Change your language to English English | Change your language to Greek Greek | Bookmark this page Bookmark

ΔΗΜΟΣ ΚΙΛΚΙΣ

ΔΗΜΟΣ ΚΙΛΚΙΣ

ΔΗΜΟΣ ΚΙΛΚΙΣ


ΚΙΛΚΙΣ, 61100 ΝΟΜΟΣ ΚΙΛΚΙΣ
Tel: 23413-52100
Fax: 23413-52135
Web Site: http://www.kilkis.gr
 
ΔΗΜΟΣ ΚΙΛΚΙΣΔΗΜΟΣ ΚΙΛΚΙΣΔΗΜΟΣ ΚΙΛΚΙΣΔΗΜΟΣ ΚΙΛΚΙΣΔΗΜΟΣ ΚΙΛΚΙΣΔΗΜΟΣ ΚΙΛΚΙΣΔΗΜΟΣ ΚΙΛΚΙΣΔΗΜΟΣ ΚΙΛΚΙΣΔΗΜΟΣ ΚΙΛΚΙΣΔΗΜΟΣ ΚΙΛΚΙΣΔΗΜΟΣ ΚΙΛΚΙΣ

 

ΔΗΜΟΣ ΚΙΛΚΙΣ

 

Ο Δήμος Κιλκίς απέχει 48 χιλιόμετρα από την Θεσσαλονίκη, 66 χιλιόμετρα από το αεροδρόμιο "Μακεδονία" και 25 χιλιόμετρα από την ελληνοσκοπιανή μεθόριο. Καταλαμβάνει διοικητική έκταση 323,8 τετραγωνικών χιλιομέτρων και ο πληθυσμός του ανέρχεται σε 25.000 περίπου κατοίκους. Οι περισσότεροι κάτοικοι έχουν προσφυγική καταγωγή, από τις λεγόμενες "αλησμόνητες πατρίδες" του Πόντου, της Ανατολικής Θράκης, της Ανατολικής Ρωμυλίας και της Στρώμνιτσας. Το Κιλκίς είναι χτισμένο στους πρόποδες του λόφου του Αγίου Γεωργίου και είναι το διοικητικό (πρωτεύουσα του ομώνυμου Νομού), οικονομικό, εμπορικό και πολιτιστικό κέντρο της περιοχής. Μια σύγχρονη πόλη με μεγάλη κίνηση και οικοδομική δραστηριότητα, τράπεζες, πολλά εμπορικά καταστήματα και έντονη νυχτερινή ζωή.

 

Στην είσοδο της πόλης ξεχωρίζει ο λόφος του Ηρώου, στην κορυφή του οποίου βρίσκονται το Μνημείο των Πεσόντων της απελευθερωτικής μάχης του 1913 και το Πολεμικό Μουσείο .

 

Μέσα στην πόλη βρίσκεται το Αρχαιολογικό Μουσείο, όπου εκτίθενται σπάνια ευρήματα τα οποία χρονολογούνται από τη νεολιθική εποχή έως τα ρωμαϊκά χρόνια. Στην πρώτη αίθουσα του μουσείου εκτίθενται αντικείμενα της εποχής του σιδήρου όπως τεθροδόχα δοχεία, χάλκινα κοσμήματα και όπλα. Στη δεύτερη αίθουσα υπάρχουν γλυπτά , επιγραφές και επιτύμβιες στήλες των κλασικών, ελληνιστικών και ρωμαϊκών χρόνων. Επίσης στην αίθουσα αυτή υπάρχουν πήλινα ειδώλια, αγγεία και εξαίρετα κοσμήματα. Ξεχωριστή θέση ανάμεσα στα εκθέματα έχει ο κούρος του Ευρωπού. Το Αρχαιολογικό Μουσείο Κιλκίς λειτουργεί από το 1972 και σε αυτό βρίσκονται ευρήματα από τις ανασκαφές στην περιοχή του Κιλκίς αλλά και συλλογές ιδιωτών.

 

Στο λόφο του Αγίου Γεωργίου υπάρχει αμφιθέατρο, δημοτικό αναψυκτήριο, χώροι άθλησης & περιπάτου και το περίφημο Σπήλαιο και ο Ναός του Αγίου Γεωργίου. Ο Ναός που χτίστηκε πιθανότατα το 1830 είναι μια τρίκλιτη, ξυλόστεγη, βασιλική μεγάλων διαστάσεων, ενώ στο εσωτερικό του διασώζεται η αρχική διακόσμηση. Τα μορφολογικά στοιχεία και ο διάκοσμος του Αγίου Γεωργίου αποτελούν αντιπροσωπευτικά δείγματα εκκλησιαστικής αρχιτεκτονικής του 19ου στη Μακεδονία.

