wiw.gr | Παρασκευή, 24 Μαΐου 2024 ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ | ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΚΑΡΙΕΡΑΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

www.wiw.gr
 
Language: Change your language to English | Change your language to Greek
 

ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ & ΕΥΒΟΙΑ
ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΝΟΜΟΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ
ΝΟΜΟΣ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΝΟΜΟΣ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ
ΝΟΜΟΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
ΝΟΜΟΣ ΦΩΚΙΔΑΣ
ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ - ΥΠΟΛΟΙΠΟ
Ατζέντα
Περισσότερα...
Κεντρικές Κατηγορίες
ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ - ΒΙΟΤΕΧΝΙΑ
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ - ΑΓΟΡΑ
ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ
ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
Διαφημιστικά
 

 

 

 

 

 

 
Πληροφορίες Περιοχών
ΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟΣ
ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
ΕΠΤΑΝΗΣΑ
ΗΠΕΙΡΟΣ
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
ΘΡΑΚΗ - ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ
ΚΡΗΤΗ
ΚΥΚΛΑΔΕΣ
ΚΥΠΡΟΣ
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - ΘΑΣΟΣ
ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
ΣΠΟΡΑΔΕΣ
ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ & ΕΥΒΟΙΑ
Χρήσιμες Πληροφορίες
Για ταξιδιώτες
Χρήσιμα Τηλέφωνα
ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ
ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ
ΡΑΔΙΟ - ΤΑΞΙ ΑΘΗΝΩΝ
ΡΑΔΙΟ - ΤΑΞΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Η Εταιρεία
H Εταιρεία μας
Εκδόσεις
Υπηρεσίες
Νομικά
Επικοινωνία
Τιμοκατάλογος
Βρίσκεστε εδώ: Who Is Who » Πληροφορίες Περιοχών » ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ & ΕΥΒΟΙΑ
Αναζήτηση - Επιλέξτε ένα από τα tabs και συμπληρώστε τα πεδία που σας ενδιαφέρουν
Γρήγορη Αναζήτηση
  Τομέας Αναζήτησης:

 
Λέξεις Κλειδιά:

π.χ. Επωνυμία Επιχείρησης ή τ.κ 17653 ή περιοχή Αττική στον τομέα Κατάλογος Επιχειρήσεων & O.T.A.
 
Αναλ. Επιχειρήσεων & OTA
Αναλυτική Ξενοδοχείων
Αναλυτική Διασκέδασης

ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ

Πληροφορίες | Φωτογραφίες | Χάρτης

ΓΕΝΙΚΑ

Οι νομοί Αιτωλοακαρνανίας, Βοιωτίας, Ευρυτανίας, Φθιώτιδας και Φωκίδας, αποτελούν μαζί με την Αττική, ένα πολύ όμορφο, ιστορικό και πολύμορφο κομμάτι της Ελληνικής Επικράτειας.

Μέσα στη Στερεά, θα βρει κανείς ορεινά, παραλίες, πεδιάδες, λίμνες και κάποιες περιοχές με αξιόλογο τουρισμό ή με δυνατότητες να αποκτήσουν αξιόλογο τουρισμό...

ΙΣΤΟΡΙΑ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Από πολύ νωρίς η Στερεά, έγινε περιοχή διέλευσης μετακινούμενων "φύλων" (πληθυσμών).

Από τα Προϊστορικά, λοιπόν, χρόνια το διαμέρισμα αυτό γνώρισε την κατοίκηση, αποκτώντας σιγά-σιγά σύνδεση με μυθικά γεγονότα και πρόσωπα (Ηρακλής, Απόλλων, Κάδμος κ.α.).

Στα Μυκηναϊκά χρόνια, αναδείχθηκαν πόλεις - αξιόλογα κέντρα - όπως η Θήβα κι ο Ορχομενός, ενώ αρκετές πόλεις συμμετείχαν στους Τρωικούς πολέμους.

