wiw.gr | Πέμπτη, 8 Ιουνίου 2023 ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ | ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΚΑΡΙΕΡΑΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

www.wiw.gr
 
Language: Change your language to English | Change your language to Greek
 

ΚΡΗΤΗ
ΚΡΗΤΗ
ΝΟΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
ΝΟΜΟΣ ΛΑΣΙΘΙΟΥ
ΝΟΜΟΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ
ΝΟΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ
Ατζέντα
Περισσότερα...
Κεντρικές Κατηγορίες
ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ - ΒΙΟΤΕΧΝΙΑ
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ - ΑΓΟΡΑ
ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ
ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
Θυμήσου
Σήμερα γιορτάζουν:
Καλλιόπη
Διαφημιστικά
 

 

 

 

 

 

 
Πληροφορίες Περιοχών
ΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟΣ
ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
ΕΠΤΑΝΗΣΑ
ΗΠΕΙΡΟΣ
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
ΘΡΑΚΗ - ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ
ΚΡΗΤΗ
ΚΥΚΛΑΔΕΣ
ΚΥΠΡΟΣ
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - ΘΑΣΟΣ
ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
ΣΠΟΡΑΔΕΣ
ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ & ΕΥΒΟΙΑ
Χρήσιμες Πληροφορίες
Για ταξιδιώτες
Χρήσιμα Τηλέφωνα
ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ
ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ
ΡΑΔΙΟ - ΤΑΞΙ ΑΘΗΝΩΝ
ΡΑΔΙΟ - ΤΑΞΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Η Εταιρεία
H Εταιρεία μας
Εκδόσεις
Υπηρεσίες
Νομικά
Επικοινωνία
Τιμοκατάλογος
Βρίσκεστε εδώ: Who Is Who » Πληροφορίες Περιοχών » ΚΡΗΤΗ
Αναζήτηση - Επιλέξτε ένα από τα tabs και συμπληρώστε τα πεδία που σας ενδιαφέρουν
Γρήγορη Αναζήτηση
  Τομέας Αναζήτησης:

 
Λέξεις Κλειδιά:

π.χ. Επωνυμία Επιχείρησης ή τ.κ 17653 ή περιοχή Αττική στον τομέα Κατάλογος Επιχειρήσεων & O.T.A.
 
Αναλ. Επιχειρήσεων & OTA
Αναλυτική Ξενοδοχείων
Αναλυτική Διασκέδασης

ΝΟΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Πληροφορίες | Φωτογραφίες | Χάρτης

 

Ηράκλειο

Το λίκνο του Μινωικού πολιτισμού

 

Ο νομός Ηρακλείου είναι ο πιο πυκνοκατοικημένος νομός της Κρήτης, με απίστευτες φυσικές ομορφιές. Οι μεγάλες αντιθέσεις των τοπίων, οι υπέροχες και διαφορετικές παραλίες, οι απέραντες καλλιεργήσιμες εκτάσεις γης, οι παγκοσμίως αναγνωρισμένοι σε σπουδαιότητα αρχαιολογικοί του θησαυροί, συνθέτουν το φυσικό μεγαλείο του νομού.  Το φυσικό κρητικό περιβάλλον, και οι  ιδιαίτερες κλιματολογικές συνθήκες που ευνοούν την ανάπτυξη του τόπου,  καθιστούν το νομό Ηρακλείου ως τον πιο ανεπτυγμένο οικονομικά νομό στην Κρήτη.

 