 

Στην βιομηχανική περιοχή Σταυροχωρίου, που λειτουργεί στα όρια του Δήμου, είναι εγκατεστημένες 35 περίπου βιομηχανίες και βιοτεχνίες, στις οποίες απασχολούνται περισσότεροι από 2.000 εργαζόμενοι.

   Στον Δήμο λειτουργούν τέσσερις δημοτικοί παιδικοί σταθμοί, δέκα τέσσερα νηπιαγωγεία, δέκα τρία δημοτικά σχολεία, τέσσερα γυμνάσια, δύο λύκεια, δύο τεχνικά επαγγελματικά εκπαιδευτήρια, ένα εκκλησιαστικό λύκειο, παράρτημα του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης, Κέντρο Τεχνικής Επαγγελματικής Κατάρτισης και Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης.

 

 

 

Κιλκίς η πόλη

 

Η πόλη του Κιλκίς έχει σήμερα σύμφωνα με την τελευταία απογραφή 19,500 κατοίκους. Ο πραγματικός όμως πληθυσμός της πόλης ξεπερνά τους 35,000 κατοίκους. Είναι χτισμένη γύρω από το λόφο του Αγίου Γεωργίου. Η μεγάλη ανάπτυξη της πόλης γίνεται μετά την Μικρασιατική  καταστροφή, όταν στην μικρή κωμόπολη των αρχών του 20ου αιώνα εγκαταστάθηκαν πολλοί Έλληνες πρόσφυγες από τον Πόντο, την Μικρά Ασία, την Στρώμνιτσα, την Στενήμαχο, και τη Ανατολική Θράκη.

   Το Κιλκίς στη διάρκεια του Α" Βαλκανικού πολέμου περνά  στην κατοχή του Βουλγαρικού στρατού. Η ιστορική πόλη απελευθερώνεται κατά τη διάρκεια του Β" Βαλκανικού πολέμου όταν ο Ελληνικός στρατός στις 21 Ιουνίου του 1913 ύστερα από μια φονικότατη μάχη (η 4η μάχη με τους περισσότερους νεκρούς μέσα στα όρια της ελληνικής επικράτειας) μπαίνει στην πόλη νικητής. Ο αριθμός των θυμάτων το τριήμερο που διήρκεσε η μάχη του Κιλκίς ξεπερνά τις 5,500. Η πόλη γίνεται πρωτεύουσα του Νομού το 1934.

 

 

 

 

 

Σπήλαιο Κιλκίς

 

Το Σπήλαιο βρίσκεται στο Λόφο του Αγίου Γεωργίου και αποτελεί το σημαντικότερο τουριστικό αξιοθέατο της πόλης. Ανακαλύφθηκε τυχαία γύρω στο 1925 τον λατόμο Γεώργιο Παυλίδη όταν κατά την εκτέλεση της λατομικής του εργασίας διάνοιξε την είσοδο του. Το 1960 έγινε η πρώτη χαρτογράφηση του από την τότε πρόεδρο της Ελληνικής Σπηλαιολογικής Εταιρείας (Ε.Σ.Ε.) την κα ?ννα Πετροχείλου, ενώ οι εργασίες αξιοποίησης του άρχισαν το 1977 με την επίβλεψη της ιδίας και κράτησαν έξι χρόνια.

 

 Το Σπήλαιο, άνοιξε για το κοινό το 1986. Το μήκος των διαδρομών του είναι 500 μέτρα και η έκταση του μαζί με τον δεύτερο όροφο υπερβαίνει τα 1.000 τ.μ Η θερμοκρασία του είναι σταθερή στους 15-17 βαθμούς Κελσίου όλο τον χρόνο και η υγρασία τoυ είναι 95%. Παρουσιάζει έναν πρωτότυπο σχηματισμό για τα Ελληνικά σπήλαια γιατί διαθέτει σύστημα διακλάσεων (σχισμών). Που σε παράλληλες και κάθετες διευθύνσεις έχουν  διανοιχτεί κατακόρυφα. "Έτσι παρουσιάζονται ψηλές οροφές και δαιδαλώδεις στενοί διάδρομοι. Οι ευρύχωροι θάλαμοι του είναι έξι, ενώ στους τοίχους, τις οροφές και τα δάπεδα του υπάρχει κάλυμμα με σταλακτιτικά στολίσματα και με μοναδικά στο είδος τους πέτρινα κοράλλια. Τα κοράλλια, οι λιθωματικές αυτές δημιουργίες είναι αποτέλεσμα τou τινάγματος και σκορπίσματος της σταγόνας του νερού καθώς πέφτει στο έδαφος. Δημιουργούνται σε κοιλώματα βράχων, εκεί όπου δεν υπάρχει ρεύμα αέρος.

