ρωμαίοι χρόνοι σημειώνονται ως περίοδος σχετικής ακμής, λόγω της Εγνατίας οδού που - περνώντας από όλες τις μεγάλες θρακικές πόλεις - ώθησε σημαντικά το εμπόριο και την οικονομία, με θετικές πολιτιστικές προεκτάσεις.

Αντίθετα, στην αμέσως επόμενη ιστορική περίοδο, στους Βυζαντινούς χρόνους, η Θράκη διαταρασσόταν από συχνές επιδρομές με αποτέλεσμα μια στασιμότητα, που είχε σαν εξαίρεση την πνευματική και θρησκευτική άνθιση που γνώρισε στον 9ο αι.π.Χ. όταν ιδρύθηκαν μοναστικά κέντρα στο όρος Παπίκιο, και ολοκληρώθηκαν πολλά αμυντικά έργα στην περιοχή.

Τα μαύρα σύννεφα στην ιστορία της Θράκης μαζεύτηκαν στις αρχές του 13ου αι.μ.Χ., όταν Βουλγαρικές επιδρομές αποτέλεσαν την αφετηρία δεινών και παρακμής που ήρθαν αμέσως μετά, με την οθωμανική κατοχή (1361).

Η απελευθέρωση και η ενσωμάτωση στο Ελληνικό κράτος ήρθε αργά, το 1920.

Και δυστυχώς δεν αποφευχθεί η απώλεια μια σημαντικής, ιστορικής και πολύ ελληνικής περιοχής: της ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΘΡΑΚΗΣ, που περιήλθε στο Τουρκικό κράτος.

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

Το προικισμένο μορφολογικά έδαφος της Θράκης, συνδυαζόμενο με τα αξιόλογα ιστορικά μνημεία και τις ανατολικές επιρροές στον πολιτισμό της, συνθέτουν ένα σύνολο που είναι ικανό να "χορτάσει" τα μάτια του επισκέπτη.

Με μεγάλα ποτάμια όπως ο Νέστος και ο Έβρος, επιβλητικά όρη όπως αυτά της Ροδόπης, και με τόπους ιστορικούς όπως τα Άβδηρα και η Αρχαία Σαμοθράκη, αυτό το κομμάτι της Ελλάδας υπόσχεται πολλά.

Από τα μέρη που δεν πρέπει να παραληφθούν από τη λίστα των αξιοθέατων, είναι - εκτός από τα προαναφερθέντα - και: οι δυο σπηλιές στο Διδυμότειχο, ο βιότοπος (διεθνούς σημασίας) στο Δέλτα του ποταμού Έβρου, η γέφυρα του Έβρου, η Παλαιά αγορά της Ξάνθης με τις ανατολίτικες αποχρώσεις του, η διαδρομή μέσα από το εξαιρετικής ομορφιάς δάσος στα στενά του ποταμού Νέστου, τα μοναστήρια στο Παπίκιο όρος της Ροδόπης, και η λίστα μπορεί να συνεχιστεί για αρκετές ακόμη γραμμές...

ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ - ΣΠΟΡ - ΑΓΟΡΕΣ

Η Θράκη, χωρίς να διεκδικεί δάφνες άρτιας τουριστικής οργάνωσης και κοσμικότητας, παρέχει στον επισκέπτη αρκετά ενδιαφέροντα.

Στην Ξάνθη, την Κομοτηνή, την Αλεξανδρούπολη, και σε μικρότερη κλίμακα στις υπόλοιπες πόλεις, υπάρχουν Club, Bar, Restaurants, Κινηματογράφοι, και όλα τα απαραίτητα στους... νυχτόβιους. Από κει και πέρα, είναι γνωστό πως τα πανηγύρια οι τοπικές εκδηλώσεις κ.τ.λ. δε λείπουν από κανένα σημείο της Ελλάδας, ούτε φυσικά από τη Θράκη.

Όσον αφορά τις αθλητικές δραστηριότητες, δεν παρατηρούνται σοβαρές ελλείψεις αφού γήπεδα ποδοσφαίρου, μπάσκετ, τένις, βόλι, υπάρχουν σε όλες τις μεγάλες πόλεις, ενώ ειδικά η Αλεξανδρούπολη και η Κομοτηνή προσφέρουν και κάτι παραπάνω.