Ιστορία

Το ταξίδι του νομού Ηρακλείου ξεκινάει από την ελληνική μυθολογία. Στο σπήλαιο του Ιδαίου Άντρου μεγάλωσε ο Δίας και από τότε η Κρήτη αποτέλεσε τον αγαπημένο του τόπο. Μαζί με την αγαπημένη του Ευρώπη στο τόπο αυτό γεννούν τον καρπό του έρωτά τους, τον Μίνωα, ιδρυτή του σπουδαιότερου πολιτισμού. Ο μινωικός πολιτισμός έχει σημαδέψει την ιστορία της Κρήτης αλλά και ολόκληρης της Ευρώπης καθώς θεωρείται ο πυρήνας για τους μετέπειτα πολιτισμούς. Οι τέχνες, το εμπόριο και η ναυτιλία ανθίζουν. Ο τρόπος διακυβέρνησης των μεγάλων πόλεων, Κνωσός, Φαιστός και τα Μάλλια, είναι πρότυπος και αποτελεί το επίκεντρο του αρχαίου κόσμου. Κατά τα χρόνια της βυζαντινής περιόδου ο χριστιανισμός απλώνεται σε ολόκληρο το νησί με βάση την πόλη του Ηρακλείου. Η πόλη γίνεται η πρωτεύουσα του νομού και μετατρέπεται σε μια ισχυρή πόλη. Κατά την περίοδο της Ενετοκρατίας ο νομός γνωρίζει εκπληκτική άνθηση τόσο οικονομική όσο και πνευματική. Την εποχή εκείνη κτίζεται και το περίφημο  Φρούριο Κουλές, γεννιέται ο Δομίνικος Θεοτοκόπουλος και συγγράφεται ο Ερωτόκριτος του Βινσέντζου Κορνάρου.

Την περίοδο της τουρκοκρατίας οι αγώνες είναι σκληροί και ο νομός καταφέρνει χάρη των κατοίκων του να διατηρήσει αναλλοίωτο τον χαρακτήρα και τη λεβεντιά του.

 

Αρχαιολογικοί Χώροι

Κνωσός: το σπουδαιότερο και σημαντικότερο κέντρο του μινωικού πολιτισμού. Το ανάκτορό της είναι το σημαντικότερο μινωικό ανάκτορο. Ήταν η κατοικία του βασιλιά Μίνωα, και αποτελείται από πολλά κτίρια. Η αίθουσα του θρόνου με τον πέτρινο θρόνο του βασιλιά και η ξακουστή τοιχογραφία με τα δελφίνια σώζονται ως σήμερα σε άριστη κατάσταση.

Φαιστός: η σημαντικότερη μινωική  πόλη της νότιας Κρήτης που βρίσκεται στην πεδιάδα της Μεσσαράς. Κατά τη μινωική εποχή η πόλη αναπτύχθηκε και μετά έπεσε σε παρακμή γεγονός που μαρτυρούν τα ευρήματα. Τα βασιλικά διαμερίσματα, τα εργαστήρια, οι αποθήκες και το ανάκτορο είναι χώροι που αξίζουν περιπλάνησης.

Γόρτυνα: μια σπουδαία Μινωική πόλη που αποτέλεσε την πρώτη πρωτεύουσα της Κρήτης την ρωμαϊκή περίοδο. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι ήταν η πρώτη πόλη που κήρυξε τον χριστιανισμό ο Απόστολος Τίτος. Αξιόλογα σημεία επίσκεψης είναι τα ερείπια του Αρχαίου Ωδείου, η Ακρόπολη της πόλης, ο ναός του Απόστολου Τίτου και ο ναός του Απόλλωνα.

 

Μουσεία

Στο  Αρχαιολογικό Μουσείο στην πόλη του Ηρακλείου μπορεί κανείς να θαυμάσει ευρήματα που προέρχονται από διαφορετικές χρονικές περιόδους και από διαφορετικά σημεία της Κρήτης καθώς και θησαυρούς από το ανάκτορο της Κνωσού, της Φαιστού και άλλων σημαντικών πόλεων.

Στο Μουσείο Μάχης της Κρήτης και Εθνικής Αντίστασης  μπορεί ο επισκέπτης να δει συγκεντρωμένα κειμήλια από την ένδοξη περίοδο για την ιστορία του τόπου 1941-1945.

Στο χωριό Βάρβαροι ή Μυρτιά, από το οποίο καταγόταν ο Νίκος Καζαντζάκης, βρίσκεται το ομώνυμο μουσείο. Εκεί στεγάζεται το αρχείο Τύπου του συγγραφέα το τηλεοπτικό και θεατρικό υλικό του, καθώς και προσωπικά του  είδη.

 

Τόποι

Η πόλη του Ηρακλείου είναι μια πολυσύνθετη πρωτεύουσα. Συνδυάζει το παραδοσιακό με το μοντέρνο, το παλιό με το νέο στοιχείο με έναν μοναδικό τρόπο.