Είναι από τα αξιολογώτερα της Ελλάδας και βρίσκεται στους πρόποδες του δεσπόζοντος την πόλη λόφου Αγίου Γεωργίου. Διαθέτει σπανιότατο διάκοσμο από κοραλλιογενες υλικό και πλήθος σταλακτιτών, σταλαγμιτών και συνθέσεων που του προσδίδουν ξεχωριστή ομορφιά.Επιπροσθέτως, παρουσιάζει επιστημονικό ενδιαφέρον τόσο λόγω ευρημάτων προϊστορικών περιόδων όσο και από ιατρικής πλευράς ως καταλληλο για θεραπεία αναπνευστικών παθήσεων.Για όλα αυτά αποτελεί πόλο έλξης χιλιάδων επισκεπτών κάθε χρόνο και συγκαταλέγεται στα σημαντικότερα αξιοθέατα του νομού Κιλκίς.

 

Η σταγόνα που ρέει από την οροφή του σπηλαίου εξατμίζεται ή πέφτει στο δάπεδο αφήνοντας ένα κρυστάλλινο δακτύλιο, με αποτέλεσμα να μεγαλώνει ο σταλακτίτης.

 

Η μικρή σταγόνα κρέμεται διστακτικά στην άκρη του σταλακτίτη. Λαμπυρίζει μερικές στιγμές στο αδύνατο πορτοκαλί φως κι ύστερα πέφτει. Ενώνεται κι αυτή με τόσες άλλες σταγόνες στην κρυστάλλινη λιμνούλα στο κοίλωμα του βράχου. Βαθιά μέσα στη γη, κάτω από το Λόφο του ?ι-Γιώργη, η φύση συνεχίζει να δακρύζει χιλιάδες , εκατομμύρια χρόνια τώρα.Κι αυτά τα διαμαντένια δάκρυα μεταμορφώνονται αργά σε σταλακτίτες, σταλαγμίτες, τοίχους κοραλλένιους, σχήματα απίθανα, εξωπραγματικά.

 

Ο σταλακτιτικός ή σταλαγμιτικός διάκοσμος του σπηλαίου σχηματίζει μερικές φορές φόρμες που μοιάζουν με πρόσωπα, ζώα, φυτά ή άλλα αντικείμενα.Τότε η φαντασία δίνει διάφορες ονομασίες όπως ο "Ερωδιός" κάτω ή ο "Βούδας πάνω.

 

Το Σπήλαιο του Κιλκίς παρουσιάζει μεγάλο παλαιοντολογικό ενδιαφέρον. Βρέθηκαν πάνω από 300 δείγματα απολιθωμένων οστών ζώων σε πολύ καλή κατάσταση διατήρησης μελέτη αυτών των οστών έδειξε την παρουσία της στικτής ύαινας(Crocuta crocuta spelaea GOLDFUSS), της αλεπούς(Vulpes vulpes L.), της μεγαλόσωμης νυφίτσας (Mustela Putorius robusta NEWTON), του άγριου βοδιού (Bos primigenius BOJANUS), του μικρόσωμου άγριου άλογου (Equus hydruntius REGALIA), του μεγαλόσωμου αλόγου (Equus caballus cf.germanicus), του γιγαντιαίου ελαφιού (Megaceros sp.) και του κόκκινου ελαφιού (Cervus elaphus L.). Αξιοσημείωτη είναι και η παρουσία απολιθωμένων δοντιών και οστών που ανήκουν σε μικροθηλαστικά (τρωκτικά). Η ηλικία της πανίδας τοποθετείται στο Ανώτερο Πλειοστόκαινο (10-100,000 χρόνια πριν από σήμερα). Το παλαιοπεριβάλλον ήταν λειβαδικό με θάμνους και το παλαιοκλίμα μάλλον θερμό. Οι ύαινες κατοικούσαν στη σπηλιά, ενώ τα φυτοφάγα ζώα είτε βρέθηκαν τυχαία είτε αποτελούσαν την κύρια τροφή των σαρκοφάγων ζώων.