Από τον 9ο αι.π.Χ. στη Στερεά άρχισαν να δημιουργούνται ομοσπονδίες πόλεων που αργότερα συγκρούστηκαν στους λεγόμενους "Ιερούς πολέμους" (6ος αι.π.Χ.) για τον έλεγχο του Ιερού των Δελφών και για άλλα σημαντικά συμφέροντα της εποχής. Εν μέσω αλλά και κατόπιν των πολέμων αυτών κάποιες περιοχές ήκμασαν ιδρύοντας μάλιστα και αποικίες. Οι δυνάμεις της Στερεάς επίσης, βοήθησαν αργότερα στην απόκρουση των επεκτατικών Περσών, με σημαντικότατες μάχες (Πλαταιές, Θερμοπύλες κ.α.) που έγιναν στα εδάφη τους.

Συμμετοχή είχαν οι Στερεοελλαδίτικες πόλεις και στον Πελοποννησιακές πόλεμο πριν η Θήβα (4ος αι.π.Χ.) γίνει για λίγο μια από τις πόλεις - υπερδυνάμεις του Ελληνικού χώρου.

Οι εσωτερικές διαμάχες όμως για τον έλεγχο σημαντικών θέσεων δεν σταματούσαν, κι έτσι επήλθε παρακμή που κορυφώθηκε στα Ρωμαϊκά χρόνια.

Αντίθετα στα Βυζαντινά χρόνια κάποιες περιοχές βγήκαν από το τέλμα, ενώ αξιόλογα μνημεία οικοδομήθηκαν. Ορισμένα από τα κρατίδια που δημιουργήθηκαν στα αμέσως κατοπινά χρόνια (Φραγκοκρατία), άκμασαν σημαντικά η ακμή όμως αυτή αναχαιτίστηκε από τις Τουρκοβενετικές συγκρούσεις που συχνά συνοδεύονταν από λεηλασίες.

Έτσι, η Στερεά έπεσε γρήγορα στα χέρια των Τούρκων (1572) στα οποία παρέμεινε ως την επανάσταση του 1821, όπου η "Ρούμελη" (όπως αλλιώς λέγεται η Στερεά) πρόσφερε πολλά σε έμψυχο και υλικό δυναμικό. Έγινε κομμάτι του επίσημου Ελληνικού κράτους το 1832.

Τέλος, η περιοχή δοκιμάστηκε σκληρά κατά τη διάρκεια του Β" παγκοσμίου πολέμου προβάλλοντας σθεναρή αντίσταση. Σημαντική επίσης ήταν η προσφορά του διαμερίσματος, σε σημαντικές προσωπικότητες της πολιτικής, της ποίησης και των τεχνών.

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

Τι να πει κανείς για τα αξιοθέατα μιας περιοχής με έκταση χιλιάδων τ.χλμ., με τέτοια ιστορία και με τέτοια "Προίκα" από τη φύση. Ορεινές ομορφιές, παραλίες, λίμνες, κοιλάδες, δάση, σπήλαια, δένουν γοητευτικά με τις όμορφες πόλεις, τα αρχαία ερείπια, τα βυζαντινά, τα μεσαιωνικά και τα σύγχρονα μνημεία που σώζονται. Όλ" αυτά μαζί με τα γεφύρια, τα μοναστήρια, τις ονειρικές διαδρομές και τα άφθονα τρεχούμενα νερά, κάνουν την Στερεά ιδανική για φυσιολάτρες και περιηγητικούς επισκέπτες.

ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ - ΣΠΟΡ - ΑΓΟΡΕΣ

Όπως αναφέρεται και στην στήλη "ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ", η Στερεά ενδείκνυται για περιηγητικούς και φυσιολάτρες επισκέπτες. Έτσι, δεν διαπρέπει στον τομέα της διασκέδασης, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι πόλεις σαν τη Θήβα, τη Λιβαδειά, τη Λαμία και άλλες, η θέρετρα σαν την "χιονοδρομική" Αράχοβα και την τουριστική Ναύπακτο, δεν διαθέτουν Clubs, Bars, εστιατόρια, ταβέρνες, καφετέριες και άλλους τόπους ψυχαγωγίας.