Στη μεν Αλεξανδρούπολη μπορεί κανείς να κάνει ιστιοπλοΐα, κωπηλασία στον τοπικό Ναυτικό Όμιλο, στη δε Κομοτηνή υπάρχει ένα υπερσύγχρονο κολυμβητήριο και δυνατότητα ορειβασίας στο όρος Λειβαδίτης (1200μ καταφύγιο). Και φυσικά πλήθος οργανωμένων και μη παραλιών, περιμένουν το καλοκαίρι να φιλοξενήσουν λουόμενους και σε κάποιες ιδιαίτερα τουριστικές περιοχές να τους προσφέρουν τα γνωστά θαλάσσια σπορ και παιχνίδια.

Τέλος, στον τομέα των αγορών η Θράκη εμφανίζεται πλήρης στα αστικά της κέντρα, ενώ οι παραδοσιακές αγορές βρώσιμων και μη ειδών εμφανίζονται ... απέραντες.

Μεταξωτά από το Σουφλί, κεντήματα, υφαντά, μπακίρια και ασημικά από τις παλαιές αγορές της Ξάνθης και της Κομοτηνής, είναι τα κυριότερα στη λίστα των μη αναλώσιμων ειδών.

Από κει και πέρα, αξίζει να μην παραλείψει κανείς να αγοράσει Παστουρμά, καβουρμά και γενικά τοπικά αλλαντικά, σουτζούκ - λουκούμ, σαραγλί, μπουρέκια, πολίτικα γλυκά, καριόκες, σορμά (έδεσμα του Διδυμότειχου), μυζήθρα και φυσικά να δοκιμάσει τις δεκάδες τοπικές σπεσιαλιτέ του κάθε μέρους, που σε συνδυασμό με το κλίμα θα προσθέσουν απόλαυση και ... κιλά σε κάθε καλοφαγά.

ΠΩΣ ΦΤΑΝΟΥΜΕ

Αεροπορικώς προς το αεροδρόμιο Αλεξανδρούπολης εκτελούνται πτήσεις τακτικά, και από κει, με λεωφορεία ΚΤΕΛ, υπάρχει πρόσβαση στην Κομοτηνή και την Ξάνθη.

Οδικώς υπάρχουν δρομολόγια ΚΤΕΛ προς Ξάνθη, Κομοτηνή, Αλεξανδρούπολη καθημερινά από Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Σιδηροδρομική γραμμή απευθείας για Θράκη δεν υπάρχει. Υπάρχουν όμως ανταποκρίσεις τραίνων από Θεσσαλονίκη για Ξάνθη, Αλεξανδρούπολη και Δράμα με τοπικά τρένα.

Φωτογραφίες
ΘΡΑΚΗ - ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ <!--1-->ΘΡΑΚΗ - ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΘΡΑΚΗ - ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ <!--1-->ΘΡΑΚΗ - ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΘΡΑΚΗ - ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ <!--1-->ΘΡΑΚΗ - ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ
Σχετικός Χάρτης
Κατάλογος Επιχειρήσεων
Κεντρικές Κατηγορίες
ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ - ΒΙΟΤΕΧΝΙΑ
ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ
ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ - ΑΓΟΡΑ
ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
Επιλογές Σελίδας
« Πίσω στην Αρχική | Print this page Εκτύπωση | Bookmark this page Προσθήκη στα Αγαπημένα | Αποστολή σε Φίλο | Questionnaire Ερωτηματολόγιο | Feedback Ενημέρωση Λάθους
URL URL: https://www.wiw.gr/...
Ειδησεογραφία
ΠΡΩΙΝΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ
ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ
ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ
ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ
ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ
ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ
ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ
ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ
ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ
ΑΣΙΑΤΙΚΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ
ΑΥΣΤΡΑΛΕΖΙΚΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ
ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ
ΞΕΝΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ
ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Διαφημιστικά
 
 
Κατάλογος Internet
ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ - ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ
e-Banking - ΤΡΑΠΕΖΙΚΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ
ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ON LINE ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ
ΈΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΝΑΠΤΥΞΗ - ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
ΚΡΑΤΟΣ - ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΡΧΕΣ
ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ
ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΑ
ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ
ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
ΑΓΟΡΕΣ & ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΕΣ
ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ
ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ
ΛΕΞΙΚΑ
ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ
ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ


« Home ^ TOP OF PAGE
  © 2006-2017 Who Is Who Group. All rights reserved. | Όροι Χρήσης | Δήλωση Απορρήτου | Επικοινωνία Created by Vistoweb