 

Απολιθωμένα οστά, γνάθοι και δόντια της στικτής ύαινας (Crocuta crocuta spelaea) του σπηλαίου Αγίου Γεωργίου Κιλκίς. Στην Ελλάδα εμφανίστηκε περίπου πριν 15.000χρόνια.

 

ΣΠΗΛΑΙΟ ΚΙΛΚΙΣ ΚΑΙ ΣΠΗΛΑΙΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

 

Μετά από μελέτη το σπήλαιο του Κιλκίς αναδείχθηκε ότι είναι ιδανικό και συγκεντρώνει όλες τις προϋποθέσεις σαν Σπηλαιοθεραπευτκό κέντρο. Η Σπηλαιοθεραπεία μπορεί να έχει ευεργετική επίδραση :

 

Σε περιπτώσεις χρόνιων ασθενειών του αναπνευστικού συστήματος (ΑΣΘΜΑ) με ιδιαίτερα καλά αποτελέσματα στα παιδιά.

Στην θεραπεία δερματικών ασθενειών που προέρχονται από μόλυνση αλλεργικής μορφής.

Στη γενική αναζωογόνηση του ανθρώπινου οργανισμού.

Σ´ αυτά βοηθούν οι πολύ καλές συνθήκες θερμοκρασίας και υγρασίας, η ανυπαρξία όζοντος και σκόνης, η χαμηλή ή μηδενική ύπαρξη μικροοργανισμών και τέλος η παρουσία όξινου περιβάλλοντος, ασβαστίου, μαγνησίου και μιας σειράς άλλων φυσικών και χημικών παραγόντων.

 

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΣΠΗΛΑΙΟΥ

 

Το σπήλαιο του Αγίου Γεωργίου διαθέτει ένα σύστημα διακλαδώσεων(σχισμών), που έχουν διανοιχθεί κατακόρυφα, σε παράλληλες και κάθετες κατευθύνσεις. Έτσι δημιουργούν πλατείς ή στενούς διαδρόμους,δαιδαλώδεις,με ψηλές οροφές, σε εκατοντάδες μέτρα μήκος και αξιόλογα σταλακτικά στολίσματα.Διαθέτει ακόμη και δεύτερο όροφο, που διανοίγεται σε 6 μέτρα ψηλότερα από το κύριο σπήλαιο, με διαφορετική διάνοιξη κοιλωμάτων.Οι διαδοχικοί και ευρύχωροι θάλαμοί του έχουν διάκοσμο μοναδικό στο είδος του, "τα κοραλλένια διαμερίσματα", "ο διάδρομος των καταρρακτών", "ο κρυφός θησαυρός", "ο ενδιάμεσος διάδρομος","ο παραλληλος δρόμος", "η σπονδυλική στήλη", "το τρίστρατο", "ο βωμός του Αγίου-Γεωργίου", "ο διάδρομος των διακλάσεων", "ο πρόναος","ο ναός", "η φάτνη"," τα κοραλλένια διαμερίσματα", "ο γολγοθάς", "ο θάλαμος των κοραλλίων", και ο "ανθόκηπος"..

 

Πληροφορίες για τη λειτουργία του παρέχονται στα τηλέφωνα 23410-20054 και 23413-52102 .

 

 

 

 

 

 

Αρχαιολογικοί Χώροι

 

  Στα νοτιοανατολικά του πολεοδομικού συγκροτήματος του Κιλκίς βρίσκεται το Παλαιό Γυναικόκαστρο. Εκεί σε έναν λόφο, κοντά στο χωριό βρίσκεται το ομώνυμο κάστρο. Χτίστηκε από τον αυτοκράτορα Ανδρόνικο Γ΄ Παλαιολόγο (1328 - 1341) για να ενισχύσει την άμυνα της Θεσσαλονίκης από τις επιδρομές που πραγματοποιούνταν από το Βορρά. Ονομάστηκε έτσι γιατί ήταν τόσο καλά οχυρωμένο και ασφαλές ώστε θα μπορούσαν να το υπερασπιστούν ακόμη και γυναίκες.