Το βενετσιάνικο λιμάνι, με το φρούριο Κουλές στην είσοδό του, η πλατεία με την Κρήνη Μοροζίνι, τα φημισμένα Λιοντάρια, αποτελούν αξιοθέατα της πόλης.

Το χωριό Ζαρός στους πρόποδες του Ψηλορείτη είναι ένα από τα ωραιότερα του νομού. Η πηγή Βότομος και η τεχνητή λίμνη είναι σημεία μοναδικής ομορφιάς.

Το Τυμπάκι στη νότια πλευρά του νομού είναι το μεγαλύτερο αγροτικό κέντρο του νησιού. Η περιοχή είναι καλυμμένη με απέραντες εκτάσεις από θερμοκήπια. Εκεί  βρίσκεται ο παραθαλάσσιος οικισμός Κόκκινος Πύργος, που διαθέτει μια υπέροχη αμμουδιά.

Η Αρχάνες είναι μια θαυμάσια κωμόπολη που φημίζεται για  τους εύφορους αμπελώνες της με το εκλεκτό τους κρασί και τα άφθονα νερά. Στο λόφο Φουρνί βρίσκεται μινωικό νεκροταφείο και στη θέση Ανεμοσπηλιά ανακαλύφθηκε μινωικό ιερό.

Μην ξεχάσετε να επισκεφθείτε το ενυδρείο του Ηρακλείου, το μεγαλύτερο της Μεσογείου.

 

Παραλίες

Στο βόρειο τμήμα του νομού υπάρχουν πολλές καλά οργανωμένες παραλίες με κύριο χαρακτηριστικό την ψιλή χρυσή άμμο και τα πεντακάθαρα νερά. Αμμουδάρα:  κοσμική και πολυσύχναστη καλά οργανωμένη μια καλή επιλογή για τους λάτρεις των θαλάσσιων σπορ. Μάλια: απέραντη αμμουδερή παραλία καλά οργανωμένη. Χερσόνησος: κοσμοπολίτικο θέρετρο του Ηρακλείου που διαθέτει μια από τις διασημότερες παραλίες ολόκληρης της Κρήτης. Άρτια οργανωμένη για θαλάσσια σπορ και με απολαυστικές νεροτσουλήθρες.

Δυτικότερα μια σειρά από κόλπος μαγεύουν τον επισκέπτη. Αγία Πελαγία: καταπληκτική θέα σε μια ονειρεμένη τοποθεσία. Πεντακάθαρα νερά και καλή οργάνωση.

Απέχει 25 περίπου χιλιόμετρα από την πόλη. Στην περιοχή λειτουργούν ορισμένες από τις μεγαλύτερες και υπερσύγχρονες ξενοδοχειακές μονάδες της Κρήτης.

Η Αγία Πελαγία χρωστά τη φήμη της στον γραφικό κόλπο της και στην υπέροχη αμμουδιά της που δίνουν στην περιοχή μια ξεχωριστή φινέτσα, συνδυάζοντας αρμονικά το παραδοσιακό στοιχείο με το σύγχρονο κοσμοπολίτικο πρόσωπο.

Φόδελε: καταπράσινη φύση και το απέραντο γαλάζιο του Κρητικού πελάγους, δημιουργούν ένα ονειρεμένο σκηνικό.

Τσούτσουρας: μεγάλη πεντακάθαρη παραλία που διαθέτει και βότσαλο και άμμο.

Μάταλα: παγκοσμίως γνωστά όταν τη δεκαετία του ΄70 οι χίπις κατέκλυσαν την περιοχή και κατοίκησαν στις φημισμένες σπηλιές, λέγεται ότι οι σπηλιές αποτελούσαν κατοικίες προϊστορικών ανθρώπων. Μια υπέροχη παραλία με άσπρο βότσαλο και πλήρη οργάνωση.

Χάνι Κοκκίνη: πεντακάθαρα ρηχά νερά και άρτια οργάνωση. Ενδείκνυται για όσους έχουν μικρά παιδιά. Το Ακρωτήρι του Λέντα: μια περιοχή απίστευτου φυσικού κάλλους. Στο Ακρωτήρι του Λέντα βρίσκονταν η αρχαία πόλη Λεβήνα, η οποία ήταν γνωστή στον αρχαίο κόσμο για το Ασκληπιείο της. Η παραλία του Λέντα είναι οργανωμένη και με απίστευτη φυσική αμορφία.