Τα ίδια ισχύουν και για τις αγορές, που στις μεγάλες πόλεις είναι αξιοπρεπέστατες ενώ και σε μικρότερους τουριστικούς οικισμούς φτάνει στα όρια της επάρκειας.

Κατά γενική ομολογία, ικανοποίηση εμπνέουν και το οδικό δίκτυο και οι εσωτερικές συγκοινωνίες του διαμερίσματος - το πρώτο όχι τόσο για την ασφάλεια και την αμεσότητα του, αλλά για τις "ιδανικές" διαδρομές που προσφέρει και την καλή δικτύωσή του. Πρόβλημα δεν αντιμετωπίζεται ούτε στις αθλητικές εγκαταστάσεις, όπου τα 3 χιονοδρομικά κέντρα (Παρνασσός, Τυμφρηστός), τα πολλά ορειβατικά καταφύγια, οι ξενοδοχειακές και κρατικές - δημοτικές αθλητικές εγκαταστάσεις πόλεων και κωμοπόλεων και η πληθώρα επιλογών γύρω από το κυνήγι, το ψάρεμα και τα θαλάσσια σπορ, δεν θα αφήσουν σοβαρά παραπονεμένους τους επισκέπτες.

Όσο για τις τοπικές εκδηλώσεις, τις τοπικές αγορές και τις τοπικές "σπεσιαλιτέ" κάθε νομού, αυτές ίσως αποτελούν μερικά από τα "ατού" της Στερεάς μια και οι μεν πρώτες είναι πολλές, ιδιαίτερα "ατόφιες" και φιλόξενες, οι δε τρίτες μένουν αξέχαστες στον... ουρανίσκο των καλοφαγάδων.

Κι αν η γενικότερη τουριστική οργάνωση (με εξαίρεση κάποιες περιοχές - θέρετρα) δεν είναι στα επίπεδα που θα έπρεπε, η Στερεά συγχωρείται λόγω...ομορφιάς και γνησιότητας.

Φωτογραφίες
ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ & ΕΥΒΟΙΑ <!--1-->ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ & ΕΥΒΟΙΑ <!--1-->ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ & ΕΥΒΟΙΑ <!--1-->ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ & ΕΥΒΟΙΑ <!--1-->ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ
ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ & ΕΥΒΟΙΑ <!--1-->ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ
Σχετικός Χάρτης
Κατάλογος Επιχειρήσεων
Κεντρικές Κατηγορίες
ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ - ΒΙΟΤΕΧΝΙΑ
ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ
ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ - ΑΓΟΡΑ
ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
Επιλογές Σελίδας
« Πίσω στην Αρχική | Print this page Εκτύπωση | Bookmark this page Προσθήκη στα Αγαπημένα | Αποστολή σε Φίλο | Questionnaire Ερωτηματολόγιο | Feedback Ενημέρωση Λάθους
URL URL: https://www.wiw.gr/...
Ειδησεογραφία
ΠΡΩΙΝΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ
ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ
ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ
ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ
ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ
ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ
ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ
ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ
ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ
ΑΣΙΑΤΙΚΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ
ΑΥΣΤΡΑΛΕΖΙΚΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ
ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ
ΞΕΝΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ
ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Διαφημιστικά
 
 
Κατάλογος Internet
ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ - ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ
e-Banking - ΤΡΑΠΕΖΙΚΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ
ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ON LINE ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ
ΈΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΝΑΠΤΥΞΗ - ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
ΚΡΑΤΟΣ - ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΡΧΕΣ
ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ
ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΑ
ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ
ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
ΑΓΟΡΕΣ & ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΕΣ
ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ
ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ
ΛΕΞΙΚΑ
ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ
ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ


« Home ^ TOP OF PAGE
  © 2006-2017 Who Is Who Group. All rights reserved. | Όροι Χρήσης | Δήλωση Απορρήτου | Επικοινωνία Created by Vistoweb