 

 Νότια της πόλης του Κιλκίς και κοντά στο Γαλλικό ποταμό, στην περιοχή της Κολχίδας, έχει ανακαλυφθεί παλαιοχριστιανικός οικισμός και μέρη τρίκλιτης παλαιοχριστιανικής βασιλικής του 5ου αιώνα στην οποία διατηρούνται ίχνη από βυζαντινές τοιχογραφίες του 12ου αιώνα.

 

 

 

 

 

Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου και Παντομίμας Κιλκίς

 

   Τα εννέα χρόνια δημιουργικής παρουσίας φτάνει αισίως το Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου και Παντομίμας του Δήμου Κιλκίς. Η γιορτή που φέρνει κούκλες, μαριονέτες, ηθοποιούς, ιστορίες και μουσικές από όλο τον κόσμο στην πόλη του Κιλκίς, πραγματοποιείται  και φέτος από 29/9/2007 έως 7/10/2007, με τη με συμμετοχές από Ουγγαρία, Ιταλία, Τσεχία, Γερμανία Γαλλία, Ισπανία, Ελλάδα, Βουλγαρία, Σερβία και πολλές ακόμα χώρες!

 

Πρόκειται για μια εκδήλωση μοναδική στην Eλλάδα που διοργανώνεται από το Δήμο Kιλκίς υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού.

   Εκτός από τις παραστάσεις βέβαια, το φεστιβάλ περιλαμβάνει εργαστήρια, παράλληλες εκδηλώσεις ακόμη και παραστάσεις δρόμου συνθέτοντας μία γιορτή που έχει αγκαλιάσει η τοπική κοινωνία.

    Ο σχεδιασμός και η υλοποίηση του προγράμματος του Φεστιβάλ έχει σαν αφετηρία το κουκλοθέατρο και την παντομίμα, δύο μορφές τέχνης αλλά και παιχνιδιού, διαδεδομένες σε όλες τις χώρες του κόσμου. Στο πέρασμα του χρόνου οι τεχνικές του κουκλοθέατρου και της παντομίμας συνεχίζουν να εξελίσσονται και να μεταφέρουν μηνύματα με τρόπο ανάλαφρο και διασκεδαστικό και συνάμα αλληγορικό και διδακτικό.

 

    Η όλη παρουσίαση έχει ως στόχο την προώθηση των τεχνικών του κουκλοθέατρου και της παντομίμας, αλλά και την μεταφορά μηνυμάτων από γενιά σε γενιά, υπογραμμίζοντας παράλληλα τα κοινά σημεία αναφοράς των λαών. Για το λόγο αυτό άλλωστε οργανώνονται εκπαιδευτικά προγράμματα για εκπαιδευτικούς, ηθοποιούς και σπουδαστές ενώ παράλληλα φιλοξενούνται παραστάσεις που αναδεικνύουν την ποικιλία των τεχνικών και των εκφραστικών μέσων των καλλιτεχνών.

 

  Για  επιπλέον πληροφορίες, για  το  αναλυτικό πρόγραμμα  των  παραστάσεων  και  τις  παράλληλες  εκδηλώσεις  του  Φεστιβάλ  Κουκλοθεάτρου, καθώς και για φωτογραφικό υλικό (υπάρχει η δυνατότητα να κατεβάσετε σε υψηλή ανάλυση) μπορείτε να επισκεφθείτε  την  ιστοσελίδα μας : www.kilkis-festival.gr

 

Τηλέφωνα για πληροφορίες:

Xουάνχο Kοράλες, Kαλλιτεχνικός Διευθυντής: 6974036962

 Και 23413-52102

 

 

 

 

 

Συνεδριακό Κέντρο Κιλκίς

 

    Το συνεδριακό κέντρο της πόλης είναι ένα σύγχρονο κτίριο πολλαπλών χρήσεων καθώς σε αυτό φιλοξενούνται πλέον εκτός από συνέδρια, ποικίλες πολιτιστικές εκδηλώσεις λόγου, μουσικής, θεάτρου κλπ. Διαθέτει 240 καθίσματα ανατομικά με αναλόγια γραφής για τις ανάγκες των συνέδρων όταν χρειάζεται. Η σκηνή έχει εμβαδόν 130 τ.μ. περίπου και η κίνηση των σκηνικών και του φωτισμού γίνεται με ηλεκτροκίνηση.

     Το δάπεδο της σκηνής κατασκευάστηκε από πεύκη είναι αντικραδασμικό και απορροφά τους τριγμούς κατά τη διάρκεια της χρήσης του.