Καλοί Λιμένες: παραθαλάσσιος οικισμός με πανέμορφες παραλίες Ψιλή Άμμος, Καλαβρύση κ. ά.,   μικρές και πεντακάθαρες, άξιες για απολαυστικό κολύμπι.

 

 

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ

 

ΗΡΑΚΛΕΙΟ: ( 2810 )

ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ: 282243, 284589, 721210, 245585

ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ: 283190

ΤΡΟΧΑΙΑ: 247780-4, 282031

ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ: 244956, 244912

ΚΤΕΛ: 245020, 245019, 221765

ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ: 397800, 228402

ΔΗΜΟΣ: 399399, 399106

ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ: 234468

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ: 368000-29, 392111, 222222

 

 

Φωτογραφίες
ΚΡΗΤΗ ΝΟΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥΚΡΗΤΗ ΝΟΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥΚΡΗΤΗ ΝΟΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥΚΡΗΤΗ ΝΟΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
ΚΡΗΤΗ ΝΟΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥΚΡΗΤΗ ΝΟΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥΚΡΗΤΗ ΝΟΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥΚΡΗΤΗ ΝΟΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
ΚΡΗΤΗ ΝΟΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥΚΡΗΤΗ ΝΟΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥΚΡΗΤΗ ΝΟΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥΚΡΗΤΗ ΝΟΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
ΚΡΗΤΗ ΝΟΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥΚΡΗΤΗ ΝΟΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥΚΡΗΤΗ ΝΟΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥΚΡΗΤΗ ΝΟΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
ΚΡΗΤΗ ΝΟΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥΚΡΗΤΗ ΝΟΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥΚΡΗΤΗ ΝΟΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥΚΡΗΤΗ ΝΟΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
ΚΡΗΤΗ ΝΟΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥΚΡΗΤΗ ΝΟΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥΚΡΗΤΗ ΝΟΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥΚΡΗΤΗ ΝΟΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
ΚΡΗΤΗ ΝΟΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥΚΡΗΤΗ ΝΟΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥΚΡΗΤΗ ΝΟΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥΚΡΗΤΗ ΝΟΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
ΚΡΗΤΗ ΝΟΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥΚΡΗΤΗ ΝΟΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥΚΡΗΤΗ ΝΟΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥΚΡΗΤΗ ΝΟΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
ΚΡΗΤΗ ΝΟΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥΚΡΗΤΗ ΝΟΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
Σχετικός Χάρτης
Κατάλογος Επιχειρήσεων
Κεντρικές Κατηγορίες
ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ - ΒΙΟΤΕΧΝΙΑ
ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ
ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ - ΑΓΟΡΑ
ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
Επιλογές Σελίδας
« Πίσω στην Αρχική | Print this page Εκτύπωση | Bookmark this page Προσθήκη στα Αγαπημένα | Αποστολή σε Φίλο | Questionnaire Ερωτηματολόγιο | Feedback Ενημέρωση Λάθους
URL URL: https://www.wiw.gr/...
Ειδησεογραφία
ΠΡΩΙΝΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ
ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ
ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ
ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ
ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ
ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ
ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ
ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ
ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ
ΑΣΙΑΤΙΚΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ
ΑΥΣΤΡΑΛΕΖΙΚΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ
ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ
ΞΕΝΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ
ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Διαφημιστικά
 
 
Κατάλογος Internet
ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ - ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ
e-Banking - ΤΡΑΠΕΖΙΚΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ
ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ON LINE ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ
ΈΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΝΑΠΤΥΞΗ - ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
ΚΡΑΤΟΣ - ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΡΧΕΣ
ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ
ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΑ
ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ
ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
ΑΓΟΡΕΣ & ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΕΣ
ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ
ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ
ΛΕΞΙΚΑ
ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ
ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ


« Home ^ TOP OF PAGE
  © 2006-2017 Who Is Who Group. All rights reserved. | Όροι Χρήσης | Δήλωση Απορρήτου | Επικοινωνία Created by Vistoweb