Το ακουστικό κέλυφος της αίθουσας έχει κατασκευαστεί με ανακλαστική ψευδοροφή ενώ στην ακουστική μελέτη έχουν συμπεριληφθεί και τα περιμετρικά τοιχώματα.

    Το συνεδριακό κέντρο του δήμου Κιλκίς διαθέτει φουαγιέ, μπαρ, καμαρίνια για τους καλλιτέχνες και χώρους γραφείων για τη γραμματειακή και διοικητική υποστήριξη.

   Ο χώρος έχει εξοπλιστεί με σύστημα κλιματισμού και πυρασφάλειας ενώ για τις ανάγκες των συνεδρίων έχουν κατασκευαστεί 4 καμπίνες μεταφραστών.

   Το έργο χρηματοδοτήθηκε από το ΕΠΤΑ (Ειδικό Πρόγραμμα Τοπική Αυτοδιοίκησης) το πρόγραμμα Leader, αλλά και με κονδύλια Σ.Α.Τ.Α. (Συλλογική Απόφαση Τοπικής Αυτοδιοίκησης) για την ολοκλήρωση και τον πλήρη εξοπλισμό του έργου δαπανήθηκαν 900.000 ?.

 

Πληροφορίες στο τηλέφωνο: 23413-52102, φαξ: 23413-52150

 

 

 

 

 

Χρήσιμα Τηλέφωνα Κιλκίς

 

Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς:23410-38400

 

Αρχαιολογικό Μουσείο Κιλκίς

Ουτσκούνη & ρεγκούκου γωνία

τηλέφωνο:23410-22477

 

Πολεμικό Μουσείο Κιλκίς

Λόφος Ηρώων

τηλέφωνο:23410-22748

 

Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κιλκίς

Πλατεία Δημαρχείου

τηλέφωνα:23410-39161, 76338

www.infolibraries.gr/kilkis

 

Βιβλιοθήκη ΤΕΔΚ Κιλκίς

Λέκκα 1, 611 00 Κιλκίς

τηλέφωνα:23410-27415, 26677

 

ΚΕΠ: Κιλκίς:23410-77040

 

ΔΟΥ Κιλκίς 23410-23093

 

ΙΚΑ:23410-22785

 

ΔΕΥΑΚ:23410-29330

 

Πυροσβεστική:199

 

?μεση Δράση:100

 

ΟΣΕ ΚΙΛΚΙΣ τηλ: 23410-28585 και 1110

 

 

ΚΤΕΛ Κιλκίς τηλ: 23410-22311

ΚΤΕΛ Κιλκίς ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ τηλ: 2310-595433
ΚΤΕΛ Κιλκίς ΑΘΗΝΩΝ (ΚΗΦΙΣΣΟΣ) τηλ: 210-5129403

 

Ραδιο-ταξί:23410-29800

 

 

 

Ο Καιρός στο Κιλκίς

 

http://www.meteo.gr/stations/kilkis/

 

 

 

Χιλιομετρικές αποστάσεις πόλεων από το Κιλκίς

 

Αγρίνιο_ _456

Αθήνα_ _544

Αλεξανδρούπολη_ _369

?μφισσα_ _402

?ρτα_ _469

Βέροια_ _104

Βόλος_ _246

Γρεβενά_ _219

Δράμα_ _173

Έδεσσα_ _103

Ηγουμενίτσα_ _482

Θεσσαλονίκη_ _49

Ιωάννινα_ _392

Καβάλα_ _192

Καλαμάτα_ _745

Καρδίτσα_ _240

Καρπενήσι_ _340

Καστοριά_ _211

Κατερίνη_ _101

Κοζάνη_ _165

Κομοτηνή_ _303

Κόρινθος_ _-574

Λαμία_ _333

Λάρισα_ _-183

Λειβαδιά_ _424

Ναύπλιο_ _626

Ξάνθη_ _247

Πάτρα_ _518

Πολύγυρος_ _103

Πρέβεζα_ _499

Πύργος_ _614

Σέρρες_ _103

Σπάρτη_ _715

Τρίκαλα_ _244

Τρίπολη_ _654

Φλώρινα_ _173

Χαλκίδα_ _492

 

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ » ΟΤΑ - ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ » ΔΗΜΟΙ


id: 23488

URL URL: https://www.wiw.gr:443/greek/kilkis_municipality_of_kilkis/
ΑΝ ΚΑΠΟΙΟ ΑΠΟ ΤΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ, ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ.